Post Image

LEGENDÁK, HA ÖSSZEJÖNNEK: FORD MUSTANG, KIS GERGELY ÉS LEGO

Rúzs & Más / 2018-06-04

Nő létemre lenyűgöznek a sportkocsik: a száguldást, a szabadságot testesítik meg számomra. A Mustang ehhez még hozzáteszi azt az amerikai feelinget, aminek megtapasztalása szerepel a bakancslistámon. Érthető módon semmi áron sem akartam lemaradni a legújabb 5 literes, 450 lóerős, 10 sebességes, automata váltós csoda bemutatójáról. Külön öröm volt a vízilabdázó legendával, a rendkívül közvetlen és barátságos Kis Gergellyel személyesen megismerkedni.

A Ford különleges sajtóesemény keretében mutatta be az új Ford Mustang karcsúbb, gyorsabb és modernebb változatát, ami fejlesztések sorával és még több személyre szabási lehetőséggel nyűgözi majd le a legendás modell európai rajongóit. Az első új Mustangot Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó vehette át. A fekete Fastback Mustangot az előző modellhez hasonlóan egyedi, arany, ezüst és bronz csíkozás díszíti. A márkanagykövet aláírásával és a legendás hetes számmal ellátott autó új 10 fokozatú automata sebességváltón keresztül, és 4,3 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre az autót.

Ford Mustang, Kis Gergely, Lego világrekord, rúzs és más

Az európai igényeknek megfelelő tuningnak köszönhetően a Mustang eddig is élvezetes vezetési élményét tovább fokozza a kifinomult MagneRide® futómű és a választható Üzemmódok választéka, amelyben az új, személyre szabható “My Mode” beállítás is megtalálható. Szintén újdonság az Aktív Szelepes Kipufogó, amelynek innovatív “Jó Szomszéd” üzemmódja jól jöhet kora reggel és késő éjjel – tudniillik szomszédaink hálásak lesznek, hogy nem ébresztjük fel őket a brutális hanghatással.

Ford Mustang, Kis Gergely, Lego világrekord, rúzs és más

“ A Mustang nálam régi szerelem, hisz ahogy sokan tudják, a garázsomban 2012 óta ott áll egy eredeti 65-ös évjáratú oldtimer Mustang. Nagy megtiszteltetés volt, mikor 2016-ban a Ford felkért, hogy legyek a legendás Mustang magyarországi márkanagykövete. 2 éve járok nap, mint nap a Mustanggal, minden percét élvezem, de ez az új modell még nekem is tartogatott pozitív meglepetéseket” – mondta el Kiss Gergely. „Imádom az új digitális műszerfalat, ahol szinte mindent a saját ízlésem és igényeim szerint állíthatok be, nem is beszélve a 450 lőerős teljesítményről, melyből a különböző üzemmódok a lehető legtöbbet hozzák ki.” – tette hozzá mosolyogva a sportoló legenda.

Ford Mustang, Kis Gergely, Lego világrekord, rúzs és más

Az európai vevők rajongása a Mustang iránt minden várakozást felülmúlt: az automobilizmus egyik legnagyobb legendájából már több mint 33.000 darab fut a kontinens útjain. Magyarországon a 2015-ös bevezetés óta 353 új Mustang került forgalomba.

Ford Mustang, Kis Gergely, Lego világrekord, rúzs és más

A világrekord kísérlet

A lenyűgöző sportautó átadására különleges helyszínen egy különleges világrekord kísérlet keretében került sor.
A LEGO Store szervezésében és a Ford támogatásával megszervezett KidFest 2018 családi eseményen, a Millenárison a hétvégén megdöntötték a LEGO kígyó építési világrekordot. A cél az volt, hogy vasárnap estére több mint 1 millió LEGO kocka felhasználásával egy legalább 320 méter hosszú kígyó készüljön el.

A kígyó farka a közreműködő gyerekek és újságírók segítségével már péntek estére szépen körbe fonta a kiállított különleges Orange Fury Mustangot, vasárnap délutánra pedig egy hatalmas LEGO kígyó foglalta el a Millenáris park nagy részét. A vállalkozó kedvű résztvevők 232 darab 4 x 2 es klasszikus LEGO kocka összeépítésével készített gyűrűkből rakhatták össze a kígyó testét.

Ford Mustang, Kis Gergely, Lego világrekord, rúzs és más

Természetesen a világrekordhoz a Rúzs és Más is hozzájárult egy szivárványszín szelvénnyel (jobboldalon legfelül)!

Ford Mustang, Kis Gergely, Lego világrekord, rúzs és más

 

Kapcsolódó bejegyzések