KIPRÓBÁLTUK: HANGSEBESSÉGGEL REZGŐ FOGKEFE

Rúzs & Más / 2017-01-05

EW-DM81 névre hallgat a Panasonic elektromos fogkefe újdonsága, mely hihetetlenül hangzik, de hangsebességgel rezeg! Már kézbe venni is élmény a karcsú és pillekönnyű fogkefe testet! Olyan, akár egy vékony toll. Mellette a jól megszokott elektromos fogkeféink robosztus őslényeknek tűnnek.

Panasonic EW- DM 81 szonikus elektromos fogkefe

Kétféle, teljesen különböző fej van hozzácsomagolva: egy puha, hajszálvékony sörtékből álló és egy hagyományosnak tűnő. A tisztításhoz normál vagy enyhébb (soft) kefemozgás állítható be. A kefemozgás enyhébb fokozattal kezdődik, hogy a hatás ne legyen hirtelen erős és 30 másodpercenként eg y pillanatra leáll, hogy a tisztítási idő múlását jelezze ( ha a fogsorunkat 4 területre  osztjuk, egyforma ideig tisztíthatjuk mind a négy negyedet!). Nemcsak a fogkefe, de a töltő is kicsi és könnyű, így utazáskor sem kell róla lemondanunk! A fogkefén felgyulladó fény jelzi, ha fogkefénk lemerülőben van, de egyszeri feltöltés 30 percnyi működést biztosít! Na de nézzük, mitől IGAZÁN KÜLÖNLEGES ez a karcsú újdonság:

Panasonic EW- DM 81 szonikus elektromos fogkefe

A szonikus vibráció a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fogkefe percenként 31 000 forgó lökettel esik neki a szennyeződések eltávolításának. A rendkívül finom rezgés szinte simogató érzés: a fogak és az íny minimális terhelésével, szuperfinom, 0,02 mm átmérőjű sörtéivel hihetetlenül alaposan távolítja el a lepedéket, nemcsak a fogról, hanem a paradontális tasakokból is! És ezzel el is érkeztünk a lényeghez!
Hogy kedves Olvasóm nem hallott még a parodontális tasakokról? Hát én sem – egészen mostanáig. A fogkefe miatt alaposan utánanéztem a témának: amikor a gyulladt íny és a fog közé bekerülnek a baktériumok, akkor alakulnak ki a nevezett parodontális tasakok. Ez egy meglehetősen gyakori jelenség és az elhanyagolt probléma ínysorvadást később a fogak kihullását eredményezheti!

Parodontális tasakok kialakulása

A parodontális tasaskokban található fogszuvasodást, ínygyulladást okozó baktériumok fogkefével való eltávolításához a sörték végének be kell jutnia a keskeny tasakokba. A Panasonic saját fejlesztésű fogkeféjének szuperfinom sörtéi erre képesek: 3 mm mélyen hatolnak be a parodontális tasakokba (míg a hagyományos sörték erre nem képesek).

A leginkább egy távolban felszálló repülő csészealj hangját megidéző fogmosás eredménye makulátlan tisztaság, alaposabb, mint korábban bármikor!
A Panasonic EW-DM81 teljesítménye kivívja a legigényesebbek elismerését is, és ha még a szájban kialakuló betegségeket is megelőzi, nem kérdés, hogy ott a helye a fürdőszobapolcunkon! Januártól kapható a MediaMarkt üzletekben és a Panasonic márkaboltban (Videopart), az ára 30 000 Ft.

Panasonic EW- DM 81 szonikus elektromos fogkefe

 

Kapcsolódó bejegyzések