Post Image

MELYIK AZ ÉN VÖRÖSÖM? SEGÍTÜNK MEGTALÁLNI AZ IGAZIT!

Rúzs & Más / 2019-02-13

A vérvörös ajak szexis, életteli, csókra csábít és úgy tűnik, soha nem megy ki a divatból. Idén már a tavaszi sminkkollekciókban hódítani fog a vörös rúzs, elég csak az IsaDora In Red kollekcióját vagy a Chanel Vision d’Asie sminkkollekcióját említeni!

Egy vörös rúzsnak minden nő fegyvertárában szerepelnie kellene! Hogy ez még sincs mindig így, annak oka általában a feltűnő színnel kapcsolatos számos előítélet: közönséges külsőt kölcsönöz, csak a szőkéknek/fiataloknak/bátraknak áll jól, vöröses árnyalatú hajhoz/sápadt bőrhöz nem illik és így tovább. Pedig mindenki számára létezik egy vörös árnyalat, ami a legtöbbet hozza ki belőle – csupán meg kell találni az igazit!

Chanel, Rouge Allure mat intense liquid powder

Azt könnyű megállapítani, ha egy árnyalat nem áll jól: sápaszt, természetellenesnek hat, önálló életet él, szinte ”leugrik” az arcról. Nehezebb dolog a megfelelőt megtalálni. Lássuk, mi különbözteti meg egymástól a különböző vöröseket, és hogy mutatnak más-más árnyalatú bőrön.

Hideg vagy meleg bőröd alaptónusa?

A hideg tónusú bőr általában világos, könnyen kipirul, nehezen barnul le, viszont hamar leég. Gyakran az érzékeny bőrtípushoz tartozik. Jobban illik hozzá az ezüst, a kék, rózsaszín és lila.

A meleg tónusú bőr ha le is ég a nyár kezdetén hamarosan aranybarna színt kap, gyakran a kevert vagy zsíros bőrtípusba tartozik. Színe az arany, a zöld, a barna és a narancs

Rúzs és más tipp, ruzs es mas, tipp

Ha nem vagy biztos a bőrtónusodban, tegyél egy ezüst (hideg) kendőt/fóliát az állad alá és nézd meg magad a tükörben, majd ismételd meg egy arany (meleg) színű sállal/lappal. Amelyik mellett sokkal jobban fest az arcod – bőrszíned üdének, egészségesnek tűnik, az lesz a bőrtónusodhoz illő színhőmérséklet.

Hideg tónushoz a hűvös pirosak az úgynevezett kék-pirosak illenek: ezek a rózsaszín, fukszia vagy lila tónusú valódi piros árnyalatok. Biztosan nyerők a bogyó-színek (málna, eper) a meggy- és cseresznyepiros, a sötétek közül a szeder. A narancsos árnyalatok sápadttá, fáradt kinézetűvé teszik a hideg bőrtónust – egyetlen kivétel a téglavörös, amennyiben elég sötét.

A meleg, arany tónusú bőrszínhez éppen ellenkezőleg a narancsos árnyalatú tűzvörös, a paradicsom, a tégla- és a rozsdavörös illik. A rózsaszínbe hajló pirosak ez esetben viszont igen természetellenesen hatnak, sőt a lilás összhatás miatt betegnek tűnhet viselőjük. Itt is van egy kivétel: a kékes árnyalatú piros, ha elég sötét (bordó).

MELYIK AZ ÉN VÖRÖSÖM? SEGÍTÜNK MEGTALÁLNI AZ IGAZIT!
5 (100%) 1 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések