Post Image

SLOW TRAVEL – LÉGY JELEN A PILLANATBAN!

Rúzs & Más / 2019-04-18

A slow mozgalom, azaz a lassítás, a szemlélődő, tudatos megközelítés, utolérte az utazási trendeket is. A lassítás rengeteg intenzív érzést és élményt jelent. A slow travel célkitűzése a kevesebb, lassabb, de tartalmasabb utazás! Ezzel a módszerrel valóban megismerhetjük azt a helyet, ahol nyaralunk, elvegyülhetünk az ott élők között, és minden sürgető gondot félrerakva lazíthatunk. Különleges elvonulás ez, amelynek köszönhetően egy kis időre elmenekülhetünk a túlhajszolt teljesítménykényszertől is. A slow travel a 20-as, 30-as éveikben járó fiatalokat is beszippantotta. Brieger Éva, a Szállás Másképp egyik tulajdonosa és üzemeltetője szerint: „Ők is ki vannak merülve, és szeretnének szó szerint mindentől távol lenni, hogy egy kicsit feltöltődjenek, kirándulhassanak, magukkal és egymással foglalkozhassanak. A természet közelsége különösen a fiatal, kutyás párokat szólítja meg, de kis- és nagycsaládosok is előszeretettel vonulnak „slow travel” szálláshelyekre. A zavartalan, madárcsicsergős reggelek, a gyalogos és kerékpáros túraútvonalak, valamint az erdők és a hegyek alapvető kritériummá váltak azok számára, akik ily módon utaznak” – mondja a szakértő – s különleges adottságaival immáron Bükfürdő is felkerült Magyarország „slow térképére”.

Bük, slow travel, Bükfürdő, utazás, lassítás, rúzs és más

De lássuk, hogy mit találnak ebben a csodálatos fürdővárosban a felgyorsult tempóra nemet mondó „modern nomádok”, akik számára a pillanat megélése a legnagyobb élmény.

Feltöltődni a természet erejével

Bük és környéke az érintetlen természet gazdagságát nyújtja, ahol növény és állat tökéletes szimbiózisban él. Minden évszak más és más arcát mutatja a tájnak, mellyel nem tud betelni a szemlélődő. A fürdő szomszédságában található Kneipp® és Nordic Walking Park kaviccsal, fenyőkéreggel, faforgáccsal és tobozokkal felszórt mezítlábas gyalogpályával, gyógy- és fűszernövénykert, jógázáshoz vagy ejtőzéshez kijelölt hellyel és egy helyi művész által megálmodott különleges labdahintákból álló Organikus Ponttal ígér kiváló lehetőséget a tartalmas kikapcsolódásra, a meditálásra és az elcsendesedésre.

Bük, slow travel, Bükfürdő, utazás, lassítás, rúzs és más

Ebben a csodálatos, természeti energiákban gazdag parkban rendezik meg június 15-én a FLOW Fesztivált. Itt az árnyas fákkal körbevett nyugalom szigetén tradicionális hatha jógával, ayurvédikus reggeli falatokkal, Légy boldog! meditációval kezdhették a napot az érdeklődők. Az egésznapos programsorozat izgalmas újraértelmezése a fesztivál hangulatnak slow módra.

Bükfürdő varázslatos ajándéka, a páratlan összetételű gyógyvíz. Érezzük át a lebegést, a víz gyógyító erejét, szabadítsuk fel elménk. Bükfürdő gyógyvize egyedi összetétele miatt európai viszonylatban is kivételesen intenzív gyógyvíznek számít – a Bükfürdő Thermal & SPA fürdőkomplexumban 34 medence, több mint 5000 négyzetméternyi vízfelület, pazar szaunavilág, élménycsúszdák, gyerekbarát vízi világ kényeztet.
A víz és a wellness adta lehetőségekkel nemcsak a város hatalmas fürdőjében, hanem a szállodák spa kínálatában is találkozhatunk. Kényeztető és egészségügyi masszázsok sora, tapasztalt terapeuták és az aktuális trendeknek megfelelő kezelések oldják fel a mindennapok görcseit.

Bük, slow travel, Bükfürdő, utazás, lassítás, rúzs és más

Bükfürdő Slow térképe

Persze a slow life nem egyenlő az állandó heverészéssel. Akkor lehet ép a lelkünk, ha a testünk épséget is őrizzük. A város slow térképén számos rejtett helyet is felfedezhetünk, ahol a szemlélődő meghallhatja a csendet és átadhatja magát a pillanatnak. Van, amit gyalogosan, van, amit kerékpárral érhetünk el. A bringánk otthon maradt? Annyi baj legyen, a városban két helyen is kölcsönözhetünk a hagyományos drótszamarakon kívül akár tandem, akár pedelec kerékpárt. Kísérőként pedig tematikus útvonaltippeket is kapunk. A mozgás szerelmesei a Greenfield Golf Akadémia 18 lyukú pályáján kipróbálhatják vagy gyakorolhatják a sportágak királynőjét: a golfot, amely a tökéletes testi és szellemi koncentráció mellett, csodálatos környezeti élményt is ad.

Bük, slow travel, Bükfürdő, utazás, lassítás, rúzs és más

Slow food

A „slow life, slow travel” mozgalom egyik legfontosabb pillére a „slow food”, amit szintén maradéktalanul megkaphatunk a térségben. Akár étteremben, akár szállodában kívánjuk elfogyasztani ebédünket, vacsoránkat, különleges finomságok, helyi specialitások közül válogathatunk. Az egészséges táplálkozás alapja a jó minőségű hozzávalók megléte. Itt biztosak lehetünk abban, hogy a kínálatban csak kiváló és ízletes alapanyagok kerülnek, hiszen az éttermek elkötelezték magukat a helyi termelők mellett.

Bük, slow travel, Bükfürdő, utazás, lassítás, rúzs és más

Akik beleszerettek az itteni ételkülönlegességekbe, azok számára tavasztól -késő őszig nagy öröm lesz felfedezni a péntekenként megrendezett termelői piac kínálatát. A Bükfürdői Esszencia® logóval ellátott termékek széles kínálatából válogathatnak a látogatók, a házi méztől egészen a családi örökségből készülő bábokig, mely garanciát jelent a kiváló minőségre. Persze a slow food nem hiányozhat a szállodák ételkínálatából sem. A hotelek büféasztalain és az éttermek étlapjain garantáltan találunk védjeggyel ellátott alapanyagokból készülő, a slow filozófiának megfelelő fogásokat. A térség legkedveltebb fesztiváljai közé sorolt Gyógy- Bor Napok, Büki Gasztrofesztivál rendezvényen pedig akár mi is megtanulhatjuk, hogy kell a slow food filozófiájának jegyében főzni.

TIPP – Az én pillanatom fotópályázat

Nincs jó vagy rossz kép, csak egy elkapott pillanat, ami neked kedves vagy mulatságos vagy gyönyörű, vagy emlékezetes. Oszd meg másokkal is a feledhetetlen pillanatodat és a slow-élmény mellé nyerjél egy bükfürdői hétvégét! Részletek: visitbuk.hu

 

SLOW TRAVEL – LÉGY JELEN A PILLANATBAN!
5 (100%) 2 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések