DRINK & DRIVE: BEMUTATKOZTAK A FLUÉRE ALKOHOLMENTES PÁRLATOK
A kiváló minőségű Fluére alkoholmentes párlatok bemutatására a Belváros szíve fölött található High Note Sky Bar-ban mocktail (alkoholmentes koktél) versenyt valamint mesterkurzust rendezett a Coca-Cola HBC Magyarország. A meghívott bartenderek feladata minden megkötés nélküli, de a Fluére-re épülő Mai Tai koktél elkészítése volt. A versenyt alkoholmentes kompozíciójával Szabó Zsófi nyerte „Kahe” nevű italával, a zsűri – Nikulas Hannigan (Fluére globális márkanagykövet, Gózon Péter és Kinczler András, a Magyar Bartender Szövetség elnökségi tagjai – döntése szerint.
A mocktail a Fluére mellett saját készítésű fűszer, falernum és mandula szirupból, valamint lime és narancsléből készült.
Alkoholos italok élménye az alkoholmentes italok biztonságával
A Fluére (jelentése: flow/áramlás) alkoholmentes párlatokat Magyarországon a Coca-Cola HBC Magyarország forgalmazza 2019 óta, melyek az egyre népszerűbb alkoholmentes italok, a mocktailok meghatározó alapanyagai. A gőz-desztillációs gyártási folyamatnak köszönhetően az italt intenzív növényi esszenciák és illatok, valamint hosszú lecsengés jellemzi. A Fluére az alkoholos italok élményét nyújtja, az alkoholmentes italok biztonságával. Segítségével tökéletes, ízekben és aromákban gazdag alkoholmentes koktélok készülhetnek a hagyományos Fluére Basil Smash-től, a Daiquiri-n át, egészen a Gin Tonicig és persze az egészen egyedülálló fantázianevű és összetevőjű italokig.
A hollandiai Gröningenben, az 1888-ban alapított Hooghoudt lepárlóüzemben előállított Fluére és az általa létrehozott új kategória, ahogy a keddi kurzuson is bebizonyosodott felpezsdíti és kísérletezésre bátorítja a bartendereket és forradalmasítani fogja a mocktail kínálatot.
Magyarországon jelenleg kétféle ízben érhető el a Fluére, az egyik a sötét pörkölésű kávé, kakaó, édesgyökér, tonka bab és vajkaramella ízeket felvonultató Fluère Spiced Cane, a másik pedig az Original Botanical Blend, a boróka alapú, fűszeres lecsengésű virágos aromájú párlat, amely a gin-jellegű alkoholmentes-, és alacsony alkoholtartalmú koktélok létrehozására készült.