Post Image

TÉNYEK ÉS TÉVHITEK A LÉZERES KEZELÉSEKRŐL

Rúzs & Más / 2018-09-17

A lézeres bőrfelszín-megújítás az egyik leglátványosabb orvos-esztétikai kezelés, akár 10 évet is fiatalodhatunk a segítségével. A fakó, élettelen, pigmentfoltos, ráncokkal tarkított vagy egyszerűen fáradt bőr legjobb ellenszere, de a problémás, pattanásos bőrökkel is csodát művel. Több problémát kezel egyszerre és rövid valamint hosszú távon egyaránt hat. A köznyelvben lézeres hámlasztásként aposztrofált kezelés valójában többféle, egymástól nagyban eltérő módszert takar – lássuk a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, tényeket és tévhiteket!

1. A lézer leégeti a bőrfelszínt

Nem igaz, a bőrfelszín megújítások során alkalmazott lézerek nem égetnek. Különbséget kell tennünk ablatív és frakcionális lézerkezelés közt. Míg előbbi a teljes bőrfelszínen hat és a bőr legfelső rétegeinek elpárologtatásával nagy felületen dolgozik, az utóbbi CO2 lézer csupán kis frakciókban, egyes pontokban fejt ki hőhatást a bőr mélyebb rétegeire.

2. A frakcionális CO2 kezelés az ablatív lézer modern változata

Igaz – amellett, hogy kíméletesebb, gyorsabb gyógyulási idővel jár, a hatékonysága az ablatív lézerkezelésével vetekszik.

3. Lézerkezelés után hosszú ideig nem lehet emberek közé menni

Nem igaz – Frakcionális CO2 lézerkezelést követően gyakorlatilag azonnal kimehetünk az utcára – ennek érdekében speciális maszkkal nyugtatják a lézerkezelést követően az arcbőrt.  Mivel csupán a bőrfelszínnek kis százaléka sérül, a gyógyulás gyorsan bekövetkezik – addig is gyógyító hatású alapozóval elfedhető az átmeneti pirosság.

4. A lézerkezelés csak a bőrfelszín megjelenését javítja

Nem igaz, a bőr mélyebb rétegeiben is javulást eredményez. A lézerfény energiájával ezernyi apró csatornácskát hoznak létre a bőrben, ezzel új kollagén képződését indukálva, mely alulról feltölti a ráncokat, barázdákat.

5. A frakcionált lézerkezelés mínusz 10 évet jelent

Igaz, mivel eltünteti az elszíneződéseket, napsugárzás okozta foltokat, egységessé teszi a bőrszínt, javítja a tónust, csökkenti a ráncokat. A fakó, fáradt bőr helyére friss, életteli bőr jut a felszínre.

6. Problémás, aknés bőrre is megoldást jelent a lézer

Igaz, a frakcionált lézerkezelés halványítja az aknés hegeket és a hiperpigmentációt, egyenletesebbé teszi a bőrt, a tág pórusokat csökkenti.

7. A frakcionált CO2 lézerkezelés nagyon fájdalmas

Nem igaz, mivel az eljárást helyi érzéstelenítésben végzik, a páciens csupán minimális fájdalmat érez.

8. A lézerkezelés csupán rövid, átmeneti javulást eredményez

Nem igaz, mivel a kúraszerűen végzett lézerkezelés a természetes folyamatokat serkentve a bőr belülről való újjáépülését eredményezi, a bőr szerkezetének átalakulása a kezelést követően 3-6 hónapig tart.

9. A frakcionális CO2 lézerkezelés akár ebédidőben is elvégezhető

Igaz, mivel a kezelés csupán 15-45 percet vesz igénybe.

10. Lézerkezelést a testen is alkalmaznak

Igaz, striák halványítására az egyik leghatékonyabb módszer. Nyak- kéz és dekoltázs fiatalítására is alkalmas eljárás.

11. A kezelést nem elég egyszer elvégezni

Attól függ, milyen jellegű a bőrprobléma. Már egyetlen kezelés után látványos javulás várható. Súlyosabb probléma esetén szükség lehet ismétlésre, amire 4-6 hetente kerülhet sor.

Kapcsolódó bejegyzések