Post Image

TIPPEK A FÉNYES, EGÉSZSÉGES HAJÉRT

Rúzs & Más / 2018-08-02

Csapzott, fénytelen és össze-vissza áll? Az egészséges haj visszatükrözi a fényt, de a festett, gyakran formázott haj fakóvá válik. Szerencsére vannak módszerek, amelyekkel visszaadhatjuk hajunk elveszett fényét:

Tippek a fényes hajért

– kétszer mossuk meg a hajat: az első mosás a szennyeződéseket viszi le, a második a csillogásról gondoskodik

– a haj öblítését hideg vízzel fejezzük be, ez elősegíti a hajszál felszínén található keratin pikkelyek lesimulását, szoros záródását, ami a hajszál fényét adja

– egy evőkanál ecet vagy szűrt citromlé az utolsó öblítővihez adva fokozza a haj fényét

– ne dörzsöljük a hajat erőteljesen a törölközővel, csupán óvatos nyomkodással itassuk fel a vizet, így nem borzoljuk fel a már említett keratin pikkelyeket

Hajápolási tippek, fényes haj, rúzs és más

– A hajszárítót mindig a hajvégek felé irányítsuk, hogy lezárjuk a hajszálak szarulemezkéit. Használjunk alacsonyabb hőfokot, nehogy túlságosan felmelegítsük a hajat!

– az ionizáló hajszárító, hajkefe vagy hajvasaló használatától nem szálkásodik a haj, hanem szépen lesimulva veri vissza a fényt

Formázzuk dúsra!

A dús, egészséges hatást keltő haj sosem megy ki a divatból! Ennek érdekében kicsit csalhatunk: a nagyobb volumen érdekében formázzuk a hajat hajkefével:

– Először itassuk fel a hajról a vizet törölközővel, csak ezután használjuk a hajszárítót. Csak annyira szárítsuk meg hajunkat, hogy még egy kissé nedves maradjon.

– Gyúrjunk a hajba pingponglabda mennyiségű dúsító hajhabot. Ezután dolgozhatunk nagy átmérőjű hajcsavarokkal vagy körkefével. A hajcsavarok esetén előbb meleg levegővel alaposan szárítsuk át a fürtöket, majd hideg levegővel rögzítsük a formát. Csak teljes száradást követően szedjük ki a csavarokat (először egy hátsó tincsen teszteljük, hogy teljesen száraz-e).  Ha a körkefét választjuk, így dolgozzunk:

Hajápolási tippek, fényes haj, rúzs és más

– Fogjuk a nagy átmérőjű körkefét és kezdjük el a hajformázást: először az arc körül fésüljük előre a hajat. Bár eleinte a szemünkbe lóg, próbáljuk megállni, hogy nem hátul kezdjük! A többi hajat hátul összefoghatjuk egy nagy csattal, hogy ne zavarjon.

– Először csavarjuk fel a kefére a hajvégeket, formázzuk meleg levegővel, ezután haladjunk felfelé, és fokozatosan jussunk el a hajtőig. Ettől a tincsek egyszerűen kifésülhetőek maradnak. Haladjunk rétegről-rétegre a tarkó irányában. A hajszárítót hideg levegővel használva rögzíthetjük a hullámokat.

– Amikor a fejünket felemeljük, és a hajtincsek hátrahullanak, sokkal nagyobb volument fognak adni.

– Az ujjainkkal borzoljuk össze tincseinket a természetesebb hatás érdekében.

– Végül körülbelül húsz centiméteres távolságból lakkozzuk be a hajat, így rögzíthetjük a frizurát anélkül, hogy a haj megkeményedne.

Kapcsolódó bejegyzések