MINDEN MI SZEM-SZÁJNAK INGERE A SIRHÁN
Megnyitotta kapuit és február 6-ig lesz látogatható a Hungexpo területén az év legkiemelkedőbb élelmiszeripari és HoReCA (hotel, restaurant,café) szakkiállítása. Ma a Bocuse d’Or hazai döntősei a METRO közel ezer négyzetméteres standjának piacáról válogatták össze az versenyfogásaikhoz a friss alapanyagokat, és ma derült ki az is, hogy az öt, titokban tartott zöldség közül melyik lesz az, amit kötelezően használniuk kell a verseny során: a káposzta.
Az egyik legszínesebb pillanat a Bocuse d’Or hazai döntőseinek piacozása volt, hiszen a METRO standról a több mint harmincféle mikrozöldség és ehető virág, a negyvenféle zöldfűszer, a hazai termelők portékái és a biotermékek közül válogatták össze a friss hozzávalókat a versenyfogásaikhoz. A séfeknek egy szivárványos pisztrángból készülő halétellel mellett egy fürjből és kacsamájból kreált hústállal is elő kell rukkolniuk, amelyhez az alapanyagokat szintén az áruházlánc biztosítja.
A Bocuse d’Or selejtezőjét jelentős előnnyel Veres István nyerte, második helyen Palágyi Eszter, a harmadikon pedig Haraszti Zsolt végzett. A verseny történetében először két olyan séf szerepel az első két helyen, aki jelenleg, vagy a közelmúltban Michelin-csillagos étterem konyháját vezette. A további három továbbjutó: Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland. Ők fogják tehát összemérni tudásukat és kreativitásukat. Maga a döntő holnap, február 5-én zajlik a Sirha Bocuse-standján.
A zöldségeké lesz a főszerep a Közétkeztetési Szakácsversenyen is, de szintén a METRO kiállítási területén piacoznak a Chanie des Rotisseurs 27 év alatti induló séfjei, akik jövőre talán már a Bocuse d’Oron is megcsillogtathatják tudásukat.
A Sirhán a METRO kilenc kiemelt területet mutat be a látogatóknak, és a standra kitelepült egy digitális műhely is, sőt, bárki ki is próbálhatja helyben a METRO újgenerációs szolgáltatásait.
A METRO gasztronómiai tudástára, a Gasztroakadémia is izgalmas programokkal, előadásokkal és főzőbemutatókkal várja az érdeklődőket, amelyeket többek között olyan neves séfektől láthatunk, mint a tavalyi Bocuse világdöntőn szép sikerrel szerepelt Pohner Ádám.
A METRO – a digitalizáció jegyében – egy mobil applikációval is segíti a látogatókat a helyszíni tájékozódásban. Az alkalmazás használóinak semmi más dolguk nem lesz a letöltést követően, mint beolvasni a vállalat standján található egyedi QR-kódot a részletes információkért, sőt az app használatával még egy nyereményjátékon is részt vehetnek.