TEJSZÍNES-GYÖMBÉRES KAROTTA KRÉMLEVES – GYORS!
Kedves Olvasóim!
Gasztrobloggerünktől, Fruzsitól kedvet kaptam a receptíráshoz! Különösen, mivel az önkéntes karanténban próbálok változatos, ízletes és nem utolsósorban egészséges fogásokkal kedveskedni a családtagjaimnak. Egy igazán ínyenc, ugyanakkor rendkívül egészséges és egyszerűen elkészíthető receptet osztok meg Veletek. Ezzel a levessel egy new york-i járaton találkoztam és annyira ízlett, hogy még ott, a fedélzeten jegyzeteket készítettem arról, vajon mi lehet benne, majd otthon el is készítettem. Azt hiszem, elég jól sikerült kielemezni, mivel határozottan hasonlított a repülégepen felszolgált eredetihez! Hatalmas sikernek könyvelem el, hogy a válogatós fiú családtagjaim is mindig örömmel megeszik. Íme:
Gyömbéres karotta krémleves
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 közepes répa
1 erőleves kocka
1/2 dl tejszín
2 hüvelykujjnyi friss gyömbér darabka – aki nem szeretné, hogy picit is csípjen, felezze a mennyiséget!
kevés reszelt szerecsendió
ízlés szerint vegeta vagy folyékony maggi fűszer
Így készül:
A répákat kisebb darabokra vágom és annyi vízzel, amennyi ellepi valamint a leveskockával felteszem főni. Kb. 15-20 perc alatt puhára fő. Ekkor belereszelem a meghámozott gyömbért (csak a külső, könnyen lereszelhető részeit, a kemény rostos közepét nem erőltetem) és egy botmixerrel simára turmixolom (hagyományos turmix is tökéletes). Hozzáadom a tejszínt, frissen reszelek bele szerecsendiót és annyi vízzel egészítem ki, hogy kellemesen sűrű, krémleves állaga legyen. Ízlés szerint vegetával vagy maggifűszerrel utánfűszerezem és visszateszem a főzőlapra amíg forrásig melegszik.
Kész is van a karotta krémleves, jó étvágyat kívánok hozzá!
Mónika, a Rúzs és Más szerkesztője