Post Image

ÚJ ÁJURVÉDA KEZELÉSEK A MARGITSZIGETEN

Rúzs & Más / 2022-08-10

Ki ne szeretné ismerni a hosszú és egészséges élet titkát? Az ájurvéda, más néven „az élet tudománya” egyike a legrégibb egészség védelemére irányuló programoknak, amit több ezer évvel ezelőtt is alkalmaztak. Ennek az ősi gyógyító tudásnak egy szelete már elérhető az Ensana Thermal Margitsziget szállodában.

Egy kérdéssel kezdődik minden

Mi az egészség? A kérdés Indiában hangzott el közel ötezer évvel ezelőtt. Ettől a kérdéstől számíthatjuk az átfogó szemléletű gyógyítás kezdetét, az ájurvédát, ami jelenleg a ma ismert tudományos, technológiai és egészségügyi kutatások eredményeit együttesen felhasználva fejlődik tovább.

A test három alapenergiájának egyensúlya

A minden gyógyítás anyjának is nevezett ájurvéda népszerűsége nem véletlen. Már maga a szó jelentése is – az élet tudománya – jól tükrözi, hogy a gyógyászat holisztikus és egyszerű formáját képviseli azzal a céllal, hogy jobban megértsük önmagunkat. Ez az indiai gyökerekkel rendelkező orvoslás olyan átfogó életvezetési rendszert hirdet, amelynek célja a test, az elme és a szellem összhangjának megteremtése és fenntartása. Ezek együttes kezelése miatt tekintjük az ájurvédát holisztikus gyógyászati módszernek.
Az ájurvéda három alapvető energiatípust, biológiai alapelvet határoz meg, ami azt jelenti, hogy minden ember ezek egyedi arányával születik. Ez az individuális genetikai kód felel azért, hogy mindenki sajátos és megismételhetetlen energiamintával rendelkezik, amik meghatározzák az ember fizikai, mentális és érzelmi jellemzőit. Az 5 elem keverékének alaptípusai szanszkritül a következők: váta (éter és levegő), pitta (tűz és víz) és kapha (föld és víz). Az ájurvéda azt vallja, hogy az egészség ezen három alapvető energiatípus közötti egyensúly eredménye. Az élet folyamán azonban ez az arány különböző okok miatt eltérhet az eredeti születési állapottól, ami előbb-utóbb betegségekhez vezet.

ayurveda, ajurveda, holisztikus, indiai, pulzusdiagnosztika, ensana, kezelés, masszázs, ruzs es mas, margitsziget

Holisztikus kezelések

A betegségek kialakulását nagy százalékban a helytelen életmód okozza, így a kezelésnek elsősorban az egyensúly helyreállítására kell irányulnia. Az ájurvéda kezelések elsődleges célja felkutatni a kiváltó okot, ami az egyensúly kibillenését okozta. A kiváltó okok skálája igen széles, megtalálható köztük a helytelen táplálkozás, az egészségtelen, mozgásszegény életmód, az ártalmas életviteli szokások vagy a negatív gondolatok és érzelmek. Csakis a kiváltó ok megismerése után kezdődhet el az átfogó terápia, melynek lényege az egyénre szabott helyes és egészséges életmód kialakítása. Az ájurvéda gyakorlata mindenekelőtt a betegségek megelőzésére, ezáltal az élettartam meghosszabbítására figyel.

Mit és hol tehetünk az egészségünkért?

Az ájurvéda az embert a test, a lélek, a tudat és az életvitel megoszthatatlan és kölcsönösen összefonódott egységének tekinti. Ám ha ezek egyensúlya felborul, betegségek alakulhatnak ki. A legfontosabb feladat tehát a harmónia, az egyensúly visszaállítása és megőrzése az egészség érdekében. Az Ensana Thermal Margitsziget új holisztikus programjával elérhető ez az egyensúly. A komplex medical szolgáltatás ájurvédikus orvosi vizsgálat, autentikus kezelések, méregtelenítő programok, valamint anti-aging módszerek ötvözéséből épül fel.
Együttműködve a Sri Sri Tattva Europe & Hungary céggel az Ensana elsőként vezette be hazánkban ezt a holisztikus szemléleten alapuló medical szolgáltatást, melyet a szállóvendégek mellett külsős vendégek is igénybe vehetnek. A margitszigeti szállodában már foglalható időpont az ájurvédikus orvosi konzultációra, melyen pulzusdiagnosztikával megállapítja az indiai ájurvéda orvos szakember az adott egyénre jellemző energiatípust, és magyar ájurvéda orvos kollégájával karöltve életmód terápiás tervet állít össze; valamint az ájurvédikus kezelésekre, mint Marma kezelésre és Abhyanga masszázsra.
Hamarosan a kiegyensúlyozott étkezéshez elengedhetetlen ajánlatokkal is bővül az étterem és a bár kínálata.

Abhyanga masszázs vagy Marma kezelés?

Bár az ájurvéda Indiában gyökerezik, tudományát/tanait már világszerte elismerik. Szerencsére nem kell többezer kilométert repülnie annak, aki szeretne meggyőződni az ájurvédikus kezelések eredményességéről, mivel ezek az Ensana Thermal Margitsziget szállodában is elérhetőek.
Az Abhyanga kezelés közben a kellemesen meleg olaj segítségével a szakember gyengéd és egyenletes masszázsmozdulatokat végez, amelyek jótékony hatást gyakorolnak a testre és a lélekre. Az ájurvédikus olajos masszázsnak számos előnye ismert. Fájdalomcsillapító, serkenti a vérkeringést, csökkenti a stresszt, új energiákkal tölti fel a testet és lelket, valamint megtisztítja a szervezetet a felhalmozódott méreganyagoktól. A kezelés végére a bőr ragyogó lesz, sőt az öregedés első jelei is hatékonyan csökkenthetőek a terápiával.

ayurveda, ajurveda, holisztikus, indiai, pulzusdiagnosztika, ensana, kezelés, masszázs, ruzs es mas, margitsziget

A Marma kezelés Indiában a legrégebbi gyógyító módszer. A kezelést ájurvédikus olajokkal végzik, és a marma pontokra fókuszálnak. A kezelés serkenti a vérkeringést, erősíti az agy működését, segít az ízületi betegségek és emésztési problémák gyógyításában, nyugtató és lazító hatással van a testre, lélekre és szellemre. Segítségével az energiapontokban összegyűlt feszültség csökkenthető.

Foglaljon időpontot és próbálja ki Ön is az ősi ayurvedikus kezeléseket, hogy növelje életerejét, megtalálja a harmóniát test és lélek között.

Kapcsolódó bejegyzések