Post Image

TALÁLKOZZUNK A MAGYAR BOR NAPJÁN, A VÁROSLIGETBEN!

Rúzs & Más / 2021-08-12

Élvezzük ki a nyár utolsó perceit kiváló borok és emberek társaságában, 2021. augusztus 28-án a Vajdahunyadvárban! A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével idén rendezi meg a 11. Magyar Bor Napját. Az érdeklődőket a résztvevő borászatokkal, kézműves élelmiszer előállítókkal egy közös koccintást követően termékbemutató és vásár várja a festői helyszínen, a román épület Kerengőjében és az előtte lévő Hunyadi-udvaron.

Koccintsunk ismét közösen a magyar borra!

A KOCCINTAS.HU 2011 óta szervezi minden évben a magyar borvidéki települések országos bemutatkozását, a Magyar Bor Napját, amely a közös cselekvésről, a közösség építéséről, a kapcsolatokról, a borbarátok és termelők találkozásáról szól. A rendezvény a hagyományoknak megfelelően 18.00-kor boros flashmobbal, egy nagy közös koccintással kezdődik. A koccintásra emelt poharak a történelmi falak között az összetartozást jelentik. Ezt követi a borvásár és a kézműves termékek kóstolója. A Magyar Bor Napja alkalmából magyar borvidéki településeket invitálnak, hogy országszerte emelhessük közösen poharunkat.

magyar bor napja, koccintas 2021, vajdahunyadvar, bor, fesztival, vasar, magyar, flashmob, program, gasztro, borvasar, ruzs es mas

Az esemény célja a magyar borok, borturizmus és kultúra támogatása, közös élményt adni az embereknek, segíteni a borvidéki településeink megismerését, a mindig izgalmakat rejtő pincék felfedezését, közvetlen kapcsolatot teremteni a borbarátok és a termelők között.

Ma különösen fontos szerepe van annak, hogy a vásárlók és a termelők közvetlen kapcsolatba kerülhessenek egymással. Ehhez biztosít kiváló lehetőséget a rendezvény, hozzájárulva a vidéki turizmus erősödéséhez, a helyben történő értékesítés növekedéséhez. A borászok mellett kistermelők mutatják be portékáikat egy válogatott vásári kínálatban, ahol a nagyközönség megismerkedhet a kiállítók boraival, gasztronómiai és egyéb termékeivel, turisztikai szolgáltatásaival. Külön színfolt lesz a Kárpát-medencei borászatok bemutatkozása.

magyar bor napja, koccintas 2021, vajdahunyadvar, bor, fesztival, vasar, magyar, flashmob, program, gasztro, borvasar, ruzs es mas

A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István, agrárminiszter.

Az esemény szervezője a BorÉrt Borturisztikai Egyesület, társszervezője a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Szakmai partnerek: Agrárminisztérium, Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

További információ: http://koccintas.hu/magyar_bor_napja_2021

https://www.facebook.com/koccintas

Kapcsolódó bejegyzések