Post Image

SZÓLJON ADVENT ELSŐ HÉTVÉGÉJE A HAZAI KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETRŐL

Rúzs & Más / 2023-11-30

Advent első hétvégéje igazi csemegét kínál a kortárs művészetek kedvelőinek. 29 helyszínen, 8 útvonalon, naponta 3 időpontban meghirdetett ingyenes, vezetett művészeti sétán, összességében 58 programra várják december 1-3. között a kortárs képzőművészet szerelmeseit, a gyűjtőket és leendő gyűjtőket, valamint mindazokat, akik a szeretnének valamilyen igazán különleges programmal ráhangolódni a karácsonyra.

December 1-3. között első alkalommal kerül megrendezésre az Art Weekend Budapest, amely egyben az év utolsó nagyszabású kortárs művészeti programsorozata is. Az esemény sokoldalúságát mutatja, hogy a rekordszámú csatlakozott helyszín között megtalálható kereskedelmi galéria, non-profit kiállítótér, műterem és banki gyűjtemény is.

„Bár az első alkalommal rendezzük meg az Art Weekend Budapestet, a hasonló tematikájú művészeti eseményekhez képest rekordszámú, 29 galéria és kiállítótér jelezte részvételét, és csatlakozik hozzánk advent első hétvégéjén. Mindez visszaigazolása annak, hogy szükség van azokra az eseményekre, amelyeken a művészek a nagyközönség előtt is bemutathatják alkotásaikat, ezáltal segítenek kilépni a komfortzónánkból és inspirációt nyújtanak a hétköznapokhoz is” – mondta el Őry Eszter, az esemény szervező ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség szakmai vezetője.

„Péntektől vasárnapig naponta három időpontban – 12, 14 és 16 órakor –   indulnak vezetett túrák (Artour / Artúr), ebből a 14 órakor induló túráink angol nyelvűek.  Egy-egy művészeti séta 1,5-2 órás, ez idő alatt 3-4 egymáshoz közel elhelyezkedő galéria meglátogatására nyílik lehetőség. Természetesen azokat az egyéni látogatókat is várjuk a helyszíneinken, akik különleges művészi élménnyel szeretnék indítani az év utolsó hónapját vagy éppen csak ráhangolódnának az ünnepi készülődésre, hiszen 58 meghirdetett programunkban az izgalmas műteremlátogatás mellett többek között kiállításhoz kapcsolódó tetováló ‘flash’ nap és művészeti vásár is szerepel” – tette hozzá a Nyitrai Szilvia, az ügynökség kreatív vezetője.

Az AWB a nemzetközi Art Weekend események sorában helyezkedik el, és a Gallery Weekend Budapest társeseménye. Az első AWB esemény meghívott vendégei Lara Mejač és Eva Simonič, a Ljubljana Art Weekend kreatív igazgatója és producere, akik azzal a szándékkal látogatnak el Budapestre, hogy az ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökséggel a jövőbeli közös programok lehetőségéről egyeztessenek.

A művészeti séták tervezett programjáról – napi bontásban – az alábbi linken tájékozódhat, illetve regisztrálhat is: https://www.artnesz.hu/

awb, art weekend budapest, hetvege, ruzs es mas, kortars, kepzomuveszet, program, programajanlo, galeriak, vasar, tetovalas, advent, budapest

                                                                                 

Az AWB szervezői csapata a Képező Galéria – Vándorló Otthonunk kiállítás megnyitóján, 2023. november 16-án. Balról jobbra: Őry Eszter, ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség szakmai vezetője, Tóth Beatrix, üzleti kapcsolatokért felelős vezető, Járai Anna, Vándorló Otthonunk kurátora, nemzetközi kapcsolatokért felelős vezető és Nyitrai Szilvia, ArtNESZ Képzőművészeti Ügynökség kreatív vezetője

Fotó: Sárközi Marianna

 

A részt vevő galériák, programhelyszínek listája:

 1. acb Galéria: https://acbgaleria.hu/
 2. Czigány Enikő stúdió: https://www.works.io/eniko-czigany
 3. Deák Palota (Fashion Street galéria): http://fashionstreet.hu/gallery
 4. DOXA Budapest: https://www.instagram.com/doxa_budapest/
 5. D85 artist run space
 6. Easy Art Space: https://www.instagram.com/easyart.space/
 7. Faur Zsófi Galéria: https://galeriafaur.hu/
 8. Einspach Fine Art & Photography: https://www.einspach.com/
 9. HAB (Hungarian Art & Business): https://arthab.hu/ 
 10. INDA Galéria: https://indagaleria.hu/
 11. KMFA Kálmán Makláry Fine Arts: http://www.kalmanmaklary.com
 12. A.S. Galéria: https://kasgaleria.hu/
 13. Képező Galéria: https://www.kepezo.hu/
 14. Kisterem:kisterem.hu
 15. Knoll Galéria Budapest: http://budapest.knollgalerie.at/829.html
 16. MKE: https://www.mke.hu/
 17. MyMuseum: http://www.mymuseum.co/
 18. NACO: https://naco.hu/
 19. Nemes Galéria: https://www.nemesgaleria.hu/rolunk/
 20. Pikszis Kulturpont: https://www.instagram.com/piksziskultur/
 21. Resident Art: https://residentart.com/en/
 22. Szatyor Szatyor Bár és Galéria: https://www.facebook.com/szatyorbar/
 23. TÉR-KÉP Galéria: https://www.maraikult.hu/tagintezmenyek/Ter-Kep-Galeria
 24. The Space: https://www.thespace.hu/hu/
 25. TOBE Gallery + TOBE Cabinet: https://www.tobegallery.hu/
 26. Várfok Galéria: https://www.varfok-galeria.hu/
 27. VILTIN Galéria: http://www.viltin.hu/
 28. Werk Akadémia: https://werkakademia.hu/
 29. Young Art: https://youngart.hu/

 

https://www.facebook.com/ArtWeekendBudapest/

https://www.instagram.com/art_weekend_budapest/

 

Kapcsolódó bejegyzések