Post Image

TUDOD, MI AZ A KASZOTTO? PEDIG FINOM, MUTATJUK!

Rúzs & Más / 2020-12-26

Maggi csomagom érkezett, számomra teljesen új, kaszotto nevű félkész étellel és egy egyszerűnek tűnő recepttel:

maggi, kaszotto, rizotto, recept, gasztronómia, gasztro, étel, félkész, egytálétel, rúzs és más

Mivel szeretem az újdonságokat és az egyszerű, gyors recepteket, másnap el is készítettem ebédre a Köles Rizottót sajtszósszal, csirkemellel és brokkolival – annyira finom lett, hogy a fiúk együltő helyükben megették, pedig nem hívei a reformételeknek. Azóta a Vargányás Rizottót is elkészítettem és azt kell mondjam, egy újabb állandó kedvenccel gazdagodott a portfólióm!

maggi, kaszotto, rizotto

A Nestlé a fogyasztói trendekre reagálva fejlesztette ki a kiegyensúlyozott étrendbe beilleszthető MAGGI® Kaszotto és Rizottó termékcsaládját, amelyek tápláló gabonából vagy rizsből, és egy tasak illatos szószalapból állnak. Az ízletes egytálételek gyors és könnyű megoldást jelenthetnek azoknak, akik most több időt töltenek főzéssel otthonukban, és odafigyelnek a változatos, egészségtudatos táplálkozásra. A köles- vagy árpaalapú termékek húsmentesen is fogyaszthatók, például párolt vagy friss zöldségekkel, gombával, tofuval vagy akár grill sajttal, hiszen a zöldség, a gabonaalap és a tejtermék együtt komplett fehérjeforrást biztosít, így csirkehús nélkül is teljes értékű fogásokat varázsolhatunk.

maggi, kaszotto, rizotto, recept, gasztronómia, gasztro, étel, félkész, egytálétel, rúzs és más

A köles az árpával együtt nagy hagyományra tekint vissza a táplálkozás történetében, hiszen már elődeink is előszeretettel fogyasztották őket. Az árpás MAGGI® Kaszotto gombás ízesítéssel, a köleses pedig négysajtos szószalappal kerül a boltok polcaira.

A MAGGI® Rizottó termékek kiváló megoldást jelenthetnek azoknak, akiknek fontos, hogy gyorsan elkészíthető, tápláló, ízletes fogásokat készíthessenek családjuk számára. A MAGGI® Rizottó a készítmények alapját képező carnaroli rizsnek köszönheti „al dente” textúráját. A Rizottó termékek gombás-parmezános, paradicsomos-paprikás és parmezános-sáfrányos ízesítésű változatokban érhetők el.

Íme, ilyen egyszerűen elkészíthetők az ízletes egytálételek (amelyek egyébként 2 adagosak!):

Kaszotto Köles rizottó négysajtos szósszal
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
1. A kölest öblítsük át hideg vízzel, majd öntsünk rá annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután tegyük félre.
2. A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsuk körülbelül 5 percig. Adjunk hozzá 800 ml vizet, a köles, illetve a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel. Főzzük alacsony lángon 5 percig fedő alatt, alkalmanként keverjük meg.
3. Az apró rózsákra szedett brokkolit adjuk az ételhez, keverjük össze és főzzük további 5 percig.
4. Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a 20 g vajat, keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel.

Rizottó gombás parmezános szósszal
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
1. Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
2. Adjunk hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel.
3. Közepes lángon főzzük 15 percig kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
4. Vágjuk apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálaljuk.
Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel.

 

Kapcsolódó bejegyzések