Stresszhelyzetben véd!

Zsolesz / 2013-04-01

A stressz okozta izzadság viszont hirtelen csapódik ki, amikor a vér megtelik stresszhormonnal, és adrenalinnal. Ekkor lépnek működésbe a hónaljban lévő apokrin verejtékmirigyek, és olyan anyagokat termelnek, amelyeket a bőrön található baktériumok kellemetlen szagokká alakítanak, ami igen kellemetlen lehet. Ennek ellenére a Nivea stresszel kapcsolatos globális kutatása meglepő eredményre jutott a stressz megítélésével kapcsolatosan:
Világszerte az emberek 40%-a képes elfogadni a stresszt, és ennek a csoportnak több mint a fele (60%) gondolja úgy, hogy a stressz segítségével képes motiválni önmagát a csúcsteljesítmény elérése érdekében. A 22 ország 22.068 lakosára kiterjedő kutatás eredményei szerint az emberek 39%-a csak akkor képes megfelelő teljesítményt nyújtani, ha nyomás alatt van.
Számos kiváltó ok lehet, ami előhozhatja a stresszben rejlő pozitív energiákat. Nem számít, hogy egy valóban pozitív stresszel állsz szemben (mint egy randevú), vagy egy sokkal negatívabb esemény miatt aggódsz (mint például egy munkahelyi határidő), amíg képes vagy elfogadni a helyzetet, mert ez az, ami segít átlendülni a nehézségeken és új kihívások felé hajt.
A stresszre tehát számos különböző módon reagálunk, az izzadás csupán egy ezek közül – ez viszont azonnal jelentkezik, és nehéz kordában tartani. A Nivea Stress Protect Dezodorok extra védelmet nyújtanak a stressz által kiváltott izzadás ellen, tökéletes támogatást biztosítva mozgalmas, és gyakran stresszes életünkben. Az újonnan kifejlesztett Nivea Stress Protect izzadásgátlóink legfontosabb hatóanyaga a két összetevő kombinációjából álló antibakteriális formula –Stress Protect Actives és cink-komplex–, mely extra biztonságot ad a stresszhelyzetekben, illetve megóv az izzadságfoltok és a kellemetlen testszag kialakulásától. A formula bizonyítottan képes akár 85%-al csökkenteni az izzadást (Trier Szociális Stressz Teszt), és megakadályozza a kellemetlen testszag kialakulását, ugyanakkor az avokádó olajnak köszönhetően gyengéden ápolja a hónalj bőrét. 
A NIVEA Stress Protect Izzadásgátló termékek férfiak és nők számára is elérhetőek. A NIVEA Stress Protect Izzadásgátlók avokádó olajat és cink-komplexet tartalmazó ápoló formulája 48 órán át tartó védelmet biztosít, még stresszhelyzetekben is. Áruk: Spray 150 ml 989 Ft, Roll-on 50 ml 989 Ft, Stick 40ml 989 Ft

Kapcsolódó bejegyzések