Post Image

TANÁCSOK UTAZÁSHOZ PÁROKNAK A RANDIGURUTÓL

Rúzs & Más / 2018-03-23

Vendégszerzőnk, Tóth Kornélia – akit sokan RandiGuruként ismernek – előző cikkében a legőszintébben számolt be arról, milyen próbák elé álította párkapcsolatát egy hosszú távol-keleti kiruccanás. Ezúttal más párok tapasztalatait osztja meg, hogy okulhassunk belőle:

Az utazás általában pozitív élményeket nyújt az utazóknak. Ám, ha csak a repülőgépen töltött több órás utazási élményére gondolunk, már akkor összeszorulhat sokunk gyomra, a magasságtól, a bezártságtól, a kiszolgáltatott helyzettől. Hosszan lehetne sorolni hogy egy utazás mennyi váratlan szituációt rejt magában, akkor is, ha kiszámítottan, felkészülten indulunk neki. Hasmenés, bokaficam vagy egy kietlen területre tévedni éhesen – a káosz rögvest felülkerekedik az önfeledt pillanatokon, elfeledve azokat máris vitára hangolt a két fél. Természetesen senkinek a kedvét nem szeretném elvenni az utazástól – éppen ellenkezőleg, szeretném stabil alapokra helyezni a közösen eltöltött időt.

Ahogyan előző cikkemben is rámutattam, a tudatos emberek olyan társat választanak útjaik során, akiben megbízhatnak, akire számíthatnak. Reméljük, ezeket a tulajdonságokat életünk szerelme birtokolja és eléggé ismerjük őt. Ha mégsem, akkor előtte kisebb hosszabb, közeli, vagy távolabbi előutazások alatt ismerjük ki egymást.

Most néhány érdekes élményt osztok meg Thaiföldön nyaraló párokkal készített interjúmból.

Imola (27) és Pazo (35 éves) 3 éve alkotnak egy párt. Kisebb utazásokon vettek részt a négyhetes útjuk előtt. A 4 hét alatt voltak vitáik, például a pénz beosztása miatt illetve, hogy hova menjenek. Ezeket meg tudták beszélni, és sikerült megegyezniük úgy, hogy mindkettőjüknek jó legyen.

Párkapcsolat, utazás, RandiGuru, rúzs és más

Imola és Pazo

Nóra (30) hat éve van együtt a párjával. Együtt is élnek, korábban már utazgattak együtt külföldön. Ők “csak” 2 hetet töltöttek Ázsiában. Nóra az útról ezt mondta: “Eddig is nagyon harmonikus, kiegyensúlyozott párkapcsolat volt a mienk, ehhez nyilván csak pluszt adott ez az út is. Nagyon jó azt látni/tapasztalni, hogy teljesen eltérő kultúrában is ugyanolyan férfi, mint otthon (értsd ezalatt: határozott, magabiztos, minden felmerülő problémát megold).”  Nórát arról kérdeztem, volt e olyan szituáció, amikor a párját új oldaláról ismerte meg: “Mivel én nagyon félek a kóbor kutyáktól, nagy félelmem egy kutyatámadás. Rövidíteni próbáltunk volna néhány utcát, de belefutottunk egy egész falkányi, körülbelül 20 ugató kutyába. Én totál lefagytam és már elképzeltem magam a kórházban ahogyan a harapott sebeket kötözik, de a párom a szokásos higgadtsággal, határozottan rászólt a kutyákra: „Nyugi, megfordulok és már itt sem vagyunk” a kutyák hagyták, hogy megforduljunk és már ott sem voltunk. Én amúgy is felnézek a páromra, de ott, akkor, abban a szituációban az életemet mentette meg!” S miért jó, ha ismered a párod, különböző helyzetekben a reakcióit, és ő is téged? Mert Nóráék is a két hét alatt megtapasztalták azt, milyen a komfortzónán kívül lenni. Ő így fogalmazott: “Szerencsésnek mondhatom magam, mert tökéletesen ismeri a félelmeim, kezelni tudja, mikor „pánikba” esek, a higgadtságával mindig, minden helyzetet orvosolni tud.”

Párkapcsolat, utazás, RandiGuru, rúzs és más

Nóra panorámaképe

Bernadett 44, párja 38 éves. Bel-és külföldön jártak már együtt több alkalommal. 3,5 éve vannak együtt, és már együtt élnek jó ideje. Ők “csupán” 8 napot töltöttek kint, amiről így vélekedik: “Szerintem nagyon fontos egy párkapcsolatban, hogy el tudjunk tölteni együtt, kettesben minőségi időt! Ez mindenképp jó hatással van a kapcsolatra. Hisz nem csak közös élményeket szerezhetünk, hanem egy idegen országban csak egymásra számíthatunk.”

Végül Marcell nyilatkozott kilenc hetes thaiföldi útjáról. Marcell 42, felesége 38 éves, és 2009 óta vannak együtt. A január tartogatott egy csavart Marcellék életében. Ezt mesélte: “Most januárban a feleségemmel voltam kint – tavaly majdnem elváltunk, és jött egy ötlet, hogy menjünk vissza, mivel ott még a gyerek előtt minden jó volt. Ezért novemberben kitaláltuk, hogy visszamegyünk.” – Marcellék házassága megmenekült!

Párkapcsolat, utazás, RandiGuru, rúzs és más

Marcell fotója

További érdekességek a folytatásban, a 3. utazás témájú cikkben lesz olvasható.

Szeretettel: a RandiGuru Tóth Kornélia

Kapcsolódó bejegyzések