NICHE ILLAT ÚJDONSÁGOK A MADISON PARFÜMÉRIÁBAN

Rúzs & Más / 2016-12-21

A “niche” kifejezés jelentése eredtileg zug, fülke, ám a parfümiparban a ritka, válogatott alapanyagokból kis manufaktúrákban, független parfümőrök által kreált illatokra alkalmazzák. A niche parfümök születésénél az alkotó szabad kezet kap, nem kötik koncepciók vagy szoros költségvetés. Mivel nem cél a tömeges terjesztés, a kompozíciónak nem kell a közízlésnek, aktuális trendeknek megfelelnie. Sokan éppen az exkluzivitásuk miatt kedvelik ezeket a parfümöket, amelyekhez főként csak kis magánparfümériákban lehet hozzájutni. Az Andrássy úti Madison parfüméria polcain számos különlegességre bukkanhatnak az egyedi illatok kedvelői. Vegyük sorra a decemberi újdonságokat:

BLOOD CONCEPT

Blood Concept XX, XY - Madison Parfüméria

Míg az utóbbi években a márka alapelve a vércsoport szerinti parfümválasztás volt, Antonio Zuddas és Giovanni Castelli legújabb két illata a nemi szerepek előre leírhatóságát feszegeti, valamint azt a kérdést, hogy meghatározható-e egy parfüm neme.

XY NUDE WOOD
„Ki is az alfa?” teszi fel a provokatív kérdést az underground szubkultúrákban jártas tervezőpáros, majd azonnal körvonalazzák is a választ megkapó és felcímkézhetetlen illatukkal, melyben vetiver és cédrus, két klasszikus maszkulin illatjegy elegyedik a nőies gyöngyvirággal és vaníliával.

XX METRO VELVET
Narancs és sáfrány pezseg az első percekben, majd tömjén, gyöngyvirág és fejedelmi rózsa mélyíti az illatot, amelyről csak annyit árul el a két kreatív, hogy úgy kell elképzelni, mint egy tesztoszteron-ketrecbe zárt rózsát.

BY KILIAN
A legendás konyak-dinasztia aranyifjú örököse, Kilian Hennessy 10 évvel ezelőtt járatlan utakon indult el és a luxus parfümök készítésének titkát kutatta. Márkája a mai napig toplistás mindazok között, akik jó ízléssel és egy jó nagy adag hedonizmussal büszkélkedhetnek.

VODKA ON THE ROCKS

By Kilian Vodka on The Rocks

Mintha egy átkoktélozott este után lépne ki az ember egy sikkes bárból a fagyos moszkvai éjszakába. Hűsítő fűszerek és aldehidek a fejillatban, rebarbara, gyöngyvirág és rózsa a szívben, majd szantálfa és moha adják meg az utolsó hangot a parfüm alapjában. Karizmatikus és klasszikus, az antik szivartartó dobozt imitáló acél szelence pedig megadja a rangját.
A LAB ON FIRE
A márka kísérletező alapítója, Carlos Kusubayashi nem ismer lehetetlent, amikor egy hangulat megragadásáról van szó. Macaron és Coca Cola illatú best-sellere után íme, a következő must-have.

MESSY SEXY JUST ROLLED OUT OF BED

A Lab on Fire - Madison Parfüméria

A beszédes parfümöt Douglas Kirkland fotói ihlették, amelyeket 1961-ben készített Marilyn Monroe-ról. A sztárparfümőr, Dominique Ropion pontosan ezt, a szerelmes éjszaka utáni ébredést kívánta életre kelteni: pézsma, barackvirág, vanília, karamella, szantál és tonka bab keveredik az érzéki és korántsem poros, avantgárd parfümben.

CARNER
A Sara Carner alapította spanyol márka ihletét az élet profán, ugyanakkor nagyon is meghatározó momentumaiból meríti. Azokból, amelyeket a szemfülesek is csak utólag vesznek tudomásul.

SANDOR 70

Carner Sander 70's - Madison Parfüméria

Barcelona egyik ikonikus bisztrójának, az 1944-ben alapított Sandornak állít emléket a Black Collection triójának ezen illata. Bőrös, mézes, füstös, magával ragadó illat, szigorúan lámpaoltás utánra, vagy éppen fagyos téli reggelekre.

ROSE AND DRAGON
A Grimm-meséket idéző cím beszédes: a hősies név mögött egy olyan rózsa-interpretáció található, amely minden klisét kikerül. Bőrös és füstös, ugyanakkor édes, mint egy pillecukor, és könnyed, mint egy pohár víz.

BLACK CALAMUS
Zöld és balzsamos, gyógynövényes illat. A névadó calamus (orvosi kálmos), hazánkba a török időkben Konstantinápolyból került, mára védett sásféle, amely kiváló emlékezet javító és memória serkentő.

ROJA DOVE
A pár évvel ezelőtt a brit kreativitás nagykövetévé választott parfümőr, Roja Dove ihletét gyermekkorának emlékeiből meríti, amikor az illatok először nyitották meg számára a véget nem érő mesék kapuit. Kreációi mind a mai napig a fantázia elragadó világába repítenek.

PROFUMI D’AMORE

Roja parfümök - Madison Parfüméria

Egy parfümkollekció, amelyet a világ leghíresebb szeretője, Casanova és az olasz temperamentum ihletett. Amore Mio („szerelmem” – „Légy a láng, ne a parázs!”), Ti Amo („szeretlek”) és Un Amore Eterno („örök szerelem”) – egy tökéletesen harmonikus, és mindent felülíró szerelem története három felvonásban.

BAOBAB
A belga enteriőrillatosító márka valamennyi polcra került darabja a legkiválóbb európai mesteremberek és parfümőrök munkája, egy olyan ötcsillagos utazás, amely körbekalauzol a Föld legzamatosabb, ihletadó pontjain.

Baobab otthon illatosító - Madison Parfüméria

Kapcsolódó bejegyzések