Post Image

TANDEMUGRÁS, AVAGY ADRENALIN A LEVEGŐBEN – AMIKOR CSAK SZERETNÉD

Rúzs & Más / 2023-11-05

Biztosan hallottál már a tandemugrásról vagy más néven tandem ejtőernyőzésről, mely az ejtőernyőzés egyik speciális formája. Azt is lehet, hogy már elgondolkodtál azon, hogy befizeted a tandemugrás árát, hiszen mekkora élmény lehet több ezer méter magasból kiugrani és biztonságban földet érni! Ha ez így van, akkor ez a cikk Neked szól! Célunk, hogy Te is megtapasztalhasd az ugrás örömét, a vágyat ez iránt a különleges, adrenalindús világ iránt, ahol a fellegekben járhatsz!

Tandemugrás árak – mit tartalmaz a tandemugrás ára?

A tandemugrások árait általában annak megfelelően alakítják ki, hogy egy alkalom során milyen plusz, a tandemugráshoz tartozó szolgáltatást kérsz, illetve milyen magasról ugrasz. Amellett, hogy a tandemugrás által fantasztikus élményben lesz részed, lehetőséged van arra is, hogy megörökítsd ennek a feledhetetlen élménynek minden lényeges pillanatát, hogy később családtagjaiddal, barátaiddal is visszanézhessed.

Az ugrásról és a zuhanásról jellemzően háromféleképpen lehet felvételt készíttetni: kézi kamerával, külső kamerával és dupla külső kamerával. A kézi kamera esetében a kamera a tandempilóta kezén van, a külső kamera esetében plusz egy ember ugrik veled, aki a szabadesést kívülről is felveszi. A dupla külső kamera pedig már tv minőségű, színvonalú filmet tesz lehetővé és már plusz két ember ugrik veled, az egész folyamatot rögzítik. Saját fényképezőgép vagy kamera biztonsági okokból nem vihető fel!

Hol ugorhatok tandemet?

Az ország számos pontján lehet tandemugráson részt venni. Mivel egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ejtőernyőzés, egyre több cég fáradozik azzal, hogy ezt a nagyszerű extrém sportlehetőséget elhozza a nagyközönség számára. Pipáld ki Te is a tandemugrást a bakancslistádról!

Tandemugrás Budapest felett?

Bár a tandemugrás Budapest felett évekkel ezelőtt még engedélyezett volt, sajnos már nem lehet. Ennek pedig az az oka, hogy már TMA légtérnek számít és így körülbelül 50 kilométeres körzetében nem szabad a magasba felemelkedni. Az tandemugrásban pedig pont a magasság és minél hosszabb ideig tartó szabadesés a fontos.

Őcsény repülőtér dropzone

Az M6-os autópálya 147-es kijáratánál, a Gemenci Nemzeti Park közvetlen szomszédságában található őcsényi repülőtéren lehetőség van tandemugrásra. Az ugrás során csodálatos kilátásban lehet részed, mert a Nemzeti Parkon kívül, a kanyargó Duna csodálatos látványát is élvezheted 3500-4000 méter magasból, ami még inkább semmihez nem fogható emléket biztosíthat számodra!

A hagyományos ejtőernyős ugrás egy szélesített törzsű Cessna C-182 gépből zajlik, méghozzá 4000, vagy 3500  éterről. A közelben különféle szállás lehetőségek és alternatív családi programok is megtalálhatóak, mint például egy kerékpár- vagy vízitúra.

Tandemugrás, vagy ejtőernyős ugrás?

A tandemugrás lényege, hogy egy tandempilóta segítségével átélheted a repülőgépből való kiugrás és a gyorsulás okozta élményt. Megtapasztalhatod a szabadesés lélegzetelállító sebességét szabályozott körülmények között! Az esés egy tapasztalt tandempilóta irányításának köszönhetően teljesen biztonságos, ő irányítja a helyzetet, a kiugrástól kezdve, egészen a földetérésig. A tandemutasnak az ejtőernyőzéshez csak minimális előképzettségre van szüksége, melyet a tandempilóta biztosít neki még a felszállás előtt. Az örök élményre vállalkozó részletes és pontos instrukciókat kap az ugrásról és az ahhoz szükséges felszerelésről. Ezt követően pedig az „oktató” képletesen és gyakorlati értelembe véve is a „szárnyai alá veszi” egy kétszemélyes ejtőernyő segítségével.

Az tandemugráshoz általában nem kell semmiféle különleges öltözet. A lényeg az, hogy kényelmes, mozgást nem akadályozó ruhában jelenj meg, mert a földet éréskor a fű esetleg zöld nyomot hagyhat a szabadidőruhán. Ha nem szeretnéd, hogy ez megtörténjen és biztosra szeretnél menni, akkor ugró ruhát biztosítunk.

Amit még az ejtőernyős ugrásról tudni érdemes az az, hogy érzékeny gyomor esetén az ugrás előtt nem tanácsolják se a nagy étkezéseket, se az éhgyomrot. Mindkettő vérnyomás problémákat okozhat, így meg kell találni a testünknek legjobban megfelelő arany középutat. Továbbá fontos, hogy ha fennáll az alkoholos befolyásoltság esélye, akkor nem engedünk ugrani, mert megrázó élményben lehet része mind a pilótának, mind az ugrónak.

Az ugrás megkezdésének legfőbb kritériumai a minimum 15 betöltött év és a megfelelő egészségügyi állapot. Továbbá fontos még, hogy magasabb legyél, mint 140 cm, valamint maximum a 95 kg-ot és a 29-es BMI-t (Testtömeg index) érheted el, mert a hevederek erre a maximális terhelésre vannak méretezve.

Tandemugrás ajándékba a repülés szerelmeseinek

Egyhangúak a hétköznapjaid? Vagy csak szeretnél meglepni valakit valami különlegessel, ami felejthetetlen, örök élmény marad? Akkor a tandemugrás a legmegfelelőbb választás, mert igazi adrenalinbomba! Csak annyit kell tenned, hogy megveszel egy tandemugrás ajándékutalványt és rövid időn belül meghódíthatjátok a levegőt! Sőt, ha valamilyen egyedi megoldást grafikát, formátumot szeretnél, az is megoldható, amikor tandemugrást veszel ajándékba!

Ugorj velünk tandemet, vagy lepd meg vele kalandvágyó ismerősödet! Rendelj most tandemugrást ajándékba.

Kapcsolódó bejegyzések