KONCERTAJÁNLÓ: NÉGYEZER ÉV KÉT ÓRÁBAN

Rúzs & Más / 2018-10-14

Izgalmas lemezbemutató koncertet ad november 7-én, 19 órakor a Beyn Hayamim zenekar az Erkel Színházban: légy te is tanúja annak, amikor az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával!

Hallgasd meg, hogyan talál rá a funky a progresszív világzenére, gyere el arra a koncertre, ahol a muzsikusok, akár egy jazz koncerten többször kapnak főszerepet. A Beyn Hayamim zenei sokszínűséggel és összetettségével a Teremtő világát és az Ő Tóráját akarja utánozni. Nézd meg azt a showt, ahol izraeli örökzöld dallamok együtt hallhatók Dávid zsoltáraival és a középkor imáival. Négyezer év két órában!

A teremtés és az élet megünneplése, valami nagyon közel-távoli, ismeretlen, de mégis oly ismerős, jobb bemutatása, megismertetése. Beyn Hayamim, egyik jelentése „Tengerek között”. Neve más jelentés variációival, maga kínál egy kimeríthetetlen és misztikus értékforrást. Beyn Hayamim egyszerre utal, eufemisztikusan Közép-Európára, a zsidóság harmadik felemelkedésének és megerősödésének helyszínére, de jelentheti magát a Szentföldet is, mint tengerek közötti vidéket, vagy akár a teljes földkerekséget. Alternatívaként még „Napok között”-nek is olvasható, mely olvasat a variánsával magában hordozza azt a kortalan történelmi látásmódot, amit a zenekar képvisel. A repertoár a teremtés és a benne élő teremtmények lehetőségeiről, a békéről, harmóniáról és a szavak súlyáról és azok teremtő erejéről szól. A dalokhoz Fináli Gábor rabbi fűz magyarázatot. Nem hittérítés, hanem megismertetés a zenekar célja. Az ősi tanítás pozitív, életigenlő üzenetének az átadása és azáltal a világ jobbá tétele.

jegyek ITT!

Ha érdekel a zsidóság 4000 éves történelme, annak misztikus üzenete, ha hívőként, vagy ha a történelmet formáló hatása miatt kedveled és tiszteled a Bibliát, ha érdekel a modern Izrael, szereted az egzotikumot, a távoli tájak, eldugott világok dallamvilágát, akkor biztos, hogy nem fogsz csalódni. Az élmény veled marad örökre!

Kapcsolódó bejegyzések