Post Image

NASSOLÁSSAL OLDJA A STRESSZT? TEGYE EGÉSZSÉGESEN!

Rúzs & Más / 2016-10-19

Rohanó világban élünk. Már gyermekkortól kezdődik, hiszen óvoda, iskola után még oda kell érni a különórára, de már maguk a reggelek sem olyan kényelmesek, mint ahogyan az jólesne. Felnőttkorban ehhez még társulnak a munkahelyi kihívások, esetleg az egzisztenciális problémák, a kapcsolatokban rejlő feszültségek, így nem csoda, ha azt lehet mondani, hogy kevés ember van, akit nem érint korunk betegsége, a stressz. A stressz hosszú távon mindenkinek ártalmas, ha ez több mint némi egészséges izgalom, vizsgadrukk, versenyláz, akkor mindenképpen csökkenteni kell.

Persze, leírhatnánk most is, hogy mozogjunk többet, hiszen a mozgás felszabadító hatása csökkenti legjobban a stresszt, vannak relaxációs technikák is, de az az igazság, hogy már magával a táplálkozásunkkal is csodát tehetünk. Minél inkább egészséges hozzávalókból készítjük el ételeinket, annál ellenállóbbak leszünk. Kevesebb E betű az ételekben, több bio vagy organikus gazdaságból származó alapanyag, és máris jobb a stressztűrő képességünk.

Biopont egészséges ételízesítő

Biopont instant kávé

Sőt, már maga az evés határozottan segít a feszültség csökkentésében, örömérzettel tölt el, ellazít. Igazából pedig a nassolás, a rágcsálás az egyik legjobb stresszoldó módszer. A rágcsálással együtt járó ritmikus szájmozgás kifejezetten megnyugtató tevékenység. Sajnos azonban a nassolás súlyfelesleget okoz, káros az egészségünkre, ami tovább növeli a szorongásunkat. De szerencsére nem minden esetben!

Biopont egészséges rágcsálnivalók

Rágcsálni lehet határozottan egészséges dolgokat is. Valamit, ami laktató, könnyen emészthető, de mégis tápláló. Ilyen gabona a köles, amely ráadásul gluténmentes, és az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz, emellett értékes telítetlen zsírsavakban is gazdag. A és B vitamin mellett lecitint, káliumot, magnéziumot, vasat és foszfort is tartalmaz. Ráadásul az egyetlen lúgosító hatású gabonaféle, könnyen emészthető, rostdús, úgyhogy tulajdonképpen bárki fogyaszthatja.

Csaknem 20 év telt el azóta, hogy a Biopont közel féléves kísérletezés után sikerrel extrudálta a kölest. Gyakran használjuk ezt a szót, úgyhogy fejtsük is meg: az extrudálás a gabonák masszává tömörítése, amelynek során veszítenek a nedvességtartalmukból, viszont felvesznek bármilyen formát, például golyóbisok lesznek belőlük. Kölesből készült hasonló termék nem nagyon van a világban, így ezt akár hungarikumnak is nevezhetjük! A kalóriaszegény csemege fénysebességgel lett a kisgyerekek, majd később a vonalaikra vigyázó, ám mégis nassolni kívánó hölgyek és urak kedvence is. A kölesgolyó sok vízzel fogyasztva remekül csillapítja az éhségérzetet.

Biopont egészséges rágcsálnivalók

A stressz persze egyaránt érinti azokat, akik édesszájúak, meg azokat is, akik inkább a sós ízeket kedvelik. jó hír, hogy a kölesgolyó-nassolós megoldás mindenkinek kedvez, hiszen a kölesgolyó a Biopontnál immár 12 ízben érhető el: a natúr mellett újdonságként ott a spenótos-póréhagymás, nagyon kedvelt a magyaros, a barbecue és a sajtos-hagymás ízesítés is, az édes változatok közül listavezető a földimogyorós, szorosan a nyomában ott a kakaós, a fahéjas, a fehér-, tej- és ét biocsokiba mártott változat is. Karácsony közeledtével pedig egészen biztosan a Téli álom csemege nevű almás-fahéjas lesz a sláger (nyitóképünkön!).

Nassolni büntetlenül, akár minden nap más ízvilágot élvezve – na ez olyan lehetőség, amiért akár egy kis stresszt is érdemes elviselnünk cserébe!
Bővebb információ: www.biopont.hu

Biopont Vaníliás tönkölykeksz

 

Kapcsolódó bejegyzések