Post Image

DRINK & DRIVE: BEMUTATKOZTAK A FLUÉRE ALKOHOLMENTES PÁRLATOK

Rúzs & Más / 2021-07-01

A kiváló minőségű Fluére alkoholmentes párlatok bemutatására a Belváros szíve fölött található High Note Sky Bar-ban mocktail (alkoholmentes koktél) versenyt valamint mesterkurzust rendezett a Coca-Cola HBC Magyarország. A meghívott bartenderek feladata minden megkötés nélküli, de a Fluére-re épülő Mai Tai koktél elkészítése volt. A versenyt alkoholmentes kompozíciójával Szabó Zsófi nyerte „Kahe” nevű italával, a zsűri – Nikulas Hannigan (Fluére globális márkanagykövet, Gózon Péter és Kinczler András, a Magyar Bartender Szövetség elnökségi tagjai – döntése szerint.

fluére, mocktail, alkoholmentes, verseny, párlat, koktél, coca cola, ruzs es mas

A mocktail a Fluére mellett saját készítésű fűszer, falernum és mandula szirupból, valamint lime és narancsléből készült.

fluére, mocktail, alkoholmentes, verseny, párlat, koktél, coca cola, ruzs es mas

Alkoholos italok élménye az alkoholmentes italok biztonságával

A Fluére (jelentése: flow/áramlás) alkoholmentes párlatokat Magyarországon a Coca-Cola HBC Magyarország forgalmazza 2019 óta, melyek az egyre népszerűbb alkoholmentes italok, a mocktailok meghatározó alapanyagai. A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi. A Fluére az alkoholos italok élményét nyújtja, az alkoholmentes italok biztonságával. Segítségével tökéletes, ízekben és aromákban gazdag alkoholmentes koktélok készülhetnek a hagyományos Fluére Basil Smash-től, a Daiquiri-n át, egészen a Gin Tonicig és persze az egészen egyedülálló fantázianevű és összetevőjű italokig.

fluére, mocktail, alkoholmentes, verseny, párlat, koktél, coca cola, ruzs es mas

A hollandiai Gröningenben, az 1888-ban alapított Hooghoudt lepárlóüzemben előállított Fluére és az általa létrehozott új kategória, ahogy a keddi kurzuson is bebizonyosodott felpezsdíti és kísérletezésre bátorítja a bartendereket és forradalmasítani fogja a mocktail kínálatot.

fluére, mocktail, alkoholmentes, verseny, párlat, koktél, coca cola, ruzs es mas

Magyarországon jelenleg kétféle ízben érhető el a Fluére, az egyik a sötét pörkölésű kávé, kakaó, édesgyökér, tonka bab és vajkaramella ízeket felvonultató Fluère Spiced Cane, a másik pedig az Original Botanical Blend, a boróka alapú, fűszeres lecsengésű virágos aromájú párlat, amely a gin-jellegű alkoholmentes-, és alacsony alkoholtartalmú koktélok létrehozására készült.

Kapcsolódó bejegyzések