SÍELJÜNK, MINT A KIRÁLYOK A SALZBURGI HOCHKÖNIG-EN

Rúzs & Más / 2016-09-21

A 2016-os nyár nem kényeztetett el bennünket: változékony időjárás, sok csapadék és viszonylag kevés strandolásra alkalmas nap jellemezte. Ilyenkor még jobban várjuk a téli üdülést, ami már nincs is annyira messze. A Hochkönig régió nemsokára hófehér ruhát ölt és legszebb oldaláról mutatja magát az ide érkezőknek.

Hochkönig, síelés, Salzburg

 

Annyira szép!!

Számtalan síterep büszkélkedik azzal, hogy az adott kategóriában ők a legszebbek, legnagyobbak vagy nekik van a legváltozatosabb kínálatuk. Az azonban tény, hogy Salzburg tartományban alig találni még egy olyan régiót, amely olyan csodás kilátással büszkélkedhet, mint a Hochkönig régió. A Maria Alm, Dienten és Mühlbach között található, 120 kilométernyi sípályahálózat szinte minden pontjáról mesés kilátás nyílik a régió névadójának számító impozáns hegyvonulatra. A családokra a helyi síiskolák nagyszerű ajánlatai és kedvezményei, valamint a kifejezetten a gyermekeknek és kezdőknek kialakított speciális sípályák várnak.

Hochkönig, síelés, Salzburg

A legjobb az egészben, hogy már a másfél napos síbérlettel a Ski amadé síszövetség valamennyi sípályáját használhatjuk. Az összesen 270 felvonóval összekötött, 760 kilométernyi sípálya korlátlan téli élményeket ígér. Egyedülálló kaland a síelés szerelmeseinek többek között a világkupa-sorozat olyan legendás helyszínein is, mint Schladming, Flachau vagy Altenmarkt-Zauchensee.

Király sítúrák!

32 kilométernyi sípálya és több mint 6700 méternyi szintkülönbség. Öt hegycsúcs egymással összekötve, fejedelmi panoráma a Hochkönig hegységre és látványos sípályák: a Királytúra az Alpok legkedveltebb sítúrái közé tartozik. A túra egy nap alatt teljesíthető és az útvonal a régió mindhárom települését érinti, miközben folyamatosan csodás kilátást kínál a Hochkönigre, a Steinerne Meerre és a környező hegyekre. A Királytúra mentén található alpesi kunyhók pedig ízletes finomságokkal csábítanak egy kis pihenőre. Az élmények tökéletes kombinációja.

Hochkönig, síelés, Salzburg

A sokszínűség az, ami olyan népszerűvé teszi a Hochköniget. A sípályákon és azokon kívül is egyedülállóan gazdag kínálat várja a látogatókat. A snowparkokban kitombolhatják magukat a trükkök kedvelői és a bátor fiatalok. A sítúrák alkalmával érintetlen területeket fedezhetünk fel, távol a karbantartott sípályáktól.

Hochkönig, síelés, Salzburg

14 óra után lassan lemegy a nap és kezdődhetnek a síelés utáni programok. A Hochkönig alpesi kunyhói Sundowner-italokkal és ízletes falatokkal várják a síelőket, mielőtt fejlámpákkal felszerelve utolsóként csúsznának le a völgybe. Regionális finomságok és nemzetközi ínyencfalatok mindenhol találhatóak a kínálatban. A kis harapnivalóktól kezdve a csábító fatányéros uzsonnákon át egészen az ínyencfogásokig és nemes borokig terjed a színes kínálat. Ausztria egyetlen hivatalosan is V-védjeggyel rendelkező turisztikai régiójában egyébként széles választék várja a vegánokat is. Számos alpesi menedékház és szálloda kötelezte el magát és kínál vegán ételeket.

Get Connected!

A Hochkönig régióban folyamatosan kapcsolatban maradhatunk a környezetünkkel. A Ski amadé síszövetség területén található 300 ingyenes WIFI állomásnak köszönhetően a hegyek között is elérhető a világháló. Ez lehetővé teszi, hogy GPS segítségével fedezzük fel a legszebb sípályákat, és legszebb fotóinkat azonnal megosszuk az otthon maradt barátokkal és családtagokkal. Igazi újdonság a Skiline fotópont az Aberg-Langeck hegycsúcson, a trónok mellett. Egy önkioldó fényképezőgép segítségével a Höchkönig egyik legszebb kilátópontján készíthetünk fotót magunkról, amelyet később letölthetünk a www.skiline.cc honlapról a síbérlet számának megadásával.

 

Kapcsolódó bejegyzések