Post Image

NEWAVE TARTÓS HULLÁM AZ ÚJ DAUER – KÉRDÉSEINKRE BINDER GÉZA VÁLASZOL

Rúzs & Más / 2023-05-25

Több mint egy évtizednyi hajvasalás után az egész világon meghatározó trenddé vált ismét a hullámos és göndör haj. Ennek megfelelően igény mutatkozik a tartós hullámok kialakítására – de ez már nem az a “racka-dauer”, amire még sokan emlékszünk! A régi eljárással szemben a BioHair által kifejlesztett innovatív technológia, a Newave  egy rendkívül gyors és hajkímélő módja az akár 3 hónapig tartó loknik létrehozásának. Már itthon is elérhető a BioHair szalonokban, ahol időpont foglalás nélkül is akár egy óra leforgása alatt göndör hajunk lehet. És nemcsak nekünk, nőknek, de a férfiaknak is szép, természetes hullámok varázsolhatók a Newave-vel.

Göndör haj újragondolva
A 80-as, 90-es években igazi sláger volt a dauerolt haj, amiről legtöbbünknek a dauervíz erős, szúrós szaga, a sprőd hajvégek, a drótszerű loknik és az erős lenövés jut eszébe. Majd hosszú évek után a göndör fürtöket 10-15 évre felváltotta az egyenes haj divatja, amelyet a BioHair
szakértői szerint most ismét a hullámos trend követ, csak újragondolva.
„A szépségápolási trendek folyamatosan változnak, időről időre visszatérnek olyan stíluselemek, amelyek korábban évekig meghatározóak voltak. Ilyen volt a 90-es években a göndör haj is, amelynek újragondolt, természetes változata ismét divatba jön.” – mondta Binder Géza, a BioHair Franchise Hálózat tulajdonos-mesterfodrásza.

biohair, newave, dauer, tartos hullam, ruzs es mas, gondor, trend, hajtrend, fodrasz, binder geza

Természetesen és tartósan

A BioHair által kifejlesztett új, innovatív technológia, a Newave úgy varázsol hullámot a hajba, hogy közben nem károsítja azt. Az ammónia- és tioglikolátmentes eljárás rövid és hosszú hajon is megvalósítható, így a kíméletes tartóshullám a férfiak és nők számára is elérhetővé válik. ráadásul viszonylag gyorsan, akár egy óra alatt.

biohair, newave, dauer, tartos hullam, ruzs es mas, gondor, trend, hajtrend, fodrasz, binder geza

„Nagyon kímélő anyagot viszünk fel a hajra, amelyet egy csavarási technika után fixálunk, egy órán belül pedig már el is készül a frizura. A tartóshullám szépen benne marad a hajban, akár 1-2 hónapon keresztül is, majd idővel a haj természetesen kezd elnyúlni, lenövés nélkül. A Newave technológia eredménye a természetes, lendületes esésű, fürtös haj, amely hosszú és rövid hajon is jól érvényesül” – tette hozzá Binder Géza.

biohair, newave, dauer, tartos hullam, ruzs es mas, gondor, trend, hajtrend, fodrasz, binder geza

A jelenleg 38 szalonnal rendelkező BioHair egy dinamikusan fejlődő, folyamatosan megújuló fodrász franchise hálózat, amely a természetességre, a környezetvédelemre és a minőségi szolgáltatásra, valamint a megfelelő ár-érték arányra helyezi a hangsúlyt.
„2010-ben indultunk és az elmúlt 13 évben folyamatosan arra törekedtünk, hogy a vendégek és munkatársaink visszajelzései alapján fejlesszük szolgáltatásainkat. Szalonjaink bejelentkezés nélkül fogadják a szépülni vágyókat, akik hosszú várakozás helyett két kattintással beállhatnak az
online sorba, A kényelem, a megfizethetőség és megbízható minőség mellett az innovációra is hangsúlyt fektetünk – a Newave technológia mellett a nagyon kedvelt Balayage technikán is fejlesztettünk. Az expressz Balayage szolgáltatásunkkal fele idő alatt és fele áron készül el a
színárnyalatos haj” – tette hozzá Perger Gabriella, a BioHair Franchise Hálózat tulajdonos-ügyvezetője.

biohair, newave, dauer, tartos hullam, ruzs es mas, gondor, trend, hajtrend, fodrasz, binder geza

Binder Géza mesterfodrász válaszolta meg a Rúzs és Más kérdéseit:

Átrendezi-e a Newave a haj belső kötéseit, ha igen, akkor hogyan rúgja ki magát a haj? Visszarendeződnek-e a kötések vagy megszakadnak? 
A hajszálakban vannak úgynevezett kötések, amelyeket a technológia során az anyag fellazít, de nem szakítja meg, mint annak idején a dauer tette. Utána a fixálás során ezek a fellazított kötések rögzülnek. Idővel viszont a haj súlyánál fogva a rögzítés enyhül, a kötések újra stabilizálódnak. (Nem tökéletes, de talán szemléltető hasonlatképpen az ínszalagszakadás és a szalaghúzódás példáját tudnám felhozni.) Az hogy a hullámok milyen hosszan maradnak a hajban, a hajtípustól és hajszerkezettől függ – átlagosan 2-3 hónapig is tarthat.

Lehet-e a módszerrel különféle hatású hullámokat elérni?
A csavarási technika annyiban más, mint a hagyományos, hogy amíg korábban nagyon vékony csavarókra tették a hajat, addig a Newave-nél a csavarók nagyságával is játszunk. A hullámok nagysága azon múlik, mekkora csavarókat használunk. Ha nagyobb, laza hullámokat szeretnénk, akkor nagyobb csavarókra lesz szükség.

Az eljárás festett/szőkített hajon alkalmazható-e, ha igen nem roncsolja tovább az alapból sérült hajszerkezetet?
Azt fontos megemlíteni, hogyha egy vendég megérkezik a szalonba és szeretné a Newave szolgáltatást, a fodrász minden esetben felméri a hajszerkezetet és az igények alapján javasol. Ha valakinek nagyon roncsolt, sérült a haja, akkor nem fogja javasolni a Newave szolgáltatást. Nem azért, mert ez tovább rontaná az amúgy is sérült hajat, hanem azért, mert annak a hajnak nem hullámra, hanem ápolásra van szüksége.
Festett hajra ugyanúgy kérhető a Newave, a haj színe nem fog fakulni. Ebben a hatóidő lesz a kulcs, amelyet a fodrász minden esetben egyedileg mér fel és dönt el. Élénk vörös festett hajszín esetében fordulhat elő színtompulás, ezt viszont a tartós hullám elkészülte után pigmentált samponozással azonnal visszaélénkítjük.

Milyen utóápolást igényel?
Ha normál hajról van szó, nem igényel a Newave után semmilyen különleges ápolást a normál hajápolókon kívül. Amit javasolni szoktunk, az a diffúzor vagy tárcsás hajszárító alkalmazása, illetve a Göndör hajra való samponunk és hajhabunk használata, amik tudnak segíteni a hullámok tartósságán.

Mióta alkalmazzák?
2023. április óta.

Hol gyártják az anyagot?
Olaszországban.

Mennyibe kerül a szolgáltatás? 
Rövid hajon 11.900 Ft, félhosszú hajon 16.900 Ft, hosszú hajon 21.900 Ft, Extra hosszú hajon vagy póthajon pedig 29.900 Ft.

Ebből a rövidfilmből többet is megtudhattok a Newave-ről:

Kapcsolódó bejegyzések