KÖNNYŰ NYÁRIAS TÉSZTA CSIRKÉVEL ÉS AVOKÁDÓVAL
Kedves Olvasók!
Végre jó meleg volt most hétvégén és megkívántam egy könnyű, nyárias tésztát.
Kútfőből dobtam össze és a párom, Zsolt csak ennyit mondott: “Világbajnok, ezt jegyezd meg! Ez eddig az összes tésztád közül a legjobb volt!”
Így most gyorsan leírom nektek, nehogy elfelejtsem 😀
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemell
40 dkg spagetti
25 dkg koktélparadicsom
150 g krémfehérsajt
1 nagy avokádó
Grillcsirke fűszer
Só
4 ek olaj
1 csokor petrezselyem
A tésztát lobogó, sós vízben al dentére – félkeményre- megfőzzük.
Közben a kockára vágott csirkemellet kevés grillcsirkefűszerben kis ideig állni hagyjuk, majd forró olajban egy serpenyőben néha megkevergetve el kezdjük pirítani. 10-12 perc párolás után rádobjuk a negyedbe vágott koktélparadicsomot és még 2-3 percig pirítjuk, utána levehetjük a tűzről.
Az avokádót apró kockára vágjuk, pici citromlével összekeverjük, hogy ne barnuljon meg. A krémfehérsajtot is apró kockára, a petrezselymet finomra vágjuk.
A tészta levéből félreteszünk 1 dl-t majd leszűrjük a spagettit. Ne mossuk le, maradjon forró.
A lábosba visszatesszük, ráöntjük a csirkeragut. Beledobjuk az avokádó kockát és a krémfehérsajt 3/4-ét és a petrezselymet.
Visszarakjuk a tűzre, ráöntjük a tészta levét, összeforgatjuk és még 1 percet pirítjuk.
A tetejére tálaláskor szórjunk még krémfehérsajtot és már falhatjuk is!
Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Fruzsi