Post Image

SZAVAZZ MAGYARORSZÁG LEGJOBB BORAIRA!

Rúzs & Más / 2021-10-20

Van kedvenc magyar borod? Szavazz rá a Vince díj közönségszavazásán, ahol 2021 legkiválóbb hazai borait, páralatait és borbárjait keresik. A szakmai és közéleti zsűri mellett idén a borfogyasztók is lehetőséget kapnak arra, hogy 8 kategóriában 84 tétel közül voksoljanak a kedvenceikre.

Kóstoltál az elmúlt egy évben olyan borokat, amelyekre azóta is emlékszel? Jártál olyan borászatban, ahol igazán jól érezted magad? Beszélgettél már személyesen olyan borásszal, akiknek a munkáját nagyra tartod? El sem tudsz képzelni egy ünnepet a pezsgő nélkül, amit a családból mindenki szeret?

Az egész országot szavazásra hívja a Vince díj, itt a lehetőség, hogy megkeresd ezeket a számodra emlékezetes tételeket a listán és szavazatoddal hozzájárulj a borkészítők és vendéglátásban dolgozók munkájának elismeréhez. Az online szavazás neked csupán pár perc, de lehet, pont ez a pár kattintás hozza el kedvenceidnek november 5-én a Vince díjat.

vince dij, bor, hazai, magyar bor, szavazad, kozonsegszavazas, vince gala, ruzs es mas

Különlegességek a shortlisten

“A kialakult shortlist jól reprezentálja a minőségi és az elérhető borok arányát Magyarországon. Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán mindegyik borvidékről, a tételek között kevésbé ismert borok is szerepelnek, és nem hiányoznak a hazai és nemzetközi szinten díjazott borok sem.”– mondta el Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője. Ilyen például merlot kategóriában a Jammertal Borpince 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja, amely júliusban megszerezte vörösborok között a Concours Mondial de Bruxelles 2021 abszolút első helyét, vagy az Eszterbauer Borászat többszörösen aranyérmes 2017-es Tivald Cabernet Sauvignon-ja. A listán jelöltek között olyan borkülönlegességek is helyet kapnak, mint a Gyukli Pince 2019-es Solaris Biója, ami egy rendkívül ritka, gombás betegségeknek ellenálló, korai érésű szőlőfajtából készül. A Mészáros Borház 2018-as Grandiózus Malbec-je, ami bármelyik nemzetközi társával is felvenné a versenyt, vagy az egyik legrégebbi pezsgőkészítési eljárással készült, pét-nat PINK Kékfrankos 2020 egy kisebb pincészettől, a Hoop Wines-tól.

A shortlist szakmai és közéleti zsűrije

A shortlisten szereplő borok kiválasztásában neves hazai borszakértők és ismert közéleti személyiségek is részt vettek. A szakmát többek között Romsics László, a Vince szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője és Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és tanácsadó képviselte. Közéleti nagykövetként Eke Angéla, Csányi Sándor, Juhász Anna, Kárai Dávid, Lakatos Márk, Miklósa Erika, Szauer Judit, Szentesi Éva és Vitáris Iván is jelölt kedvenceket.

vince dij, bor, hazai, magyar bor, szavazad, kozonsegszavazas, vince gala, ruzs es mas

Eredményhirdetés

Magyarország kedvenc borait november 5-én, a Vince Gálán, ünnepélyes keretek között hirdetik ki az ötcsillagos Marriott Hotelben. November 5-6.-án pedig 14:00 és 22:00 között ugyanitt kóstolókkal és workshopokkal várnak minden érdeklődőt.

Link a szavazáshoz: Nyitólap – Vince díj 2021

vince dij, bor, hazai, magyar bor, szavazad, kozonsegszavazas, vince gala, ruzs es mas

Kapcsolódó bejegyzések