Sokféleség=nagyobb tűrőképesség

Zsolesz / 2011-05-21

A hibás gének kicserélése sok esetben a nyújt megoldást egyes gyógyíthatatlan betegségek kezelésében, de az egyes fajok élet – és túlélőképességére is. Ma ötven faj pusztul ki naponta, míg egy-egy új faj születésére sokszor ezer, tízezer éveket is várni kell. A fajok kipusztulásával a Föld, és annak élővilága egyensúlyának elveszése irányába halad. Minél kevesebb féle faj létezik, azok annál nehezebben alkalmazkodnak, és fejlődnek! A biodiverzitás kérdésére a válaszunk abban keresendő: vajon milyen minőségű élővilággal, környezettel szeretnénk megosztani földi életünket?

Legnagyobb befektetés az egészség

Minden ember is egyszeri és megismételhetetlen, – ebben rejlik szépsége, csodája és többek között életképessége is. Génállományunk generációról-generációra öröklődik, magunk is felelősek vagyunk érte, hogy milyen minőségben. Számos kutatás központjában ma az áll, milyen hatással bír életvitelünk – génállományunk egészségére. A kérdés az egészségmegőrzés, és továbbörökítés szempontjai szerint is fókuszba kerülhet. A genetikai kutatások segítenek megérteni, bizonyos tápanyagok és ételek miért jótékonyakegészségünkre, hogyan növelhetjük táplálékaink tápértékét, vagy csökkenthetjük betegségekrevaló hajlamunkat. Mert egészségünk megőrzése nem csak jó közérzetünk biztosítéka, hanembefektetés és érték, amit a jövő generációjának átadunk. Hosszú távú életképességünk záloga. Életünk legnagyobb hosszú távú befektetését, az egészségünket segít megérteni és saját kezünkben tartani az a weboldal, mely közvetlen információs adatbázissal, és tájékoztatással szolgál a mindennapokban, egyszerűen, és bárkinek. A labtestsonline.hu oldalra kattintva nyomon követhetjük azokat az egyszerű lépéseket, melyek segítségével egészségünkről gondoskodhatunk. Képet kaphatunk arról, mely életkorban milyen szűrővizsgálatok aktuálisak számunkra, melyek a térségünket veszélyeztető
leggyakoribb rizikófaktorok, hogyan kerülhetünk ki a veszélyeztetett zónából, illetve miképp értelmezzük a kezünkbe kapott laboratóriumi leleteket. Ez egy olyan egészségfórum, amely összeköt bennünket: egymással, a szakemberekkel, az orvosokkal, és főképp önmagunkkal. Ablakot nyit az egészségre, menetlevelet ad a megelőzéshez, és a jó minőségű élet megőrzéséhez. A szemünk elé tárt eredmények és értékek nyomán jobban vigyázhatunk önmagunk és környezetünk egészségére.

Kapcsolódó bejegyzések