KÖNYVAJÁNLÓ: AZ ÖRÖKKÉ RÖVID TÖRTÉNETE

Rúzs & Más / 2019-01-21

Vass Virág, legújabb, 9. regényét szeretném mindazok figyelmébe ajánlani, akiket érdekel a divat világa, a topmodellek élete, a 70-es és 80-as évek Magyarországa, Párizsa és New York-ja. Ez a regény egy valódi világszép magyar modell, Lantos Piroska sztármanöken igaz történetét dolgozza fel, miközben rengeteg információval szolgál a korról, amelyben játszódik.

Vass Virág, Az örökké rövid története, könyvajánló, rúzs és más

Lantos Piroska

Vass Virág, Az örökké rövid története, könyvajánló, rúzs és más, lantos piroska

A New York-i Legends ügynökség modellkártyáján Sarah de Lantos néven szerepelt

Vass Virág ennek a korszaknak és a modellek világának egyaránt bennfentes ismerője, bár előbbire leginkább gyermekkorából emlékezhet. Virág fiatalon lett az Elle magazin magyar nyelvű kiadásának főszerkesztője, ami pályájának hosszú szakaszát tette ki. Ezalatt számtalanszor dolgozott topmodellekkel, járt címlap és divatfotózásokon valamint a világ különböző pontján zajló divathetek kulisszái mögött, világhíres tervezőkkel, fotográfusokkal, sminkmesterekkel és modellekkel készített interjúkat. Sőt, már gyerekkorában belelátott a “divatcsinálók” világába, hiszen édesanyja is az Ez a Divat-nál dolgozott újságíróként, a témához tehát nála értőbb nem nyúlhatott volna. 

Vass Virág, Az örökké rövid története, könyvajánló, rúzs és más, lantos piroska

Vass Virág

Ez a bennfentesség végig érződik a történeten és teszi lebilincselővé, gyakorlatilag letehetetlenné  a regényt. Természetesen a Vass Virágra jellemző nyelvi igényesség és a tények precíz ismerete ennek a regénynek is alapvető hozzávalói, akárcsak az összes könyvének. Minden alkalommal, amikor egy Vass Virág regényt olvasok, nem győzök csodálkozni a részletgazdagságon, a helyszínek, körülmények, a kor mély ismeretén – tudom, hogy évek kutatómunkája áll egy-egy könyve mögött, ezért lesz minden mondata tűpontosan valósághű. A szerző rendkívüli érzékenysége, intelligenciája teszi lehetővé, hogy együtt rezdüljünk a főszereplő széles skálán mozgó érzelmeivel, hogy átéljük egy fiatal nő küzdelmét egy számára teljesen idegen világban (ha valaki romantikus lányregényre számít, bele se kezdjen!).

Nem szeretnék ennél többet elárulni a könyvről, amelyik véleményem szerint a legjobb Vass Virág regény (igaz, eddig minden aktuálisról ezt mondtam – vagy tényleg egyre jobbakat ír, vagy nekem mindig az tetszik a legjobban, amit éppen elolvastam), jó olvasni! 

Remélem szubjektív és nem teljesen elfogulatlan könyvajánlómmal sikerült felkeltenem Kedves Olvasóim érdeklődését. Olvassanak sokat, mert olvasni jó!

 

 

KÖNYVAJÁNLÓ: AZ ÖRÖKKÉ RÖVID TÖRTÉNETE
5 (100%) 3 votes

Kapcsolódó bejegyzések