Post Image

MASZKABÁL A FÜRDŐSZOBÁBAN – KIS MASZK LEXIKON!

Rúzs & Más / 2018-12-29

A maszkok a legnagyszerűbb szépségfegyverek, ha kevés az időnk, de gyors és látványos eredményt szeretnénk elérni! A különféle összetételű maszkok rövid idő alatt nagy dózisban juttatnak méregtelenítő, tápláló vagy revitalizáló hatóanyagokat a bőrbe. Emellett a maszk hatóideje egy kis szünetet tesz szükségessé, rövid pihenőt enged nekünk, amire a nagy szükségünk van a folytonos rohanásban. Dobjunk fel egy jó kis arcpakolást, és amíg szépülünk lazítsunk, olvasgassunk, facebook-ozzunk!

TIPP: A maszkok hatóanyagai alaposabb munkát végeznek az alaposan megtisztított bőrben, különösen akkor, ha előtte még egy bőrradírozást is beiktatunk.

AGYAGMASZKOK

Az úgynevezett agyagpakolások a bőr mélytisztítását, méregtelenítését és a tág pórusok összehúzását szolgálják. Elnevezésük arra utal, hogy az eredetileg lágy anyag a hatóidő alatt megszárad, felszíne a kiszáradt talajhoz hasonló módon repedezetté válik, gyakran a színe is megváltozik. Az agyagmaszkok többsége tartalmaz valamiféle ásványi összetevőt – fehér-, vagy zöld agyagot, kaolint, tengeri iszapot, szenet – mely magába szívja a toxinokat, szennyeződéseket. Elsősorban a tág pórusú, olajos tendenciájú, problémás bőrre javasolt ez a pakolás típus, de találhatunk a száraz bőr mélytisztítására, a ráncok kisimítására szolgálót is. Száradás után langyos vízzel, szivaccsal vagy frottírkendővel alaposan mossuk le és az arcot kenjük be hidratálókrémmel.

TIPP: Tegyük fel az agyagpakolást zuhanyozás előtt. A párás levegőben a maszk lassabban szárad, de alaposabban kifejti hatását. Mielőtt lemosnánk, helyezzünk az arcunkra egy nedves törölközőt – ez segít fellazítani a megszáradt pakolást, amely így könnyebben eltávolítható.

Érdemes kipróbálni: GlamGlow Super-Mud tisztító maszk (15 990 Ft), Nivea Urban Detox 1 perces maszk (1799 Ft), L’Oreal Paris Méregtelenítő Tisztító maszk (2999 Ft), Omorovicza Tisztító Iszap maszk (24 000 Ft)

Glam Glow Supermud mask, rúzs és más

KRÉMPAKOLÁSOK

A bőrt intenzíven hidratáló és tápláló krémmaszkok összetétele gazdag, állaguk dús, krémes. Ezeket a pakolásokat a hatóidejük leteltével nem kell lemosni, csak kozmetikai kendővel felitatni a fölösleget. Zsíros bőrűek vagy T-zónában zsírosodó bőrtípussal rendelkezők a kevésbé zsíros hidratáló maszkok közül válasszanak, és ne használják heti egy alkalomnál gyakrabban. Száraz bőrön a növényi olajokban gazdag tápláló maszk akár több órára is fent hagyható. A harmincas évek közepétől bővítsük portfóliónkat ránctalanító valamint bőrfelszín-megújító hatású pakolással.

A krémmaszkok és az éjszakai arcápolók nászából született éjszakai maszkokat – úgynevezett sleep maszkokat – este visszük fel bőségesen az arcbőrre és lefekvéskor sem mossuk le, hanem egész éjjel hatni hagyjuk az arcbőrünkön. Gazdag állaguk ellenére kis idő elteltével beszívódnak a bőrbe. Nyugtató, relaxáló illatukkal hozzájárulnak a könnyebb elalváshoz.

TIPP: A krémmaszkokat lehetőség szerint vigyük fel a nyak- és dekoltázs területére is. Hagyjuk fönt a pakolást minél hosszabb ideig. Nem baj, ha a végén nincs mit letörölni – ez esetben alaposan felszívódott!

Érdemes kipróbálni: Vichy Hámlasztó Maszk a ragyogó bőrért (999 Ft), L’Occitane Immortelle krémmaszk (19 400Ft), By Terry Cellularose Hydra-Éclat hidratáló maszk (21 800 Ft), La Prairie Skin Caviar Luxe Sleep Mask éjszakai maszk (94 500Ft)

ZSELÉS PAKOLÁSOK

A hidratáló hatású, zselés állagú pakolásokat a hatóidő letelte után le kell mosni. Egy részük összefüggő filmréteget képez, gumis állagra szárad, amely egyben lehúzható. Ha azonban szakszerűtlenül távolítjuk el, könnyen meghúzhatjuk a bőrt, ami ráncok kialakulásához vezet, ezért lehúzás helyett inkább könnyed, körkörös dörzsölő mozdulatokkal „radírozzuk” le az arcról, nyakról majd használjunk hidratáló krémet! Az arcpakolások alkalmazásakor a szemkörnyéket mindig hagyjuk szabadon, mert a hatóanyag szembe kerülve problémát okozhat. Ez alól természetesen kivételt jelentenek a szemkörnyékre kifejlesztett pakolások.

Érdemes kipróbálni: Guerlain Abeille Royal regeneráló mézes gél maszk (39 950 Ft), The Body Shop British Rose Fresh Plumping hidratáló maszk (8590 Ft), Himalaya Herbals mandulás és uborkás lehúzható arcmaszk (1499 Ft), Ilcsi Meggy és Kökény zselé maszk (1490 Ft)

The Body Shop rózsász mélyhidratáló arcmaszk

LAPMASZKOK

A koreai arcápolási trend terjedése nagyban hozzájárult, hogy a pakolások közt a legnépszerűbbekké a hatóanyaggal előre átitatott lapmaszkok vagy fátyolmaszkok váltak. Ezek alapanyaga lehet speciális papír, vékony textil vagy egyéb különleges textúra, mint például biomolekuláris gél. Az első lapmaszk felhelyezése egy kis ügyességet kíván, de a második már rutinból fog menni! A hatóidő lejárta után (általában 15-20 perc) távolítsuk el a maszkot és a maradék hatóanyagot masszírozzuk bele arcunk és a nyakunk bőrébe.

TIPP: Kezdjük a felhelyezését a homlokunknál, a szemeknek szánt nyílást pontosan a szemünk fölé téve. A maszk alsó felének mindkét oldalát fogjuk meg és húzzuk lefelé, hogy elfedje az állat, majd simítsuk kétoldalt felfelé a fülek irányába, hogy elfedje arcunk alsó felét az állkapocs mentén.

Rúzs és más tipp, ruzs es mas, tipp

A lapmaszk tasakjában rendszerint marad még hatóanyag – ne dobjuk ki, masszírozó mozdulatokkal dolgozzuk bele az arc, nyak és dekoltázs bőrébe másnap!

Érdemes kipróbálni: Neogence N3 Ránctalanító Fátyolmaszk Méhméreggel (690 Ft) , Avon Anew Essential Youth Maximizing bőrfeszesítő lapmaszk (1099 Ft), Image Biomolecular Anti-aging ragyogás fokozó, bőrfiatalító maszk (2698 Ft), Artistry Youth Xtend bőrfiatalító átprogramozó maszk (3840 Ft)

Artistry Átprogramozó Maszk

NEMCSAK ARCRA!

Természetesen nemcsak az arc bőre részesülhet az extra ápolásban. Maszkot tehetünk a szemkörnyékünkre, a szánkra, a hajunkra, a nyakunkra és dekoltázsunkra, a kezünkre, lábunkra és gyakorlatilag a testünk bármely négyzetcentijére.

TIPP: A nyak és dekoltázs feszesítésére szánt pakolások a hajmosás vagy hajfestés alatt maradéktalanul kifejtik a hatásukat, anélkül hogy időt rabolnának tőlünk.

Érdemes kipróbálni: Lush Mask of Magnamity öntartósító bőrtisztító arc- és testpakolás (2650 Ft), Avon Levendulás Bőrpuhító Lábpakolás (779 Ft), Kérastase Masque Therapiste hajpakolás roncsolt szerkezetű hajra (9250 Ft), The Body Shop Himalayan Charcoal Body Clay agyagpakolás testre (6790 Ft)

Lush Msk of Magnamity, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések