Post Image

MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES A SHEAVAJRÓL

Rúzs & Más / 2019-03-01

A sheavaj híres bőrtápláló tulajdonságairól és finom diós-mogyorós illatáról. Ez teszi ideális alapanyaggá a bőr- és hajápolási készítmények számára. A The Body Shop első Közösségi Kereskedelemből beszerzett alapanyagát, a sheadiót kézzel szüretelik a falusi nők Észak-Ghánában. Észak-Ghána híres a szeles időjárásáról, ami az arcbőrt kiszárítaná, ráncossá tenné – ez ellen a helyiek sheavajjal védekeznek. A ghánai nők generációk óta használják a sheavajat a száraz bőr és haj ápolására.

MIÉRT OLYAN HATÁSOS A SHEAVAJ?

A sheavaj intenzív bőrápoló hatásának titka, hogy rendkívül gazdag zsírsavakban, illetve A, E, F vitamin tartalma is magas. Ennek köszönhetően segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát, nyugtatja, hidratálja és védi a kiszáradástól. A ghánai nők azért választják bőrük, hajuk és ajkaik ápolására, mert még a durva és száraz szaharai szélben is védelmet és megfelelő gondoskodást nyújt. A The Body Shop alapítója, Anita Roddick akkor fedezte fel a sheavaj szépségtitkát, amikor először járt Ghánában 1992-ben és találkozott az inspiráló nőkkel, akik generációk óta a birtokában voltak.

HONNAN SZÁRMAZIK A THE BODY SHOP SHEAVAJA?

A márka fenntartható forrásból szerzi be Közösségi Kereskedelmi programjuk részeként a ghánai Tungteiya női szervezettől 1994 óta. 11 faluból 640 nő egy 18 lépéses folyamat során kézzel állít elő évente 390 tonna sheavajat. A lányok anyáiktól tanulják a mesterséget. Minden nőnek 2 napba telik 25 kg sheavaj előállítása a tradícionális módszerek alkalmazásával a lehető legjobb minőség elérése érdekében.

The Body Shop, Shea, sheavaj, Ghána, Közösségi Kereskedelem, rúzs és más

Amellett, hogy méltányos áron dolgoznak, prémiumot is fizet a kozmetikai vállalat nekik, hogy segítsék őket az anyagi függetlenség elérésében, és hogy elismerjék és tiszteljék őket a közösségben. Egyúttal a közösségi projekteket is támogatja, amelyek 11 falu 49 000 lakójának életére van pozitív hatással. Eddig 7 iskola épült belőle, ahol 1200 gyerek tanul, illetve biztonságos ivóvízhez és egészségügyi szolgáltatásokhoz is jutnak.

SHEA SZERELEM

A márka több mint 250 terméke tartalmaz Közösségi Kereskedelmi sheavajat, a Shea testápoló kollekció pedig tetőtől-talpig a sheavaj erejével gondoskodik a legszárazabb bőrről és hajról is. A 100% természetes eredetű és 100% vegán Sheavaj igazi különlegesség. Használhatod magában, vagy tusfürdővel keverve, radírként és hidratálóként, a bőröd, a hajad és az ajkaid ápolására is.

The Body Shop, Shea, sheavaj, Ghána, Közösségi Kereskedelem, rúzs és más

Tudtad, hogy az ikonikus Body Shop testvajak sikere is részben ezen az alapanyagon múlik? Az első, Mangós testvajon kívül minden testvajat shevajjal is gazdagítottak, hogy intenzív és hosszútávú gondoskodást biztosítsanak a bőrnek.

SHEAVAJ  

The Body Shop, Shea, sheavaj, Ghána, Közösségi Kereskedelem, rúzs és más

Multifunkcionális, 100% természetes eredetű és 100% vegán Sheavaj. Közösségi Kereskedelmi ghánai sheadióból kézzel készül. Gazdag, zsíros textúrája beleolvad a bőrbe és intenzíven hidratálja azt, ráadásul az ajkak és a haj ápolására is használhatod. A bőr simább, puhább és rugalmasabb lesz, a haj erősebb és puhább tapintású. Tökéletes választás a száraz, viszkető, feszülő bőr nyugtatására és a száraz, sérülékeny haj ápolására. Használhatod önmagában, vagy más The Body Shop arc- és testápolóval keverve. Ha a bőrödet Te is ezzel a szuper gazdag és tápláló krémmel kényezteted, a ghánai közösségeknek is segítséget nyújtasz.

– 100% természetes eredetű Sheavaj
– 100% vegán
– Közösségi Kereskedelmi ghánai sheadióból
– a bőr, a haj és az ajkak ápolására is alkalmas
– rendkívül gazdag zsírsavakban, illetve A, E, F vitamin tartalma is magas
Ára: 150 ml 5690 Ft

Kapcsolódó bejegyzések