Post Image

KORASZÜLÖTT KISBABÁKNAK SEGÍT A PAMPERS

Rúzs & Más / 2020-09-08

A Pampers Magyarország évek óta támogatja a magyarországi koraszülött ellátást azzal, hogy a legtöbb hazai koraszülött intenzív osztály számára térítésmentesen biztosítja az idő előtt született babák ellátásához szükséges speciális pelenkákat. Most bárki segíthet az adományozásban: legújabb kampányuk keretében augusztus 17. és november 13. között minden Rossmann drogériában megvásárolt Pampers termék után a Pampers Magyarország egy Pampers Preemies Protection koraszülött pelenkával támogatja az intenzív kezelést igénylő koraszülött kisbabák kórházi ellátását.

Magyarországon minden 11. újszülött a 37. terhességi hét előtt jön világra, vagyis koraszülött. 2019-ben 89 000 kisbaba született, közülük nagyjából 8000 volt koraszülött, akiknek túlnyomó része, csaknem 6000 újszülött csecsemő intenzív koraszülött osztályon (PIC) kezdte meg életét. A gyakran 1-2 kilós, nem ritkán pedig alig pár száz grammos, idő előtt született picik számára rendkívül fontos, hogy olyan pelenkát viseljenek, amely a lehető legkevésbé zavarja orvosi ellátásukat és a fejlődésük szempontjából kiemelten fontos nyugodt alvást. A Pampers Magyarországon egyedülálló módon, térítésmentesen látja el a koraszülött intenzív osztályok nagy részét kereskedelmi forgalomban nem kapható speciális koraszülött pelenkákkal. A koraszülött ellátásban dolgozó szakemberek segítségével kifejlesztett Pampers Preemies Protection pelenkák az akár 800 grammnál is kisebb babák számára is biztonságos és kényelmes védelmet nyújtanak.

pampers, rossmann, koraszülött, pelenka, adomány, jótékonyság, újszülött, speciális, kissúlyú, rúzs és más

Miért fontos a koraszülött babák számára, hogy a saját igényeikre szabott pelenkát viseljenek?

• A koraszülött csecsemők – érzékeny bőrük miatt – csak a legfinomabb anyagokkal érintkezhetnek. A Pampers koraszülött pelenkák puha légáteresztő rétegekkel biztosítják a babák bőrének szellőzését.
• A speciálisan a koraszülöttek fejletlen testalkatára kialakított pelenkák kényelmesek a babák lábának és csípőjének, a pelenka teljes belső felületét borító nedvszívó réteg pedig a szivárgásmentes, nyugodt alvást támogatja.
• Az akár 800 grammnál is kisebb koraszülött babák számára a kereskedelmi forgalomban kapható legkisebb pelenkák is túl nagyok: az inkubátor életfenntartó csövei és szondái mellett még a túlméretezett pelenkák viselése is megnehezíti a babák intenzív ápolását és orvosi kezelését.
• A koraszülöttek számára a testi és érzelmi fejlődésüket biztosító zavartalan alvás alapvető fontosságú. Az alvási ciklusok során az aprócska agyban komoly munka zajlik: új idegpályák alakulnak ki és fejlődnek az idegsejtek közti összeköttetések, miközben az agy a szervezet egészének működését, az energiaháztartás fenntartását és az érzékszervek fejlődését is szabályozza. A koraszülött babák számára különösen fontos tehát, hogy a nyugodt alváshoz minden körülmény a lehető legnagyobb mértékben biztosítva legyen.
• Az alig pár száz grammos újszülöttek ellátására is tökéletesen alkalmas Pampers Preemies Protection pelenkák mindenhol rögzíthető tépőzárral segítik elő a szükséges műszerek kényelmes felhelyezését és az alvás közbeni gyors pelenkacserét akár háton, akár hason fekvő testhelyzetben.

pampers, rossmann, koraszülött, pelenka, adomány, jótékonyság, újszülött, speciális, kissúlyú, rúzs és más

A Pampers fő célja a babák egészséges fejlődésének maximális támogatása. A Perinatális Intenzív Centrumokkal együttműködve a Pampers kutatói évekkel ezelőtt rájöttek, hogy a 800 grammnál kisebb súllyal született babák számára nincs megfelelő méretű pelenka a piacon, így azonnal eldőlt, hogy kifejlesztenek egy egyedi terméket a legkisebb babák számára. Az első globális koraszülöttpelenkát gyártó vállalatként céljuk, hogy a kórházi koraszülött osztályoknak adományozott termékeikkel kifejezetten az érintett kisbabákat és szülőket támogassák.

A Rossmann országos bolthálózatával szívesen csatlakozott a Pampers Magyarország koraszülötteket segítő kampányához, hiszen ezzel hozzájárulhatnak az esélyegyenlőség biztosításához társadalmunk legfiatalabb tagjai számára is.

Most bárki segíthet!
A Pampers Magyarország minden, augusztus 17. és november 13. között a Rossmann drogériákban vásárolt Pampers termék után egy speciálisan a koraszülöttek igényeire kifejlesztett Pampers Preemies Protection pelenkát adományoz a koraszülött ellátást nyújtó magyarországi kórházaknak.

pampers, rossmann, koraszülött, pelenka, adomány, jótékonyság, újszülött, speciális, kissúlyú, rúzs és más

Kapcsolódó bejegyzések