Post Image

PROVENCE-I ÍZVILÁG: GYÜMÖLCSÖS CAMEMBERT BATYU

Rúzs & Más / 2019-09-20

Készítsünk valami igazán különlegeset Fruzsi segítségével ezen a hétvégén! Most egy különleges, mégsem bonyolult vagy időigényes,  mediterrán ízkombináció következik – a véregedmény olyan harmónikus és behízelgő, hogy érdemes kipróbálni!

“Kedves Rúzs és Más olvasók!

Néha megakad a szemem egy-egy új fogáson és a család legbátrabb férfiúján egy pici változtatással ki is szoktam próbálni.
Ez történt az alábbi gyümölcsös camembert batyuval is.

Az alábbi hozzávalók kellenek hozzá:

A batyuhoz:
1 tekercs előre nyújtott vajas tészta
2 korong natúr camembert
1 tojás
2 ek méz
2 tk fügelekvár

2 gerezd fokhagyma
Szárított kakukkfű

Gyümölcsraguhoz:
6 szilva
1 őszibarack
2 ek vaj

2 ek méz
1/2 csilipaprika vagy csipet száritott csili
Frissen őrölt bors
1/2 csokor friss petrezselyem

A vajastésztát kigörgetjük.
Kettévágjuk, majd a közepébe rakjuk a camember sajtokat. Azokat bevágjuk és vékonyra szeletelt fokhagymákat dugdosunk bele.
Megsózzuk, 1-1 evőkanál mézet csepegtetünk rá, megkenjük 1 tk fügelekvárral és megszórjuk 1-1 csipet kakukkfűvel.
A tészta széleit bekenjük felvert tojással, majd egymásra hajtogatjuk, mindig a szembelévő sarkot.
A kész batyut lekenjük tojással és megszórjuk kakukkfűvel.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Légkeveréses sütőben 180 fokon 20-22 percig sütjük.

Eközben a gyümölcsraguhoz vajat olvasztunk egy serpenyőben, vékony cikkre vágjuk a szilvát és a meghámozott barackot.
Beledobjuk a forró vajba, megsózzuk, rákanalazzuk a mézet, megszórjuk a csilivel, borssal és 2-3 percig pároljuk magas hőfokon.
Ha nagyon különlegeset szeretnénk csinálni, 2 ek vörösbort is tehetünk hozzá.
A tűzről levéve friss petrezselymet keverünk bele.

A kész batyut tányérra rakjuk és a gyümölcsragut rámerve tálaljuk.

Gyorsan fogy! 🙂

Jó étvágyak mindenkinek hozzá!

Fruzsi “

Kapcsolódó bejegyzések