Post Image

ÚJ GASZTROROVAT INDUL! BEMUTATJUK FRUZSIT!

Rúzs & Más / 2019-07-07

Az Instagramon futottam bele Kocsa Fruzsi ínycsiklandó ételfotóiba – és míg én az ő friss szemlélettel és kreativitással elkészített fogásait tanulmányoztam, addig ő – mint kiderült – a Rúzs és Más cikkeit olvasgatta. Adta magát az együttműködés és Fruzsi örömmel vállalta el, hogy ő jegyezze a Rúzs és Más új Gasztronómia rovatát. 

Bár már eddig is olvashattatok gasztro témájú cikkeket (ezeket kigyűjtve az új rovat alatt megtaláljátok), ételreceptek eddig még nem szerepeltek a kínálatban. Mostantól viszont Fruzsinak köszönhetően rendszeresen olvashatjátok és természetesen elkészíthetitek kipróbált és befotózott ételek és sütemények receptjeit. De mielőtt belevágnánk, megkértem vendégszerzőnket, a Frufoodart Facebook oldal tulajdonosát, mutatkozzon be röviden Nektek!
Szia Fruzsi, üdv a Rúzs-on!

 

Sziasztok kedves Rúzs és Más Olvasók!

Fruzsi vagyok, 38 éves, dolgozó anya, hobbi szakács/cukrász és lelkes Rúzs és Más olvasó.
Szeretnélek elvinni titeket egy gasztronómiai utazásra, ahol néha visszanyúlunk a régi idők konyhájába, néha meg nagyon újat és gyorsat dobunk össze.

Gyerekkoromból ered a konyhaművészet és a sütikészítés szeretete nálam. Anyai nagymamám recepkönyveket írt, apai nagymamám igazi vidéki parasztasszonyként egy szinte üres spejzból “összesöpört” alapanyagokból lakomát készített. Édesanyám pedig egyszerűen a tradícionális “régi idők” sütijeinek és tortáinak királynője volt. Az ő örökségüket szeretném Nektek továbbadni, persze vegyítve az új, modern, könnyen összedobható fogásokkal együtt. A sütés-főzés nekem a pihenés, amikor csak erre koncentrálok és ki tudom zárni a világot. Családom férfitagjainak boldog arca pedig a jutalom. Na meg az üres tányérok.

Kisfiam, Dani most 5 éves. Az egyik legjobb segítőtársam és sütikritikusom. Sokszor segít nekem a konyhában. Bár lehet a munka így kicsit rumlisabb és lassabb, az együtt töltött idő, a móka, a “nyalakodás” és a tanítás megéri a ráfordított energiát.
Mivel egy recept nem csak akkor jó, ha finomak az alapanyagok, hanem a kész fogásról fotó is van, ezért igyekszem nektek a képeimmel a tálalásban is segíteni. Az első receptem pedig egy könnyű nyàri vacsora lesz : párolt zöldspárga sajtszósszal és sült csirkemellel. Hamarosan jelentkezem a részletekkel!

Remélem, hogy tudok ötleteket adni, és bátran buzdítok mindenkit, hogy vegyen kötényt és próbálja ki a recepteket.

Facebook oldalamon is sok jó dolog van már fent:
www.facebook.com/Frufoodart-2180460802170094/

Kapcsolódó bejegyzések