Tizentötezer tűszúrás

Zsolesz / 2013-05-07

A szemhéjakra is került krém, mivel ennek az eljárásnak számos előnye közé tartozik, hogy olyan nehezen kezelhető bőrfelületeken is alkalmazható, mint a szemhéj és a nyak vékony és érzékeny bőre. Egyelőre nem akartam belegondolni, hogy a 25 apró tűt tartalmazó kezelőfej nemsokára a szemhéjam bőrét fogja pásztázni, bár a váróban vetített filmen az ázsiai hölgy szeme sem rebbent. „ Ilyen fegyelmezettek az ázsiaiak. Nyilván ezért viszik sokra és ezért tudnak efféle bonyolult masinákat feltalálni” – sommáztam magamban. De már érkezett is az asszisztens és bekísért a műtőbe. Papp Ildikó doktornő a tőle megszokott széles mosollyal üdvözölt, optimizmusa egyből rám ragadt. Mialatt felszerelte az egyszer használatos kis tűfejet és beállította a kezelőgépet, derekasan állta sorjázó kérdéseim ostromát. Aztán elhallgatott, a homlokomhoz érintett valamit és azt mondta: „Ennyit fog érezni.” Alig akartam elhinni: szinte semmit! Ennyit a hősies ázsiai modellről, meg arról, hogy a szépségért meg kell szenvedni! A kezelés gyakorlatilag fájdalommentes, az érzékenyebb bőrfelületeken is alig érezni valamit. A legbátortalanabbaknak és a legalacsonyabb fájdalom küszöbbel rendelkezőknek is bátran ajánlom! És hogy mi is történik pontosan a bőrünkkel? A ScarLet® RF egyesíti a már ismert frakcionált lézer, az IPL illetve a hagyományos rádiófrekvenciás eljárások előnyeit, ezen túlmenően pedig lifting és bőrfeszesítő hatást is kifejt. Mind a tűk okozta mikro sérülések, mind a rádiófrekvencia hőhatása arra ösztökéli a bőrt, hogy minél erőteljesebben regenerálódjon – gyakorlatilag felpörögnek a bőr természetes sejtmegújító, újjáépítő folyamatai. Ennek eredményként a bőr belülről épül újjá, válik rugalmasabbá, tömörebbé anélkül, hogy bármiféle hatóanyagot vagy töltőanyagot kellene kívülről bejuttatni.  
És hogy milyen eredmény érhető el a ScarLet-tel? Megállíthatjuk és visszafordíthatjuk az ideálisnak tartott V-vonal, illetve arcforma „A” formává alakulását, vagyis az arcbőr megereszkedését az állkapcsok felé. A ScarLet kezelés kisebb volumenpótlást ad, az arcbőr felszínét egyenletesebbé teszi, csökkenti a ráncokat, feszesít, pigmentfolt halványító, a pattanások okozta és az egyéb kisebb hegeket halványítja, csökkenti a pórusok méretét és mérsékeli a faggyútermelést. Kiváló eredménnyel használható a nyak, dekoltázs, felkar, hát és a has petyhüdt bőrének feszesítésére is. 2-4 kezelés ajánlott az optimális eredményhez, de már egyetlen kezelés is látványos javulást ígér.
Visszatérve a kezeléshez: miközben a doktornő lankadatlanul kezelt és kezelt, az asszisztens kellemes, hűtőpakolást alkalmazott a már „kész” bőrfelületeken. Bármeddig el tudtam volna viselni a törődést, de sajnos egyszer csak – kb. 40 perc után, ami nekem legfeljebb negyedórának tűnt – Ildikó közölte, hogy el is készültünk. „Na, most jön majd a feketeleves: a tükörképem” – gondoltam. És már megint tévedtem. A bőrnyugtató pakolást és újabb hűtést követően nem néztem ki rosszabbul, mint egy arctisztítás után. Egy-két pirosas folttal megúsztam. Kicsit melegem volt, de ez minden. Ugyan nem szeretek smink nélkül szaladgálni, de most megfogadtam a tanácsot és csupán egy napszemüvegben mentem haza. Útközben kiszámoltam, a gép számlálója által összegzett 600 kezelési pont a 25 tűt tartalmazó a kezelőfejjel kalkulálva összesen 15 000 tűszúrást jelent az arcomon és nyakamon! Nem semmi! Pontosan 35 perccel később, az otthoni tükörbe nézve már meresztgetnem kellett a szememet, hogy valami kis nyomot fölfedezzek! Másfél órával később, mintha mi sem történt volna, szépen kisminkelve elindultam a dolgomra. Ez több volt, mint bíztató! Már csak az a kérdés maradt, lesz-e látszatja az első kezelésnek. Régi motoros vagyok, nem ítélkezem rögtön a kezelést követően, mivel a különféle kezelések következtében kisimult arcbőr leggyakrabban csupán az átmeneti ödémának köszönhető. Vártam hát jó pár napot, mielőtt ezt leírtam: a szájam és orrom között húzódó elmélyült barázda szemmel láthatóan enyhült! A pórusok mérete szintén csökkent. Mivel a kezelés hatása hosszabb távon érvényesül – a bőrnek időre van szüksége a regenerációs folyamatokhoz – további javulás várható! Alig várom a második kezelést, amelyről újfent beszámolok majd! Scarlet kezelés részletes leírása: ITT

 

 

Kapcsolódó bejegyzések