Post Image

LEGYEN SAJÁT TÜNDÉRKERTÜNK!

Rúzs & Más / 2019-05-13

Ha egy játék beszippant, akkor különleges tudatállapotba kerülünk, úgy hívják flow-élmény. Ilyenkor megszűnik a világ körülöttünk, kiürülnek a fejünből a problémák, a cikázó gondolatok, feloldódunk az alkotás örömében. Pont ez történt velem, amikor nekiálltam elkészíteni a My Fairy Gardent, az Unkornis Tündérkertet. Régóta vágytam rá ugyanis, hogy valami igazán lányos játékkal játszhassak – fiús anyukaként ez nem adatott meg nekem. Gyerekkoromban pedig nem lehetett még ilyen csillogó, tündéres, unikornisos holmikat kapni. Azt pedig, hogy ezek mellett még egy kis természetet is csempésztek a játékba, különösen jó ötletnek tartom! Ha lenne lányom, biztosan megajándékoznám ezzel a játékkal! Azt hiszem, nem kell elmondanom, mennyire élveztem, a képek magukért beszélnek: 

my fairy garden, tündérkert, játék, fejlesztő, játéktenger, unikornis, rúzs és más, természet

Rohanó világunknak köszönhetően egyre kevesebb időt töltünk a természetben, pláne, ha városban lakunk. És mi az, amire még sokszor nem jut idő, vagy ha igen, akkor is csak ritkán? A meseolvasás, a fantázia világába történő utazás. Pedig mindkettő alapfeltétele a gyermekeink egészséges testi és lelki fejlődésének. A My Fairy Garden koncepció viszont éppen ezt a két fontos területet kapcsolja össze: egy kis természetet csempész a gyerekszobába, miközben a tündérmesék világába repíti a gyerekeket.

Bambi szindróma helyett egy csöpp természet a szobában!

A Bambi-szindrómának nevezik azt a jelenséget, hogy egyre több gyerek csak a rajzfilmekből ismeri az érintetlen természetet. Sok helyen még mindig tiltják a fűre lépést, egyre több fát vágnak ki, és csökken a városi zöldterületek mérete is. Ritka program a kirándulás, a gyerekek inkább “kockulnak”. A kertészkedés öröme csak keveseknek adatik meg, a szobanövények pedig csak ritkán keltik fel a gyerekek érdeklődését a természet, a kertészkedés, a zöldkörnyezet tudatos óvása, gondozása iránt.
A My Fairy Garden viszont olyan virágzó, élő és lélegző kertecske, mini ökoszisztéma, amely segítségével a gyerekek átélhetik a kertészkedés és a gondoskodás örömét. A Tüdérkert lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek rácsodálkozzanak a növények fejlődésére, és olyan csodálatos élő minikerteket, fantáziavilágokat alkothassanak már 4 éves koruktól, amelyekre méltán büszkék lehetnek.

Nem beszélve arról a 4 fontos képességről, amelyet segít fejleszteni ez a játék:

#1. Fantáziafejlesztés szerepjátékok révén
A My Fairy Garden Tündérkertek kis lakói olyan fantázialények, amelyek gyarapítják a gyerekek képzeletét, és lehetővé teszik, hogy különféle történeteket, meséket játsszanak el velük. A tündérekkel való szerepjátékok során a gyerekek képzeletük segítségével eljátszhatják, játékos formában újraalkothatják életük konfliktusait, kapcsolatait, így kijátsszák magukból a feszültségeket, csökkentik a negatív élményekhez fűződő szorongást.

#2. Kertészkedés és finommotoros képességek
A kertészkedés az egyik legtermészetesebb módja a finommotorika, a szem-kéz koordináció fejlesztésének. A magocskák összecsippentése, megfogása elszórása, elvetése, a talajba egyengetése, locsolása mind-mind remekül fejleszti az ujjacskák ügyességét, egyben a fókuszálás, koncentrálás képességét is.

#3. Gondoskodás és felelősségtudat fejlesztése
A gyerekek megfigyelhetik, ahogy a kis növények napról napra egyre nagyobbra nőnek, és ez felelősségvállalásra, gondoskodásra tanítja őket. Első kézből tapasztalhatják meg, mi történik, ha rendszeresen locsolják a kertet, és mi történik, ha nem. Játékos formában szerezhetnek tapasztalatokat arról, hogy a náluk törékenyebbek, gyengébbek ápolásra, gondozásra szorulnak.

#4. A játék és a természet öröme
A My Fairy Garden szettjeiben rossz időben is becsempészhető a természet a gyerekszobába. A játék örömtevékenység, mely egyben feszültségcsökkenést, megkönnyebbülést is eredményez. A természettel vagy a természetben való játék pedig olyan élményt nyújt, amely hosszú távon meghatározza a gyerekek egész személyiségét.

A My Fairy Garden Tündérkertek számos kiegészítővel kaphatók, hogy a tündérek kényelmesen érezzék magukat saját otthonukban. A My Fairy Garden Virágcserép házikószettje például tartalmazza a virágmagokat, nekünk csak földet kell hozzá beszerezni, hogy a gyerekek megteremthessék saját tündérvilágukat. Az unikornisokat szerető gyerekeknek külön öröm, hogy a My Fairy Garden virágos ház szett mellett My Fairy Garden unikornis szett is kapható; a varázslatos egyszarvú különleges tájakra repítheti el hátán tündérgazdáját. A külön csomagban kapható My Fairy Garden tündérek pedig akár egy valóságos kertben vagy balkonon is elhelyezhetőek a virágok közé kerti játékra csábítva ezzel a kicsiket; a csomagban lévő felcsíptethető pillangóval és hajcsattal pedig igazi tündérnek érezhetik magukat a kislányok.

A My Fairy Garden koncepció egy kis természetet csempész a gyerekszobába, miközben a tündérmesék világába repíti a gyerekeket.

LEGYEN SAJÁT TÜNDÉRKERTÜNK!
4.7 (93.33%) 3 vote[s]

Kapcsolódó bejegyzések