Post Image

NYÁRI BŐR- ÉS HAJÁPOLÁS SLOW COSMETIC MÓDRA

Rúzs & Más / 2019-07-15

A BotanicOil egy új magyar márka, amely a Slow Cosmetic jegyében született. Minimalista, csak természetes összetevőket használ, kizárólag növényi olajokat.
A Slow Cosmetic olyan szépségápolási termékeket használ, amelyek a lehető legkevesebb feldolgozáson esnek át, mentes vegyszeres kezelésektől (utókezelésektől) és hozzáadott adalékanyagoktól.
A BotanicOil palettáján a legkülönlegesebb olajok foglalnak helyet. Minimalista, többfunkciós készítmények. Összeválogatásuknál figyelembe vették, hogy az alapanyagok magas minőséget képviseljenek, és hosszútávon fenntartható gazdaságból származzanak.

A nyári időszakban a bőr- és hajápolásban az egyik leghasznosabb növényi olaj a paradicsommag-olaj (Solanum lycopersicum seed oil), enyhíti a napsugarak okozta bőrirritációt, hozzájárul a bőr természetes barnulási folyamatához. Egyszerre hidratál, feszesít, regenerál, és természetes védelmet nyújt a káros UV sugarak ellen. Táplálja a hajtöveket és a károsodott hajvégeket.
A botanikai olajok között egyébként az egyik legkülönlegesebb. Illatában a szárított paradicsom zamata köszön vissza mediterrán atmoszférával fűszerezve. Elengedhetetlen összetevői között olyan antioxidánsok, zsírsavak, vitaminok sorakoznak, amelyek szinergiában táplálják bőrünket – legyen az száraz, kombinált vagy zsíros. Az antioxidánsok közül kiemelkedik a paradicsom színéért felelős likopin. Ez a vörös karotinoid az egyik legértékesebb szabadgyök-ellenes tulajdonságú összetevő, amely hatásos a túlzott napsugárzásnak kitett bőr kezelésében.
Magas esszenciális linolsav- és linolénsav-tartalmának, továbbá az egyszeresen telítetlen olajsavnak köszönhetően enyhíti a bőrirritációt, és jótékony hatással van a gyulladásokra is. Különleges lipidprofilja miatt a textúrája könnyed, a bőrbe könnyen és azonnal beszívódik, zsíros érzet nélkül.

A paradicsommag-olaj előnyei a bőr és a haj számára:
• Minden bőrtípus számára ajánlott (zsírhiánytól száraz, kombinált és zsíros), mélyhidratáló, anti-aging olaj
Erőteljes sejtregeneráló, finomítja a ráncokat, tónusjavító tulajdonságú, továbbá halványítja az öregedési és UV okozta bőrfoltokat
• Aktív hatóanyagaival csillapítja a károsodott bőr irritációit, enyhíti a pszoriázis, ekcéma és akne okozta tüneteket
• A károsodott haj számára is kiváló, a hajtövek és hajvégek számára egyaránt tápláló.

BotanicOil Paradicsommag-olaj ajánlott fogyasztói ára: 7.990 forint, 30 ml

A BotanicOil termékei karakteresek, nemcsak megjelenésükben (színükben és aromájukban), de funkciójukban és hatóanyagaikban is. Az olajok előállítása hidegen sajtolás útján történik, így megmaradnak bennük azok a hasznos növényi komponensek (flavonoidok, polifenolok, vitaminok stb.), amelyek egy finomítási eljárásában elvesznének. A BotanicOil márka Szujó Nóra biomérnök kutatómunkájának gyümölcse, akinek kiemelt szakterülete a növényi olajok és vajak. Offline Kizárólag a Müller drogériákban kapható, online pedig a www.botanicoil.eu oldalon.

Látogass el a BotanicOil honlapjára&Facebook&Instagram oldalára, és tudj meg többet a készítményekről!

Kapcsolódó bejegyzések