Post Image

MELENGETŐ, OLASZ IHLETÉSŰ EGYTÁLÉTEL

Rúzs & Más / 2019-10-19

“Kedves Rúzs és más Olvasók!

Hazaérve a hűvös, őszi estéken nem mindig vágyunk hideg vacsoràra. Sőt! Kifejezetten jólesik egy enyhén csípős meleg egytálétel.

Egy fetás, kolbászos, bazsalikomos spagettit csináltam. Nemzetközi “összefogás” eredménye ez az isteni fogás.

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg spagetti
2 ek olaj
1 fej lilahagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg piros, sárga, narancssárga koktélparadicsom
10 dkg feta sajt

1/2 tk szárított fokhagyma
1 tk Erős Pista
10 levél bazsalikom

A tésztát forrásban lévő, sós vízbe feltesszük főni.

Közben egy serpenyőben olajon megpirítjuk a cikkekre vágott lilahagymát, apró kockára vágott kaliforniai paprikát és a karikára vágott kolbászt.
5 perc pirítás után hozzádobjuk a karikára vágott koktélparadicsomokat, a fokhagymaport és az Erős Pistát. Épp csak 1-2 percet pirítsuk, különben a paradicsom szétfő.

Közben az “al dente”-re főtt – vagyis az olasz módon még harapható, nem szétfőtt –  spagettit leszűrjük, visszatartunk a főzővízből egy keveset.
A tésztát a serpenyőben lévőkkel összeforgatjuk, rámorzsoljuk a fetát, pici főzővizet öntünk rá és végül a bazsalikomot rászórjuk.

Mély tálkákba szedve tálaljuk. Ehhez a fogáshoz egy pohér rozé is dukál 😉

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Fruzsi (Frufoodart)”

Kapcsolódó bejegyzések