Post Image

MŰANYAG-MENTES JÚLIUS: ANGYALI HAJÁPOLÓK A LUSH-TÓL

Rúzs & Más / 2020-07-01

Az idei Plastic Free July kezdeményezéshez szeretnék a lehető legtöbb fronton csatlakozni. A hajápoláshoz már megvan a csomagolásmentes alternatívám, mégpedig a Lush pucér készítményei jóvoltából. De mielőtt megosztanám Veletek a tapasztalataimat ezekről a rózsaszín korongokról, essen néhány szó a környezetünkről illetve a bolygóról, amin élünk és amit nem kéne felélnünk!

Itt az idő: tegyél le a műanyag csomagolásokról!

Bolygónk fulladozik a műanyagban. A #PlasticFreeJuly mozgalom idén is tökéletes alkalom arra, hogy megtegyük az első vagy esetleg sokadik lépést a műanyagmentes élet felé – a fürdőszobában legalábbis biztosan!

“A Nagy Csendes-óceáni szemétsziget egy olyan része az óceánnak, ami a különböző áramlatok által összehordott szeméttel van beborítva. A Lush által 2005 óta eladott samponkorongok (ameddig vissza tudunk számolni) a sziget méretének 4%-ának megfelelő szeméttől kímélte meg óceánunkat. Képzeld el, ha mindenki megtenné ezt az egyszerű váltást!”
– Ruth Andrade, Lush Regeneratív és Földvédelmi programjának vezetője

Mondjunk búcsút a felesleges műanyagnak és üdvözöljünk otthonunkban vadiúj csomagolásmentes termékeket! A Lush teljes termékpalettájának 50%-a pucér, azaz műanyag csomagolás nélküli. 2019-ben több, mint 16 millió csomagolásmentes terméket adtak el. 2005 júliusa óta a vásárlók 41.3 millió samponkorongot vettek, ezzel 124 millió műanyag palackot megspórolva!

Lush szilárd sampon, samponkorong, környezettudatos, öntartósító, rúzs és más

Műanyagmentes hajápolási rutinom

Már régóta szemeztem a Lush Angel Hair szilárd samponjával, mert ugyan ki ne szeretne angyali hajat, különösen ha olyan szárazak a hajvégei, mint nekem. Az, hogy rózsaszí, mondhatnám, hogy nem befolyásolt a választásban, de akkor nem mondanék igazat. A kis szárított rózsabimbóval a tetején szép volt és üde. Az illata simogató, andalítóan virágos. Megnedvesítve, a vizes hajat átsimítva pillanatok alatt gyengéd, krémes habot képez: már vizesen olyan selymes tapintású a hajam, mint amilyen utoljára gyerekkoromban volt! Az aquafaba ragyogást és erőt ad a hajnak, a rózsavíz és a varázsmogyoró ápolja és nyugtatja a fejbőrt, az ylang ylang olaja tonizál és gyengéden stimulál. A szójalecitin segíti a nedvesség felszívódását – a sok értékes ápoló összetevő megnyugvást ad az igazán finom törődést igénylő hajnak.

lush, plastic free july, műanyagmentes, környezetkímélő, csomagolásmentes, szilárd sampon, szilárd hajbalzsam, pucér, rúzs és más, környezetvédelem

Ekkor következik a még rózsaszínebb American Cream szilárd hajkondícionáló. Azért esik rá a választásom, mert kifejezetten szőke (illetve szőkített) hajúaknak ajánlják – és nem azért mert élénk rózsaszín:-). Ez egy tömör gyönyör: olyan, mintha egy nagy tejszínes-epres smoothie-t szilárddá varázsolt volna egy tréfás kedvű tündér. A vanília, a muskotályzsálya és a levendula ínycsiklandóan tejturmixos illata öblítés után is hosszan elkíséri a hajamat. A tömböt egyenesen a hajamra dörzsölöm, különös tekintettel a hajvégekre, pár percig hatni hagyom, majd leöblítem. A hajam nemcsak puha lesz és fényes, de érezhetően hidratáltabbak a hajvégeim, mintha visszatért volna beléjük az élet. 

lush, plastic free july, műanyagmentes, környezetkímélő, csomagolásmentes, szilárd sampon, szilárd hajbalzsam, pucér, rúzs és más, környezetvédelem

Felhívnám a figyelmeteket erre a csodás parafa samponkorong tartóra, amiben majd velem utazik angyalhaj felelősöm a Balatonra! Mert a plasztikmentes július nem csak itthonra vonatkozik!

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések