Post Image

MI MINDENRE JÓ AZ ASTAXANTHIN? ELÁRULJUK!

Rúzs & Más / 2020-12-02

A természetes kozmetikumokat gyártó magyar manufaktúra, a PHI Cosmetics legújabb fejlesztését, az ASTA URBAN CARE booster szérumot a nagyvárosi nők bőrének védelmére alkotta meg, amihez egy sokoldalú összetevő, az Astaxanthin erejét vette igénybe. A booster szérum vörös színét az ASTAXANTHIN adja, ami nem más mint a Haematococcus pluvialis mikroalgafajban található KAROTINOID csúcsösszetevő. Kémiai struktúráját tekintve a molekulában előforduló kettős kötéseknek köszönhetően képes elnyelni a káros ultraibolya sugarakat, és rendkívül erős antioxidánsként kimagaslóan hatékonyan lép fel a szabadgyökök láncreakciói ellen. Erősíti a bőrsejteket, rugalmassá teszi a sejtfalat, ezáltal csökkenti a ráncokat és visszaadja a bőr feszességét. Az Astaxanthinnak ezenkívül számos áldásos hatása van a szervezetre, amit kutatások és tapasztalati tények támasztanak alá, és amelyekről a cikk végén részletesen is beszámolunk.

A PHI ASTA URBAN CARE booster szérum értékes összetevői segítenek védelmi hálót építeni az oxidatív stressz okozta ártalmakkal szemben. A szmog (ipari vagy elektro), a közlekedés károsanyag-kibocsátása miatt kialakult légszennyezettség, az UV sugárzás, vagy éppen a kékfény mind negatívan befolyásolhatják a bőr állapotát. Ezen tényezők hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a nagyvárosokban (és a modern életvitel miatt) a bőrt nagyobb százalékban éri oxidatív stressz, és ezáltal annak természetes regenerációja és anyagcsere folyamatai lelassulnak. A bőröregedés pedig ezzel fordítottan arányosan felgyorsul. Ez a szérum erősíti a bőr barrier rétegét, segíti megőrizni annak vitalitását, szépségét és ellenállóbbá teszi a modern nagyvárosi lét káros hatásaival szemben.

phi, astaxanthin, booster, szérum, antioxidáns, karotinoid, szem, bőr, agy, étrendkiegészítő, asta urban care, rúzs és más, bőrápolás, védelem

A szérum hatékonyságát tovább növelhetjük, ha belsőleg is erősítjük a szervezetünket és kúraszerűen fogyasztjuk a PHI INSIDE OUT BEAUTY ASTAXANTHIN karotinoid komplexét is!

A PHI ASTA URBAN CARE alkotóelemeit:
– ASTAXANTHIN
– JAPÁN MENTA (PERILLA)
Megjelenésében a tisztaság tükröződik vissza aranysárga színével és mentára emlékeztető enyhe-finom aromájával összhangban. A növények közül az egyik legnagyobb OMEGA-3 forrás, több mint 50%-ban tartalmazza az erős sejtregeneráló hatású alpha-linolénsavat. Emellett kiegyensúlyozott arányban található meg benne a gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságú linolénsav és olajsav is. A perilla kivételes összetételével segít enyhíteni a bőrfelület allergiás reakcióit, lágyítja a finom ráncokat és támogatja a bőr természetes kollagéntermelését.
– SZKVALÁN
A stabil szkvalán nagyon könnyen felszívódik, nem hagy zsíros érzetet a bőrön mivel nagyon hasonló a bőr lipid-felépítéséhez. Megakadályozza a felszíni és a mélyebb rétegek víztartalmának csökkenését. A bőrnek garantáltan hidratáltáságot és selymességet biztosít.
– 8 E-VITAMIN (tokoferol komplex)
A természetben előforduló E-vitamin 8 komponensből áll. A hagyományosan ismert négy tokoferol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer), és négy nagyon ritkán előforduló tokotrienol molekula (alfa-, béta-, gamma-, delta E-vitamin izomer) alkotja az E-vitamin családot. Az E-vitamin egy elismert antioxidáns és sejtvédő. Hatásos öregedésgátló, gyulladásgátló, ezek mellett pedig fenntartja a bőr hidratáltságát és rugalmasságát is. Az olajesszenciánkba az E-vitamin egy E8 formáját használtuk fel, amely 8 db E-vitamin izomert tartalmaz, amely a lehető legjobban hasznosul a bőrre vitelkor.

A PHI ASTA URBAN CARE booster szérum használata: Ez a booster kompatibilis bármelyik PHI krémmel, testápolóval. Hidegebb, szeles időben kifejezetten előnyös önmagában is használni.
PHI ASTA URBAN CARE sejtenergetizáló booster szérum (30ml)
Ára: 15.990 Ft

PHI INSIDE OUT BEAUTY ASTAXANTHIN karotinoid komplex

phi, astaxanthin, booster, szérum, antioxidáns, karotinoid, szem, bőr, agy, étrendkiegészítő, asta urban care, rúzs és más, bőrápolás, védelem

A PHI INSIDE OUT Beauty tagja az ASTAXANTHIN karotinoid komplex. Megerősítheti és rugalmassá teheti a sejtfalakat, védhet a szív, az érrendszer, az agy, az idegrendszer, és a bőr egészségét. Hozzájárulhat az éleslátáshoz, a retina védelméhez és a szemfáradtság csökkentéséhez.
A karotinoidok a növények változatos piros, sárga, narancssárga színét adó zsíroldékony molekulák. Az A-vitamin családjába tartoznak. Rendkívül hatékony antioxidánsok, amelyek képesek áthatolni a sejtmembránon, és szervezet minden pontjába eljutni. (Ez a képesség ritka a természetben, csak kivételes molekulák mint pl. az E-vitamin izomerek és az Alfa-liponsav képesek hasonlóra.)
Az ASTAXANTHIN (asztaxantin) a “karotinoidok királya”. A természetben ismert legerősebb antioxidáns karotinoid molekula. A H. pluvialis mikroalgafajban található, a lazac, a homár, a rákok és egyéb ezt az algafajt fogyasztó tengeri élőlények vöröses színét adja. Áthatolva a vér-agy és vér-retina gáton, erőteljes védelmet biztosít a szem, az agy és a központi idegrendszer számára.
Az ASTAXANTHIN egy hosszú zsírszerű lánccal rendelkező molekula, a végein két poláris (vízoldékony) gyűrűs csoporttal. A változó kettős kötések jelenléte a láncban erőteljes antioxidáns (elektrontöbblet) képességgel ruházza fel, valamint ezek a kötések képesek a nagy energiájú ibolya/UV sugárzást elnyelni, ami a szemünk védelmében elengedhetetlen. A molekula szimmetrikus szerkezetéből adódóan keresztülhatol/beépül a sejtmembrán kettős-rétegébe, és a sejten belüli és kívüli térrészben egyszerre fejti ki védő hatását. A szemünkben az astaxanthin, zeaxanthin, lutein és likopin hatékonyan beépül a retinába (látó-ideghártya), és véd a retina éleslátásért felelős része, a makula pigmentek egészségének megőrzésében.
A LIKOPIN egy sokoldalú karotionoid molekula, amely a szem, bőr, agy/idegrendszer, szív/érrendszer és a prosztata védelmére alkalmas. Tulajdonságait tekintve a Likopin az Asztaxantinnal vetekszik, a szakirodalom a legértékékesebb karotinoidok között tartja számon.
PHI INSIDE OUT Beauty – ASTAXANTHIN karotinoid komplex
Ár: 7.990 Ft

Az Astaxanthin jótékony hatásai 

Bőr védelme az UV sugárzás ellen, bőrfiatalítás
Az astaxanthin jótékonyan halmozódik fel a bőr külső és mélyebb rétegeiben is (a fényvédő kozmetikai szerek csak a legkülső rétegeket érik el) [15,16], ezáltal hatékony védelmet nyújt a legerősebb környezeti kockázati tényező, az ultraibolyasugárzás ellen.
Az ultraibolyasugárzás fokozza bőr öregedését, a bőr idővel beesett és ráncos lesz, valamint a bőrszövet rosszindulatú elváltozásainak kockázata megnő.
Humán vizsgálatok kimutatták, hogy napi 6 mg asztaxantin szedése 6-8 hét alatt lecsökkentette a szarkalábak és ráncok mértékét, miközben javította a bőr nedvességtartalmat, rugalmasságát és a bőr textúráját mind a férfiaknál, mind a nőknél.
Kettős placebo kontrollált vizsgálatban Astaxanthin (2mg) és E-vitamin tokotrienolok (50mg) együttes használata növelte a száraz bőr nedvesség tartalmát, rugalmasságát, csökkentette a ráncosodás mértékét, és segítette a szem alatti karikák eltűnését.
Az agy és az idegrendszer védelme
Az astaxantin sokoldalú, jótékony hatást fejt ki az agyban. Ellentétben sok más antioxidáns molekulával, az asztaxantin átjut a vér-agy gáton, amely lehetővé teszi az agyszövetben történő jótékony felhalmozódását és az agyi idegsejtek védelmét.
Állatokon végzett kísérletekben az astaxantin csökkentette az agyi vérkeringési zavar kockázatát, csökkentette az agyvérzéssel érintett területek méretét, és javította a motoros aktivitást egy roham után. Egy vizsgálat igazolta, hogy az astaxantin előkezelése megakadályozta az iszkémiás agyi sérülést az agy egyik legnagyobb artériájának 2 órán át tartó blokkolása után.
Egy humán, korral járó feledékenységgel foglalkozó vizsgálatban napi 12 mg astaxanthin javította a kognitív képességet és tanulási pontszámokat az egészséges, közép- és időskorú egyének esetén.
Időskori szemproblémák elleni védekezés
Az asztaxantin jótékony hatását kutatások igazolták a három leggyakoribb időskori szemproblémával kapcsolatban: az időskori sárgafolt sorvadás, a szemlencse elszürkülése és a kórosan magas szemnyomás esetén.
Lutein és zeaxantin fogyasztásával 32 %-kal kisebb volt a szürkehályog kialakulásának kockázata egy 1802 nőt vizsgáló kutatás során. Kettős vak, randomizált klinikai kísérlet során 17 szürkehályogban szenvedő páciensnek adtak luteint (15 mg, heti 3 alkalom, két éven át). A résztvevők éleslátása javult a kezelés eredményeképpen .
Astaxanthin (4 mg/nap), lutein (10 mg/nap), zeaxanthin (1 mg/nap) javította az éleslátást és a kontrasztot korai időskori makula degenerációban szenvedő páciensek esetében. Laborkísérletek eredményei alapján az asztaxantin védi a retina sejtjeit az oxidatív stresszel szemben, és csökkenti a retina kóros elváltozása által érintett terület nagyságát.
Szemfáradtság, éleslátás, fókuszálás
A szemfáradtság gyakori panasz a számítógép előtt órákat töltő emberek körében. Napi 5 mg asztaxantin használata esetén 54 százalékkal csökkent a szemfáradtság, és megnövekedett a szem alkalmazkodó képessége a fokozott terheléshez, a monitor előtt dolgozók esetében.
Napi 6 mg Astaxanthin hatására javult a szem fókuszálási alkalmazkodó képessége, az alanyok szélesebb látási tartományban voltak képesek az éleslátásra, a tárgyakra való fókuszálásra.
A szem és a retina védelme
A karotinoidok jótékonyan halmozódnak fel a szemünkben. A zeaxantin elsősorban a retinán az ún. csapokban koncentrálódik, amelyek a színlátásért felelősek, a lutein pedig a retina periférián a pálcika sejtekben, amelyek a fekete-fehér látásban játszanak szerepet. Az Astaxanthin a szivárványhártya izomban halmozódik fel, ezáltal hozzájárulhat a sugártest funkció javításához, az optimális fókuszáláshoz, és megfelelő szem akkomodációhoz.
Az asztaxantin csökkenti az UV fény által kiváltott káros oxidációt okozó folyamatokat a szemlencsében.
Az astaxanthin és egyéb karotinoidok hatására a kutatások egyértelmű javulást mutattak a retina jelátviteli működésében történő kezelést követően, segít a retina károsodásának megelőzésében is.
Az asztaxantin gátolja a gyulladásos folyamatokat a szemben, blokkolja a gyulladásos immunválaszban résztvevő nukleáris faktor kappa B (NF-kB) jelátviteli útját .

Aktív összetevők 1 kapszulában
Astaxanthin (Heamatococcus pluvialis mikroalga kivonat) 6 mg
Zeaxantin (Calendula kivonat) 6 mg
Likopin (Paradicsom kivonat) 15 mg
Lutein (Calendula kivonat) 20 mg
AJÁNLOTT MENNYISÉG: napi 1 kapszula étkezéssel

Kapcsolódó bejegyzések