MASCARPONÉS EPRES PISKÓTA
Kedves Rúzs és Más Olvasók!
Végre tavasz van és kezdődik az eperszezon. A fiúk ötlete volt, hogy mascarponés sütit csináljak, úgyhogy a kettőből varázsoltuk az alábbi finomságot.
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
4 ek kristàlycukor
4 ek liszt
4 ek viz
1 csipet só
3 tojásból vizes piskótát sütünk. Én egy speciális piskóta alap formát használtam, de ti csinálhatjátok kerek tortaformában is.
A krémhez szükség van:
400 g mascarponéra
4 ek cukorra
20 dkg eperre
1/2 citrom héjára
6 lap zselatinra
Díszítéshez
25 dkg eperre
Ehető virágokra: százszorszép, ibolya, árvácska van most – persze csak ha bátrak vagytok :-).
A krémhez az epret lepürésítjük, belekeverjük a mascarponéba a cukorral és a citromhéjjal együtt.
A beáztatott zselatin lapokat kinyomjuk, 5 mp alatt mikróban alacsony fokozaton (350 W) felolvasztjuk, gyorsan folyatva a krémbe keverjük habverővel.
A krémet a mély piskótaalapba töltjük. Ha tortaformában sült a piskóta, akkor a tésztát tegyük vissza a forma aljába, és arra öntsük a krémet. Egész éjszakára hagyjuk a hűtőben dermedni.
Reggel pedig a formából kivéve díszíthetjük a félbe-negyedbe vágott eperrel és virágokkal.
Aki nem szereti az eper csumáját rajtahagyni, az bátran használhat mentalevelet is díszítésnek.
Jó étvágyat hozzá!
Fruzsi