Post Image

MENTSÜK MEG A SZUMÁTRAI ORANGUTÁNOKAT!

Rúzs & Más / 2019-01-04

A szumátrai orangutánok még mindig veszélyben vannak, mivel otthonuk, az esőerdő, folyamatosan pusztul. Csak 14 600 vadon élő példány maradt. Ha elfogynak, örökre eltűnnek.

A Lush ismét elindította a Szumátrai Orangután Társasággal (SOS) és az Orangután Információs Központtal (OIC) közös #SOSsumatra kampányt. A Lush célja, hogy felhívja a figyelmet az erdőirtás tragikus következményeire és segítsen megvásárolni 50 hektárnyi olajpálma-ültetvényt, melyet az SOS és az OIC helyreállíthat és ismét élhetővé tehet. Az első #SOSsumatra kampány 2017 novemberében ért véget. A Lush a limitált kiadású Orangutan szappan segítségével 126 014 fontot (körülbelül 45 millió forintot) gyűjtött össze az SOS és az OIC számára. Ez lehetővé tette 50 hektárnyi földterület megvásárlását Indonéziában; a terület korábban olajpálma-ültetvény volt, de már javában zajlik a természetes állapot visszaállításának folyamata. Idén újabb terület megvásárlása a cél, ehhez pedig ismét a Lush segítségét kérték.

szumatrai orangutran, orangután, rúzs és más, laush, csr, támogatás

Helen Buckland, az SOS igazgatója:
“Az Orangutan szappan eladásából befolyt összeg lehetővé tette, hogy megvásároljunk egy 50 hektáros, olajpálma-ültetvényként használt földterületet Észak-Szumátrában, a Leuser-ökoszisztéma határán. Eltávolítjuk a pálmákat, esőerdei növényeket ültetünk és helyreállítjuk a talajt. Pár éven belül a terület ismét az orangutánok és más fajok otthona lesz.

szumatrai orangutran, orangután, rúzs és más, laush, csr, támogatás

Tudomásunkra jutott, hogy elérhetővé vált egy másik 50 hektáros terület is, kicsit délebbre, szintén a Leuser-ökoszisztéma határán. A Cinta Raja nevű terület a nemzeti park szomszédságában található, így ezen keresztül a védett területre juthatnak az orvvadászok és az illegális fakitermelők is. Ahogy a tavaly megvásárolt terület, úgy ez is olajpálma-ültetvényként működik, mi viszont szeretnénk visszaállítani a természetes állapotot. Szakértőink segítségével a biológiai sivatagból ismét virágzó esőerdőt csinálunk. A pálmafák eltávolításával, új növények ültetésével és a talaj helyreállításával lehetővé tesszük, hogy az orangutánok és más fajok visszatérjenek a közeli nemzeti park területéről is.

Az Orangutan szappan és az SOS samponkorong eladásából befolyt összeg lehetővé teheti, hogy biztonságos védőzónát alakítsunk ki és megóvjuk az érintetlen esőerdőt. “

Így tudunk segíteni:

Orangutan szappan

szumatrai orangutran, orangután, rúzs és más, laush, csr, támogatás

A LUSH a szappan eladásából származó teljes összeget (az ÁFA levonása után) az SOS támogatására fordítja, hogy újabb 50 hektárnyi földterületet vásárolhassanak meg és partnerszervezetükkel, az Orangután Információs Központtal közösen visszaadják az orangutánoknak az otthonukat.

SOS Sumatra samponkorong

szumatrai orangutran, orangután, rúzs és más, laush, csr, támogatás

A 2017-es kampány során nyújtott támogatásotoknak köszönhetően az SOS és az OIC megvásárolhatott 50 hektárnyi olajpálma-ültetvényt és megkezdhette az újraerdősítési munkálatokat. Most újabb terület megvásárlására nyílt lehetőség. A samponkorong eladásából származó összeg 100 százaléka (az ÁFA levonása után) az SOS számlájára kerül, hogy még több esőerdőt állíthassanak helyre és még több orangutánt menthessenek meg.

 

Az SOS és az OIC

Az SOS (Szumátrai Orangután Társaság) célja a szumátrai orangutánok és az esőerdő jövőjének védelme.

Instagram: @orangutansSOS
Twitter: @orangutansSOS
Facebook: Sumatran Orangutan Society (SOS)
Az OIC (Orangután Információs Központ) 2001-ben, az SOS segítségével született meg. A két szervezet azóta együtt dolgozik.

Az SOS egy apró brit segélyszervezet, melynek mindössze két állandó munkatársa van; ők dolgoznak együtt az OIC-vel és más szumátrai szervezetekkel.

Hosszú távú céljuk, hogy a védett esőerdőben élő szumátrai orangutánok száma ismét nőni kezdjen.

MENTSÜK MEG A SZUMÁTRAI ORANGUTÁNOKAT!
5 (100%) 3 votes

Kapcsolódó bejegyzések