Post Image

LAKÁSBIZTOSÍTÁS, AMI BÁRMIKOR LEMONDHATÓ? ILYEN IS VAN!

Rúzs & Más / 2024-03-04

Márciusban soron kívüli váltásra ad lehetőséget a kormányrendelet, hogy az ügyfelek vizsgálják felül jelenlegi szerződéseiket, amelyek nem ritka esetben akár 10 éve változatlanul futnak.

Sokan hamis biztonságérzetben élnek, mivel a szerződések 12%-a átlagosan több, mint 10 éve került megkötésre és a szerződések fele potenciálisan alulbiztosított. A biztosítottak ezt csak addig nem érzik problémának, amíg káruk nem keletkezik. Most különösen érdemes figyelni a lehetőségeke, mert vannak olyan lakásbiztosítások a piacon, amik teljeskörű fedezetet és kiváló ár-érték arányt kínálnak, amire, ha már nincs szükségünk, bármikor felmondhatjuk lakásbiztosítás kampány nélkül is.

Tényleg nyűg a váltás? 

A legtöbb biztosítónál az évforduló előtt meghatározott idővel kell jelezni a szerződés felmondását, különben automatikusan egy újabb évre elkötelezzük magunkat. Sokan azt gondolják, hogy biztosítást váltani bonyolult és sok kényelmetlenséggel jár, pedig ez sok esetben egy e-mail elküldését jelenti, legrosszabb esetben is egy ajánlott postai küldeményt, viszont esetenként tízezreket spórolhatunk meg éves szinten.

Egyre több szolgáltató biztosít lehetőséget a rugalmas szerződéskötésre is, felismerve a változó fogyasztói igényeket, sok esetben havidíjas előfizetési konstrukciókkal várják a vásárlókat. A legtöbb biztosítás mégis 1 éves elköteleződésnél kezdődik, aminek a felmondása is kötött keretek között történik.

A CHERRISK-kel nincs elköteleződés

2018. óta a magyar biztosítási piacon elérhető digitális platformon havi határozott idejű lakásbiztosítást köthetnek az ügyfelek. A felhasználói élmény olyan, mintha havi szintű Spotify- vagy Netflix-előfizetésünk lenne, a szerződést a következő hónaptól egyszerűen megszűntethetjük úgy, hogy a havidíjat nem fizetjük be. Ez a megközelítés 100%-ban digitális és rugalmas biztosítási élményt nyújt az ügyfelek számára, szemben a hagyományos éves elköteleződéssel.

Egyszerű kötés, kényelmes ügyintézés

A biztosítási termékfeltételek részletesen bemutatják, hogy milyen szolgáltatásra vagyunk jogosultak kár esetén, de ez az információ sok esetben csak biztosítási szakemberek által értelmezhető, az átlagember elvesz a szakszavak rengetegében. A CHERRISK Lakásbiztosításnak,  az  UNIQA Biztosító Zrt. termékének feltételei vizuálisan és szövegezésben is átláthatóak és könnyen értelmezhetőek, megadva a magabiztos szerződéskötési élményt, amit könnyedén online megtehetnek az ügyfelek. Az árkalkulációt 2 adat alapján kapjuk meg, és a szerződéskötés maga is csupán néhány percet vesz igénybe. Az ügyintézés sok esetben az online felületen is kényelmesen megoldható 0-24-ben, de ha telefonon, vagy chaten szeretnénk személyes segítséget kérni, azt is egyszerűen megtehetjük.

A fentiek nem tekintendők teljes körű tájékoztatásnak, ezért bővebb információért kérjük látogass el a www.cherrisk.com weboldalra.

Kapcsolódó bejegyzések