NYÁRI STÍLUSTIPPEK SCHIFFER MIKLÓSTÓL

Rúzs & Más / 2016-07-26

Elérkezett az igaz nyár, programokért kiáltó forró nappalokkal és kellemes estékkel. Legyen szó lovaspólóról, utazásról vagy egy laza, nyáresti koktélozásról a barátokkal, a stílusos megjelenés a férfiaknál is alapkövetelmény.

A stílus nem egyenlő a divattal, annál jóval több tényező harmóniája szükséges hozzá. A megfelelő ruhaválasztás, a cipők, ékszerek és egyéb kiegészítők, a magabiztos kisugárzás mind hozzájárulnak a tökéletes megjelenéshez, ami nem csak a hölgyektől, de az uraktól is joggal várható el. „A valóban stílusos férfi az autóválasztástól kezdve az öltözködésen át az órájáig ügyel a részletekre” – vallja Schiffer Miklós, akire akkor is támaszkodhatunk, ha sem elegáns párizsi reggeli, sem lovas póló verseny nincs a naptárunkban. Lássuk, milyen hasznos tippekkel járul hozzá az idei nyár hibátlan outfitjéhez a stílustanácsadó!

Párizsi reggeli a megunhatatlan olasz kékben

A tökéletes reggel finom eleganciája mutatkozik meg a visszafogott, olasz kék öltöny és fehér ing találkozásában. Ez esetben a minták hiánya adja meg azt a fajta rangot, ami az alkalmat előkelővé teszi, a komoly színeknek azonban nem kell feltétlen komornak lenniük. Az összhatást könnyen feloldhatjuk egy zöld nyakkendővel és cipővel, hiszen a színek nem csak a nyárnak állnak jól. Ha pedig a fehéret és a zöldet nem érezzük igazán magunkénak, jöhet egy örök klasszikus: a kék barnával.

Lovaspóló fehérben és kalapban

A hagyományok szerint a férfiak fehér zakót és sötét nadrágot, vagy fehér nadrágot és kék zakót viselnek a lovaspóló rendezvényeken. A szett elengedhetetlen kísérője a szalagos kalap, ami önmagában tükrözi a nem mindennapi esemény nívóját. Az elegáns fejfedőt azonban ettől jóval szélesebb körben használhatjuk: hasznos és dekoratív kiegészítő nyitott tetejű autózás közben, a teniszpályán vagy épp tengerparti séták alkalmával. A tiszta fehér öltözéket érdemes egy övvel megtörni, a megjelenés ettől kitaláltabb lesz.

Dinner jacket és nadrág könnyed nyári estékhez

A vasalt ötzsebes nadrág ebben az esetben legyen porcelán, klasszikus bézs vagy kőszürke színű, és ne feledkezzünk meg a férfikéz legszebb kiegészítőjéről sem, ami a tökéletesen vasalt dupla kézelő egy finom gombbal a csuklóra szorítva. A laza esti szórakozáshoz is tökéletesen illik a kék, amit öltöny helyett ezúttal érdemes alkalmi zakóra, vagyis dinner jacketre cserélni. (Leüléskor ne felejtsük el hátul meghúzni a zakónk alját, hogy az egyenletesen feküdjön fel a vállunkra!)

Az autóban is stílusosan

Egy vérbeli férfi megjelenése nem lehet tökéletes, ha nem fordít kellő figyelmet a részletekre. Az egyik legfontosabb, időtálló döntés az autóválasztás, amelyek között vannak olyan nagy klasszikusok, amelyek formavilága idővel sem tűnik el, sőt a jelenben is inspiráló. Vezetés közben praktikus és stílusos kiegészítő lehet egy arcformánkhoz, egyéniségünkhöz illeszkedő napszemüveg, a klubzakó alá pedig ezúttal kényelmes, állított gallérú pólót is választhatunk. És hogy biztosan ne késsünk el sehonnan, ne feledkezzünk meg az alkalomhoz leginkább illeszkedő, minőségi óráról sem!

Schiffer Miklós 640 d X-drive BMW-t vezet a Wallis Motor Pest jóvoltából.

Schiffer Miklós 640 d X-drive BMW-t vezet a Wallis Motor Pest jóvoltából

 

Kapcsolódó bejegyzések