Post Image

NEMZETKÖZI DÍJAT NYERT A DOTS DIET – ISMERD MEG A HAZAI ÉHEZÉSMENTES DIÉTÁT

Rúzs & Más / 2024-01-04

A napokban ismertem meg közelebbről a rostalapú DotsDiet termékeit, melyek akár 1-1 étkezés helyettesítésére, akár diétához ideálisak. Meglepően finom ízek, kellemes állagok jellemzik a leveseket, shake-eket és rost szeleteket, és palacsintát, melyek a legnagyobb szaktudás és a részletekre való odafigyelés mellett lettek megalkotva. 

Tápláló és egészséges, mégis fogyaszt

Dr. G. Kiss Orsolya, orvos, háziorvos, klinikai farmakológus, táplálkozástudományi szakember, akinek fő érdeklődési területe a hatóanyagkutatás nőként, anyaként többször szembesült már felesleges plusz kilókkal, ezért úgy döntött, hogy fejleszt egy olyan diétát támogató rendszert, mely egészségünket megtámogatva segíti a plusz kilók lefaragását. Ráadásul négy gyermekük melletti teendőit ellátva, és a rendelői közötti folyamatos ingázás mellett, sokszor nem jutott ideje asztalhoz ülve elfogyasztani a főétkezéseit. Ezért törekedett arra, hogy egy instant megoldással álljon elő, melynek segítségével egy tápláló, egészséges, azonban mégis minimális kalóriabevitellel járó étkezéssel tudjuk szervezetünket élelemmel ellátni. Így állította össze a DotsDiet koncepcióját.

dots diet, rostalapu, dieta, etkezes helyettesito, egeszseg, fogyokura, rost, g.kiss orsolya, dijnyertes, ehezesmentes, ruzs es mas

Dr. G.Kiss Orsolya

Saját laktózintoleranciája indította arra, hogy vegán összetevőket használjon alapanyagként, illetve törekedett a lehető legkevesebb allergén alapanyag bevonására, emellett pedig egyértelmű volt, hogy vitaminokkal is dúsítsa a termékeket. A cukormentes étrendet követőkre is odafigyelt, így lettek a termékek természetes édesítőszerekkel ízesítve. Merthogy a hatékonyság mellett az élvezeti értéket is szem előtt akarta tartani. A DotsDiet ízvilágának megalkotására egy komoly tapasztalattal rendelkező executive séfet kért fel, a Michelin csillagos debreceni Ikon séfjét, Thür Ádámot.

Tudatos döntés volt az is, hogy termékeik a hazai fejlesztés után magyarországi gyártók üzemeiből kerüljenek az üzletek polcaira.

dots diet, rostalapu, dieta, etkezes helyettesito, egeszseg, fogyokura, rost, g.kiss orsolya, dijnyertes, ehezesmentes, ruzs es mas

Rostalapú étkezés, díjnyertes ízek

A hazai funkcionális élelmiszer piac legnépszerűbb márkáival ellentétben a DotsDiet nem fehérje, hanem rostalapú étkezést kínál. A rost ugyanis rengeteg hasznos élettani tulajdonsága mellett képes a szénhidrátokat megkötni, így támogatja a testsúlycsökkenést, megköti a vizet, ezáltal telít és így segíti az éhségérzet csökkentését, illetve kalóriamentes, így hozzájárul a fogyáshoz.

A márka mára egyre népszerűbb a hazai diétázni vágyók körében. Termékkínálatukban sós, levessé alakítható, valamint akár forró italként is fogyasztható édes shakek, palacsinta, kiegészítő italporok mellett rostszeletek is megtalálhatók.

2023 tavaszán a diétás Mogyorós-csokoládé ízű shake -ük elnyerte a belga Superior Taste Award arany csillagát.

dots diet, rostalapu, dieta, etkezes helyettesito, egeszseg, fogyokura, rost, g.kiss orsolya, dijnyertes, ehezesmentes, ruzs es mas

Most ősszel pedig újabb rangos elismerést kapott a márka.  Diétás Fiber Bar sós karamella ízű rost szeletük elnyerte az észak amerikai FOODBEV Awards növényi alapú innovációs díjának ajánlását a növényi alapú funkcionális termékek kategóriájában.

dots diet, rostalapu, dieta, etkezes helyettesito, egeszseg, fogyokura, rost, g.kiss orsolya, dijnyertes, ehezesmentes, ruzs es mas

A FoodBev Media több mint 20 éve díjazza az iparág szereplőit, és mára a nemzetközi élelmiszer- és italipart befolyásoló leghitelesebb és legelismertebb díjrendszerekként ismerik el. Az immár harmadik alkalommal megrendezett The World Plant-Based Awards a növényi alapú élelmiszer- és italipar innovációjának és kiválóságának ünnepe. A 8 tagú zsűri nagyon rangos, nemzetközi jelöltek között választotta ki a díjra a DotsDiet termékét.

„Nagyon büszke vagyok az elismerésre. Hatalmas öröm, hogy a szakma, sőt a nemzetközi szakma is elismeri munkánkat. Továbbra is a korábbi lelkesedéssel, elhivatottsággal végezzük a munkánkat, folytatjuk a termékfejlesztéseket.” –  Dr. G. Kiss Orsolya

A termékek elérhetők ITT!

Kapcsolódó bejegyzések