Post Image

ÖN TUDTA, HOGY MIKOR TARTJUK AZ APÁK NAPJÁT?

Rúzs & Más / 2017-05-26

Az apák napját a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor: megemlékeznek az apákról, nagyapákról és emlékeznek a többi férfi felmenőre.
Az apák napja Amerikából indult: a Crestonban, Washingtonban született Sonora Smart Dodd volt az ünnep megalapításának legnagyobb kezdeményezője. Apja, a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét. 1910-ben tartották meg először, majd egyre inkább elterjedt. 1916-ban az akkori amerikai elnök, Woodrow Wilson is megtartotta családjával. Az ünnepet hivatalosan 1972-ben Richard Nixon ismerte el.
Ma már ugyanolyan komoly ünnepnek számít, mint az anyák napja. Amerikában nemcsak otthon, családi körben ünneplik, hanem az iskolákban és az óvodákban is tartanak ünnepélyeket, készítenek ajándékokat az apukáknak. Az utóbbi években a kereskedők alkalmazkodtak az ünnephez, ilyenkor nem meglepő módon főként a műszaki cikkek és a szerszámok iránti kereslet növekszik.

Az apák napját országonként más-más időpontban tartják, Magyarországon június utolsó vasárnapján, azaz idén június 25-én ünnepeljük! Ne feledkezzünk meg az édesapákról és lepjük meg őket valami meglepővel! 

Például a Lush kényeztető fürfőkozmetikumaival, melyeket kifejezetten erre az alkalomra adnak ki.
Melyik édesapa ne örülne például egy Superdad névre hallgató fürdőbombának férfias szantál és guaiacfa olajakkal?

Lush Superdad fürdőbomba

…vagy egy a régi szép idők Led Zeppelin koncertjeitől ihletett Stairway to heaven nevű kókuszolajjal, bergamottolajjal és csillaggyümölcs pürével kényeztető szappannak, mely – ha hihetünk a nevének – néhány lépcsőfokkal közelebb viszi a rocker édesapát a mennyországhoz.

Lush Stairway to heaven

A mentol kristályokat és fodormenta kivonatot tartalmazó Dirty Sprigwash tusfürdő a legfáradtabb apukát is azonnal felfrissíti, akárcsak a feketeborsot és mirhát tartalmazó Metamorphosis fürdőbomba, mely szemetgyönyörködtető átváltozásba kezd a kád vizében.

Lush Metamorphosis fürdőbomba

Ha pedig tetőtől-talpig kényeztetnénk az erre érdemes apukát, akkor kapjon Dirty ajándékcsomagot illatos testpermettel, borotvakrémmel, tusfürdővel és hajformázó krémmel. 

Lush Dirty ajándékcsomag

Kapcsolódó bejegyzések