MELENGETŐ, OLASZ IHLETÉSŰ EGYTÁLÉTEL
“Kedves Rúzs és más Olvasók!
Hazaérve a hűvös, őszi estéken nem mindig vágyunk hideg vacsoràra. Sőt! Kifejezetten jólesik egy enyhén csípős meleg egytálétel.
Egy fetás, kolbászos, bazsalikomos spagettit csináltam. Nemzetközi “összefogás” eredménye ez az isteni fogás.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg spagetti
2 ek olaj
1 fej lilahagyma
1/2 piros kaliforniai paprika
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg piros, sárga, narancssárga koktélparadicsom
10 dkg feta sajt
Só
1/2 tk szárított fokhagyma
1 tk Erős Pista
10 levél bazsalikom
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe feltesszük főni.
Közben egy serpenyőben olajon megpirítjuk a cikkekre vágott lilahagymát, apró kockára vágott kaliforniai paprikát és a karikára vágott kolbászt.
5 perc pirítás után hozzádobjuk a karikára vágott koktélparadicsomokat, a fokhagymaport és az Erős Pistát. Épp csak 1-2 percet pirítsuk, különben a paradicsom szétfő.
Közben az “al dente”-re főtt – vagyis az olasz módon még harapható, nem szétfőtt – spagettit leszűrjük, visszatartunk a főzővízből egy keveset.
A tésztát a serpenyőben lévőkkel összeforgatjuk, rámorzsoljuk a fetát, pici főzővizet öntünk rá és végül a bazsalikomot rászórjuk.
Mély tálkákba szedve tálaljuk. Ehhez a fogáshoz egy pohér rozé is dukál 😉
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Fruzsi (Frufoodart)”