Post Image

KÖZELEDIK A FÉNYEK FESZTIVÁLJA, HANUKA ÜNNEPE

Rúzs & Más / 2022-12-15

Az ünnepek adják az élet sava-borsát, a hagyományok pedig az ünnepeket. Ezért ha rajtam múlna, az összes létező ünnepet megtartanám, ünnepelném származástól, vallástól függetlenül. Van egy cég, amelyik egész évben “ünnepel”, pontosabban ünnepi kollekciókkal készül minden alkalomra. A Diváli, azaz a hindu Fények ünnepe után következzen a zsidóság számára legnagyobb jelentőséggel bíró időszak, a Hanuka ünnepe, melyet idén december 18 és 26 között ünnepelnek.

A Lush hanuka által inspirált kollekcióját az olaj, a fény és a melegség ünnepe ihlette, felhasználva az ezen alkalomra jellemző szimbólumokat, mint például a dreidelt, a menórát és a szufganiját.

“Ez az egyszerű, mégis jelentőségteljes kollekció lehetővé teszi, hogy teljes színességében megmutassuk és mindenkivel megosszuk azt a gyönyörű hagyományt, amelynek mi magunk is részese vagyunk. Ez a termékcsalád egy újabb lépés a Lush számára a sokszínűség és a befogadás ünneplése felé vezető utunkon. Nagyon izgatott vagyok, hogy a kollekció felkarolja a zsidó hagyományokat, és széles vásárlói bázist ér el az idei hanuka ünneplésére…”

– Roxy White és Stephanie Connors, Lush Észak-Amerika

Celebrate Light
Ajándékcsomag
5 790 Ft / db

lush, hanuka, fenyek unnepe, unnep, ruzs es mas, kollekcio, limitalt, candlelight, olive, charity pot

Ünnepeld a hanuka zsidó ünnepét ezzel a fürdéshez és zuhanyzáshoz való citrusos párossal, mely a bőröd és a hangulatod is ragyogóvá varázsolja! Emeld a fürdés élményét a zamatos Avobath fürdőbomba ragyogásával, és légy sugárzó a The Olive Branch tusfürdőben található mandarinnal és bergamottal!

A kézzel készült ajándékcsomag dizájnját a Cherbear Creative tulajdonosa, Cheryl Epstein készítette. Cheryl Észak-Angliában született és tanult, autodidakta módon vált illusztrátorrá és mintatervezővé.

lush, hanuka, fenyek unnepe, unnep, ruzs es mas, kollekcio, limitalt, candlelight, olive, charity pot

A belső számít

A Lush a Fair Trade olívaolajat a galileai Sindyanna-tól szerzi be, amely egy nők által vezetett szövetkezet Izrael északi régiójában, ahol zsidó és palesztin nők békében dolgoznak együtt. A szövetkezetet Izrael zsidó és palesztin állampolgárai alapították, hogy a békés együttműködés demonstrációjaként a palesztin gazdák számára piaci pozíciót, a zsidó nők számára pedig gazdasági lehetőségeket biztosítsanak.

Candlelight
Ajándékcsomagolás
2 590 Ft / db

lush, hanuka, fenyek unnepe, unnep, ruzs es mas, kollekcio, limitalt, candlelight, olive, charity pot

“A kendő dizájnját a hanuka ünnepéhez fűződő kedves emlékeim ihlették, abból az időből, amikor a lányaim kicsik voltak. Imádtak segíteni meggyújtani a gyertyákat és kibontani az ajándékaikat minden este. A fény a remény jelképe, amely átvezet minket a sötétségen.

Az otthonunk fényét és mindezt a meleg érzést akartam szimbolizálni, amit ajándékbontás közben mindig megéltem. Úgy érzem, a színek és illusztrációk felidézik ezt a melegséget, és hogy a dizájn minden eleme visszaadja a szívmelengető, ünnepi hangulatot.”

– Cheryl Epstein, tervező, a Cherbear Creative tulajdonosa

Ez a többször használható, 100% biopamutból készült kendőcsomagolás a Cherbear Creative tulajdonosának, Cheryl Epsteinnek a dizájnját viseli magán. A fényt és melegséget árasztó mintát a hanuka hagyományos szimbólumai ihlették.

A pamutot az indiai Madhya Pradesh-ben termesztik és szálazzák, majd még délebbre, Tamil Naduba küldik, ahol fonalat készítenek, majd kendőt szőnek belőle. A mintát szitanyomással, egy hagyományos szári szita segítségével készítik, a színeket pedig egy tintakeverő mester keveri ki. A kendőcsomagolást végül egy, a kézműves közösséget és a női jogokat támogató szövetkezet tagjai varrják meg.

Cedáká

Ha követni szeretnéd a hanuka szerves részét alkotó jótékonysági ajándékozás hagyományát, válaszd hozzá a Charity Pot termékcsaládunk tagjait!

Ez a selymes testápoló, mely többek között regeneratív módon és permakultúrás megoldásokkal dolgozó földművesektől vásárolt tápláló összetevőkkel készül, valóságos bőrápolási forradalmat robbant. Az ár 100%-a ugyanis (az adók levonása után) a Charity Pot alapba kerül, mely az állatvédelem, az emberi jogok és a környezetvédelem területén dolgozó kis, közösségi szervezeteket és kampányokat támogat.

Kapcsolódó bejegyzések