Post Image

TEDD LE A CIGARETTÁT, ÉS A BŐRÖD (IS) MEGHÁLÁLJA!

Rúzs & Más / 2022-05-31

Sokat hallunk a dohányzás ártalmairól, de a dohányzók számát és különösen a fiatal dohányosokat elnézve még mindig nem eleget! Május 31-én van a Dohányzásmentes Világnap, – nem is lehetne jobb alkalom arra, hogy beszéljünk a dohányzás okozta hatásokról, ezen belül is a bőrt érintő káros következményeiről. A svéd beauty-tech vállalat, a FOREO most közelebbről megmutatja, mi történik a bőröddel, ha úgy döntesz, hogy leteszed a cigit. Például ma.

Az első lépések mindig a legnehezebbek és az út során sokszor bátorításra is szükség van. A WHO Dohányzásmentes Világnapja egy nagy kezdeti erőt adhat az elhatározásodban és az első nehézségek leküzdésében. Az időzítés mellett szól az is, hogy már a nyár elején megtapasztalhatod a pozitív változások sorát, ha felhagysz ezzel a rossz szokással.

Amivel jó, ha mindannyian tisztában vagyunk: a dohányzás hatása a bőrünkre szinte azonnali, de egyben vissza is fordítható, ha idejében cselekszünk. Ilyenkor lehet, hogy te is elgondolkodsz; mi lenne, ha csak csökkenteném az egy nap elszívott cigaretták számát? Segítség lehet-e igazán? A válasz sajnos nem, mert a méreganyagok jelenléte továbbra is megmarad a szervezetben, és ugyan szeretnénk hinni benne, hogy a változás elkezdődik, valójában a testedben és a bőrödön semmi sem változik. Ahhoz, hogy az ember drasztikus változást érjen el, bizony a legjobb dolog, amit tehetsz, ha leteszed a cigarettát, bármilyen nehéz is. Ha sikerül ekkora változást hozni az életedbe, rengeteget tettél a bőröd regenerálódásáért!

A toxinok
A dohányzás közben számos toxikus anyaggal találkozik a bőrünk, mint például a formaldehid, a cianid vagy a szénmonoxid. Ezek a méreganyagok a testünkben megakadályozzák, hogy a bőr vitaminhoz, oxigénhez és tápanyaghoz jusson. A vérerek összeszűkülnek, ezáltal kevesebb jut el mindenből a bőrünkbe és szinte azonnal elveszi a bőr üdeségét, színét és rugalmasságát.

Az út
Tudtad, hogy az utolsó cigaretta után a pulzus máris visszatér a normális szintre, és a leszokás utáni pozitív hatások a bőrön már napokon belül megmutatkoznak? Több oxigén jut az arcbőrbe, és hamarosan visszatér az egészséges színe! Lássuk tehát, mire és mikor számíthatsz, ha elindulsz az utadon:

1. nap: az vér oxigénszintje visszatér a normális szintre, a szén-monoxid és a nikotin szintje a felére csökken. Javul a bőröd vérellátása, a szürkés sápadt szín helyett visszatér a bőr egészséges színe.

3. nap: a nikotin teljesen kiürül a szervezetből.

2. hét: javul a vérkeringés, egyre több tápanyag jut a bőrödbe és a bőrsejtek regenerálódni kezdenek. Javul a bőr hidratáltsága, a száraz bőr okozta hámlás lassanként eltűnik. A szem alatti sötét karikák is halványodnak, az arcod általános vérellátottsága is jelentősen javul.

3. hónap: a C vitamin és a kollagén termelés visszaáll a normális szintre. A finomabb ráncok a kollagén szint emelkedésének köszönhetően elhalványodhatnak és az arc természetes ragyogása is visszatér. A bőrödön ritkulnak a pattanások, ezáltal a problémás és gyulladt bőr is kezelhetőbb lesz.

Amellett, hogy meghozol egy ilyen nehéz döntést, további fontos lépéseket is tehetsz, amelyekkel támogathatod a bőröd regenerálódását. A bőr a dohányzás következtében elvesztett vitaminjait és hidratáltságát hatékony eszközökkel pótolhatod, amelyet a szervezeted hamarabb meghálál, mint hinnéd. A FOREO márka egyedülálló terméke, a LUNA 3 rendszeres otthoni használatra lett kifejlesztve és a fakó bőr elleni küzdelem egyik csodafegyvere. Így segítő társad lehet a bőröd újjászületésében.

foreo luna3 men, luna 3 men, férfi, bőrápolás, férfi bőrápolás, bőrtisztítás, szakálltisztítás, szakáll, svéd, app, applikáció, szuónikus, szilikon, arctsiztító, rúzs és más

Egy újonnan kialakított napi arcápolási rutin is segíthet a leszokási időszak nehézségeinek leküzdésében, hiszen egy napindító és záró bőrkényeztetés jutalom a testnek-léleknek egyaránt.

 

Kapcsolódó bejegyzések