Post Image

INTERJÚ A VARÁZSLATOS HANGÚ MAHÓ ANDREÁVAL

Rúzs & Más / 2016-12-22

Mahó Andreát számos fantasztikus szerepben láthattuk már, talán leghismertebb közülük az Operaház Fantomjának Christine-je – ez a szerep hozta meg Andrea számára az országos ismertséget. De szerepei közt muszáj megemlíteni a West Side Story Mariáját, a Chicago Roxie-ját vagy a Romeo és Júlia főszerepét. Mahó Andrea – aki Andrew Lloyd véleménye szerint is kiemelkedő tehetség – jelenleg a Pesti Magyar színházban és a Madách Színházban játszik rendszeresen, itt csodálhatjuk meg varázslatos hangját és nem utolsó sorban szépségét.  A mindig vidám, pozitív személyiséggel megáldott művésznővel beszélgettünk:

R&M – Andi, amikor veled beszélgetek mintha mindig erősebben fénylene a nap, hogyan csinálod?

M.A. – De kedves vagy köszönöm! Talán az lehet az oka, hogy bennem megvan remény a jóra, próbalom a dolgok pozitív oldalát meglátni és hiszek rendületlenül.

R&M – Hatalmas siker a Valahol Európában, álomszereped Éva?

M.A. – Nem gondoltam erre a szerepre úgy mint alomszerepre, talán azért mert nem tartozik Éva a klasszikus naivák közé, amiket játszani szoktam, de mikor Zalán János a Pesti Magyar Színház igazgatója felhívott nagyon örültem neki és meg kell, hogy mondjam, hogy ez a karakter nagyon jó helyet foglal el a szívemben, egy igazi drámai szerep szép kihívás egy színésznőnek…nagyon hálás szerep.

R&M – Tanulságos darab, mit jelent számodra ebbe a karakterbe bújni?

M.A. – Számomra a darab mondanivalója az, hogyha megfogjuk egymás kezét és együtt megyünk az úton , a nehézségek sokkal könnyebbek lesznek, illetve a szeretet ereje óriási.

R&M – Az utóbbi időben a Pesti Magyar Színház közönségét is meghódítottad, dolgoztál velük a My Fair Lady-ben és láthat a közönség a Muzsika hangjában, közben a Madách Színházban Mary Poppins bőrébe bújsz, illetve januárban Az Operaház fantomjában láthat újra a közönség. Hogy bírod a sok munkát?

M.A. – Köszönöm nagyon jól! Imádom a hivatásomat és a legnagyobb öröm számomra ha minél többet adhatok a közönségemnek.

R&M – Jut idő a pihenésre? Ha igen, mi jelenti számodra a kikapcsolódást? 

M.A. – Igyekszem feltöltődni is. Ha tehetem elutazom kikapcsolódni, nagyon szeretem például a hegyeket, feltölt engem. Pihenést jelent a sport, a mozi, egy könyv, a családom és a barátaim.

R&M – Mi a véleményed az előítéletekről?

M.A. – Alap emberi tulajdonság, de óvatosan bánok vele. A dolgok mögé kell nézni és sokszor az információk ismeretében átformálódik a véleményünk és könnyebb a megbocsátás.

R&M – Mi a véleményed a függőségekről?

M.A. – A függőségek szerintem valami hiánynak a pótlása, kompenzáció. Sokszor könnyebb ezekhez nyúlni, mint megtalálni magunkban azt, aminek a hiányát enyhíteni akarjuk és talán tenni azért, hogy ténylegesen azzal töltsük be azt az űrt ami oda való.

R&M- Melyek azok a tulajdonságaid, amiket szeretsz magadban?

M.A. – Például hogy tudok szeretni, mindig igazat mondok, ismerem magamat es merem saját magamat adni.

R&M – És mi az, amit szívesen nélkülöznél? 

M.A. – Túlságosan fel tudom bosszantani magam azon, ha látom, hogy mások mit művelnek saját magukkal. Az önsorsrontást nehezemre esik végignézni.

R&M – Hogyan készülsz az ünnepekre?

M.A. – Segítek édesanyámnak a sütésben főzésben, szépen feldíszítem a lakást, karácsonyi filmeket nézek, sokat járok ilyenkor fellépni karácsonyi ünnepségekre.

R&M – Említetted, hogy Szilveszterre nem vállaltál munkát. Ezt, ha jól tudom,  a szakmátokban kiemelt kereseti napnak hívják –  hogyhogy lemondtál róla?

M.A. – Most úgy döntöttem, hogy a családommal töltöm a szilvesztert.

R&M – Mit üzensz a rajongóidnak?

M.A. – Higgyenek magukban és a szeretet erejében, bizton állíthatom hogy célravezető, még akkor is, ha néha úgy érezzük, hogy nehéz.
Kívánok mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt és sikerekben, egészségben gazdag új esztendőt!

A Rúzs és Más ezúton is meghitt, pihentető ünnepeket kíván Mahó Andreának, akinek köszönjük az interjút!

Fotós: Maklári Tóth Attila, Smink és frizura : Szabó Imre Szalonok

Kapcsolódó bejegyzések