Tippek: Védjük kezeinket!

Zsolesz / 2011-11-22

Dupla haszon, hogy a polírozás során a körömágy bőrét is leradírozzuk, serkentve ezzel anyagcsere-folyamatait, elősegítve a körmök növekedését.
– Belső segítség
A töredezést némiképpen kordában tarthatjuk magnézium és kalcium szedésével (kovaföld kapszula vagy pezsgőtabletta formájában), a biotin pedig  élénkíti a körömágy anyagcseréjét és segíti a keratin beépülését.
– Kíméletes bánásmód A fertőtlenítő, baktériumölő hatású szappanok helyett használjunk a kézmosáshoz növényi glicerines, Ph semleges, vagy kímélő babaszappant. A körömlakk eltávolítására kizárólag aceton-mentes lakklemosót használjunk. A körömlakk maradványok eltávolítása könnyebb, ha néhány perc citromos kézfürdőt követően puha körömkefével átdörzsöljük a körmöket. Kesztyűben mosogassunk, takarítsunk!
– Kéz- és körömápoló készítmények Hidegben ne használjunk vizes bázisú hidratáló krémet– nagyon jól alkalmazhatók viszont a glicerines kézkrémek, a lanolinos krémek vagy a körömvirág balzsamok. A kézápolók leggyakoribb hatóanyagai az Aloe Vera, az olívaolaj, mandulaolaj, panthenol, a shea-vaj, a körömvirág- és kamilla kivonat.Tartsunk egy tubus kézkrémet a mosdó szélén, így eszünkbe jut, hogy minden kézmosás után használjuk! Aki sokat ül autóban, tartson egy tubussal a kesztyűtartóban is – pirosnál vagy dugóban ráérünk egy kis kézápolásra.
– Egy kis extra kényeztetés Időnként radírozzuk le a kézfej bőrét – így nemcsak az érdes bőrfelszíntől szabadulhatunk meg egy csapásra, de elősegítjük a kézkrém hatékonyabb felszívódását is. Nem kell hozzá más, mint egy kis étolajba kevert finom szemcséjű cukor, amit körkörös mozdulatokkal a kézfej- és a körömágyak bőrébe dörzsölünk néhány percen keresztül.
A paraffinos kézpakolás már egyetlen alkalommal látványos javulást eredményez. Ha nem jut idő manikűrösre, szerezzünk be paraffint a patikában, olvasszuk fel, majd egy hajfestő ecset segítségével kenjük az előzőleg alaposan bekrémezett kézre. A kézfejet csomagoljuk műanyag fóliába vagy egy zacskóba és csavarjunk rá törölközőt vagy húzzuk rá az edényfogó kesztyűt. 10-15 perc múlva a paraffint, mint egy maszkot, lehúzhatjuk a kezünkről és jöhet a másik kézfej.
A vitamintartalmú kéz- és körömápoló olajok a kéz bőrét puhítják, a körmök növekedését serkentik. A hidegen préselt olívaolaj tökéletesen megfelel a célnak: alaposan masszírozzuk a kezek bőrébe és a (lakkozatlan!) körmökre majd hagyjuk hatni 15 percig. Langyos vízzel mossuk le, és a maradékot itassuk fel papír kéztörlővel vagy kozmetikai kendővel.

Kapcsolódó bejegyzések