Post Image

ŐSZI-TÉLI SZÉPSÉGÁPOLÁSI TIPPEK A SMARTWATER-TŐL

Rúzs & Más / 2018-11-19

Az ősz végéhez közeledve még a legnagyobb pörgés közepette is elér minket a hideg hónapok hatása, a visszavonulás érzése, és testünk, lelkünk átalakuló szükségletei. Kezdjük a bőrünkkel és a szépségápolással! Néha még a programokat is megéri lemondani, és helyette kicsit otthon maradni egyedül, és magunkra hallgatni, befelé figyelni, a kényeztetésnek teret és időt adni. A smartwater tippjeivel könnyebben, frissebben és harmonikusabban átélhetők – sőt, megélhetők – az év legsötétebb hónapjai.

A bőrünk a legnagyobb szervünk

A fejtetőtől a lábujjig érdemes figyelnünk bőrünk igényeire és rendszeresen, testre-, testrészre, valamint időjárásra szabottan ápolnunk azt. Praktikusan: más bőrápolókat használjunk ősszel, mint a többi évszakban, és figyeljünk arra, mit mire kenünk. Ha tehetjük, bővítsük a szépségápolási készletet a szezonnak megfelelő fejbőrápolóval, hajpakolással, hajvégolajjal, szemkörnyékápolóval, arckrémmel, ajakírral, dekoltázsbalzsammal, testvajjal, kézkrémmel, sarokápolóval és körömágyolajjal egyaránt.

Őszi-téli szépségápolási tippek, Glacéau Smartwater, rúzs és más

Példakép: az őszi természet

A fák is erőteljesen reagálnak az őszre: lehullatják lombkoronáikat és tavaszig pihennek. Nekünk is fontos segítenünk bőrünk változásait a hideg évszakok során, és ezt rendszeres, de kímélő bőrradírozással, és a szokásosnál is táplálóbb krémek használatával tehetjük meg. A bőrradírt akár magunk is elkészíthetjük barnacukor és olívaolaj keverékével. Kakaópor hozzáadásával ínycsiklandó lesz a végeredmény, egy kis plusz banán egy jó adag táplálást jelent majd bőrünknek, az avokádópüré kiegyensúlyozza a pirosodásra hajlamos bőrfelületet, egy kis extra méz a fertőtlenítésért felelhet, míg fahéjas keverékkel zsírégető hatást is kaphatunk.

A természet színei

Őszi-téli szépségápolási tippek, Glacéau Smartwater, rúzs és más

Az őszi fák, bokrok színeit a sminkpaletta és a gardróbunk alapdarabjainak összeállításakor érdemes alapul venni. A hűvösödő, sötétedő hónapok slágerszínei a mustársárag, burgundi, a mahagónivörös, a viola, a ciklámen, a fukszia. A mogyoró-, a csau-, a sütőtök-, és akár a smaragdzöld- vagy a kökényszín is telitalálat lehet. Nemcsak az avarnak, de nekünk is ezek az árnyalatok fognak az elkövetkező hetekben a legjobban állni.

Téli álomra rákészülés

Őszi-téli szépségápolási tippek, Glacéau Smartwater, rúzs és más

A rövidülő nappalok is azt szorgalmazzák, vonuljunk kicsit vissza, kuporodjunk a takaró alá, és aludjunk nagyobbakat. Ha a teendőink és a dolgos hétköznapok nem is teszik lehetővé, hogy kiadósakat aludjunk, a mennyiség helyett próbáljunk a minőségre törekedni. Alváskor sötétítsük be teljesen a hálószobát, a mobiltelefonunkat tegyük minél messzebbre magunktól, némítsunk le minden elektronikai eszközt, és a jelzőfényeket is kapcsoljuk ki lehetőség szerint. Sőt, ha tudunk, feküdjünk le korán – az éjfél előtti órák sokak szerint duplán számítanak, ha alvásról van szó!

A szépség belülről fakad

Őszi-téli szépségápolási tippek, Glacéau Smartwater, rúzs és más

Egy dolog teheti a legnagyobb csodát a bőrünkkel: a víz. Kívülről és belülről is fontos megfelelően hidratálnunk magunkat. Kedvenc termálfürdőnkbe akár bérletet is válthatunk, és iktassunk be rendszeresen egy kis termálvizes kikapcsolódást – bőrünk és testünk mellett lelkünk is értékelni fogja a wellness csodás hatásait. A bőr szépsége szempontjából kulcsfontosságú a bőséges vízivás: kisugárzásunkon is látszani fog, ha elég szénsavmentes vizet iszunk. Legyen nálunk egy palack smartwater, hogy hidratáltak maradhassunk, bármit tartogat is számunkra akár az ősz, akár a tél!

Őszi-téli szépségápolási tippek, Glacéau Smartwater, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések