Post Image

ÖTPERCES CÉZÁR SALÁTA RECEPT FRUZSITÓL

Rúzs & Más / 2019-10-27

Sziasztok Kedves Rúzs és más Olvasók!

Ti mit csinálnátok, ha a főnökötök minden nap szebbnél-szebb salátákat ebédelne?
Azt, amit én! Estére egy saját kreálmányú Cézár salátát dobtam össze amin tonhal volt.
Ha nem esztek halat, főzzetek meg egy tojást vagy ha van maradék sült csirke azzal is tökéletes. De magában is finom!

15 perc alatt kész és az öntet 2-3 adag salátára elegendő mennyiség. Vagy 2-3 napra. Addig egy befőttesüvegben, hűtőben simán eltartható.

Saláta hozzávalói 1 éhes személyre:
1/4 jégsaláta
3 levél római saláta
2 ek parmezán forgács
1/2 kifli
80g-os tonhal konzerv
1 ek egész kapribogyó

Az öntethez:
5 ek majonéz
1 pohár joghurt
1 ek citromlé
2 csipet só
2 csipet őrölt bors
1 tk fokhagymapor
1 ek finomra vágott kapribogyó

Az öntet hozzávalóit összeöntjük egy befőttesüvegben és a fedelét jól ráteketve 1-2 percig összerázzuk.
Tálalásig mehet a hűtőbe.

A kiflit vékonyan felkarikázzuk és száraz serpenyőben megpirítjuk a karikák mindkét oldalát.
Amíg pirulnak, a salátákat levelenként megmossuk, lecsepegtetjük és falatnyi darabokra tépve tálba rakjuk. Rászórjuk a parmezánt, rámorzsoljuk a lecsepegtetett tonhalat (tojáscikket vagy csirkekockákat ) és 2-3 evőkanál öntettel összeforgatjuk.
A kiflikarikákat hozzákeverjük és még ízlés szerint 1-2 evőkanál öntetet teszünk a tetejére.

Nincs más dolgunk, mint befalni az egészet.:-)

Jó étvágyat!

Fruzsi

Kapcsolódó bejegyzések